Followers

Showing posts with label Demam. Show all posts
Showing posts with label Demam. Show all posts

Tuesday, August 19, 2014

Pengorbanan Seorang Ibu

Assalammualaikum...

Semalam MV ada update entry INI..yang mana MV bagitau wani dan mimi demam....terima kasih yang mendoakan kesihatan anak2 MV....

AL-kisahnya petang lepas ambil kakak dan abg kat sekolah...MV tengok kakak Ayu ada tanda2 lemas badan dan tak sihat...badan panas sgt...makan pun tak nak ....kakak Ayu ni mmg susah sikit nak bagi makan...nak diet aja huhu...


Dalam jam 2.00 pagi MV dengar kakak Ayu muntah...bila pegang kepala panas...terus pandang kat wani...mengigil...pegang kepala pun panas juga....pergi tengok syamimi...pegang kepala dia pun panas...huhu...

MV pergi buka peti ais ambik ubat sumbat terus sumbat kat bontot syamimi..wani n ayu dah makan ubat..so MV ambil 3 sapu tangan kecik..ambil bekas letak air..dan bermulalah misi menjadi nurse di rumah...

Seorang2 MV lapkan badan..MV letak tuala kecil tue di kepala...syamimi..MV tukarkan baju yang lubang2....baju yg sedia ada MV basahkan terus letak kat kepala n belakang...

Memang itu jerlah caranya nak buat kalau badan anak2 panas...x cukup tidur jangan cakaplah...bila pagi alhamdulillah syamimi dah kebah demam...wani dah kurang2 panas...MV sambungkan ubat dan dia ke sekolah...

Kakak Ayu MV terpaksa bawa ke Hospital Likas..muntah2 tak berhenti..terpaksa minta kebenaran keluar tanpa di "sign" sebab bos2 tak masuk lagi..depa masuk 8.30 pagi...sampai hospital...suhu bdan kakak Ayu 36.7 darjah celcius...oklah tak panas sgt..

Tapi dia lemah sebab tak leh jalan sendiri..pening katanya..terima kasih kat my Father in Law...sebab tolong hantarkan kami..mmg MV nak bawa kereta sendiri tapi dia fikir sape nak jaga ayu bila MV naik ke ofis...tue yg dia ikut...

DOktor cakap kakak ayu ni gastrik,tongsil bengkak,batuk....kena makan benda berkhasiat..jangan makan keropok..kakak Ayu just angguk2 jer sebab doktor tue bagi nasihat...selama ni mama dia nasihat tak jalan..

doakan kakak Ayu,wani,mimi cepat sembuh ya kawan2...terima kasih

Monday, September 2, 2013

Kenapa Dia Cute Sangat??

Assalammualaikum....

nangis sejuk

sedih bila tengok wani mcm ni
Gambar ni diambil di Hospital Likas Sabah bahagian kecemesan...Jumaat lepas keluar awal dari ofis sebab wani tiba2 lemah...takut dia kena sawan..sebab dulu dia pernah mcm ni juga....

Ambil HaikalAyu then terus drive ke Hospital LIkas..Syukur jarak ofis dengan Hospital tak jauh...MV redah kesesakan jalan raya...tak fikir panjang...terus ikut lorong kecemasan..pasang lampu double signal..masa tue fikir wani jer...

Hubby masih kat ofis...Syukur alhamdulillah MY FIL ada dekat KK..dia lah yang tolong tengok HaikalAYu...MV pulak bawa wani untuk rawatan..Agak kecewa sikit dengan servis depa...

Memang lah kaunter tutup jam 5.00 petang,,takkan lah budak yang demam panas sushu badan dah cecah 40 darjah depa suruh tunggu kaunter bukak jam 5.30 petang...HELLO anak saya ni suhu badab panas betul...pernah mau kena sawan..mau tunggu 5.30 jua kah???

Mungkin agak biadap tapi demi anak keterlanjuran itu pun berlaku....dorang tak buat apa just suruh MV lapkan badan wani sebab kaunter tak bukak lagi...tak apalah janji depa check juga wani punya suhu....

menunggu lebih kurang sejam lepas tue baru disuruh daftar....masa menunggu ni suhu badan dia turun sikit jer lepas tue naik balik bila nurse check suhu....aiya...kena lapkan badan lagi..

dan sekali lagi tangisan wani bergema di seluruh ruang legar..Masa ni hubby dah ada...dia cakap kesian dekat wani..kesian memang kesian tapi kalau tak lapkan nnt lagi lah panas badan dia...

turn wani dipanggil ke bilik doktor...ayat pertama yang keluar dari mulut doktor"dia kenapa??"MV jawab dia demam....Then kamu mau tau apa ayat kedua keluar dari mulut doktor???

"Cute nya baby ni...so cute..kenap dia cute sangat??",,hahaha tersenyum MV dengar...ok jangan salah faham..bukan MV perasan tau...sampai doktor tue tegur "mama jangan balut dia dengan kain basah kesian dia sejuk...

See dek keran kecomelan wani,,,MV yang kena bebel...hehe,apa2pun tq doktor u are so sweet(**doktor ni lelaki tau)...My Hubby senyum2 jer bila doktor tue geram kenapa wani cute sangat..

Tabung HAW

Friday, July 12, 2013

Rezeki Bulan Ramadhan

Assalammualaikum...

be kedua bulan Julai
Rezeki bulan ramadhan daripada Nuffnang...MV dapat BE Kl Sogo Raya..alhamdulillah....dapat lah menambah tabung Nuffnang anak2 MV...dan MV pun sudah kembali aktif dgn says & Churp churp...

Mencari rezeki lebih untuk anak-anak...usaha untuk menambah pendapatan..membantu suami..Korang semua masih bertahan ker puasa ketiga ni..MV alhamdulillah masih lagi diberikan peluang untuk berpuasa...

Begitu juga abang haikal...masuk hari ni dia berpuasa penuh untuk hari ketiga...sejuk mata memandang anak jejaka MV ni...cuma kakak ayu hari ni tak berpuasa sebab demam..semalam dia berpuasa..tapi MV bagi dia berbuka sebab badannya panas..masa tue dah jam 6.00 petang..lagi 35 minit nak berbuka..takpe kakak lepas sihat nanti kakak puasa balik ok....

Wani pula takde istilah puasa...sebab hari pertama puasa lagi dia dah marah sebab gerai jual kuih tak bukak...adik2...oh ya dia sekarang dah makin petah berkata-kata....pandai nyanyi juga..lagu febret dia"putih2 melati berah-berah(*Pelat) delima..siapa yang baik hati ani terima...ho ho..."hehehe

Oh ya..maaf MV tak aktif dah berblog..sebab nak selesaikan kerja library...kalau kat umah pula mmg tak dapat update sebab broadband punya line tak kuat..nak taip guna tab mmg tak teror..hehehe...

MV ucapkan selamat berbuka yea kawan2...

TABUNG HAW

Tuesday, April 30, 2013

Wani Ber"Gwiyomi"

Assalammualaikum...

Semalam My wani demam...kesian...MV nak suapkan makanan pun dia tak mau..dia bilang "ani tiada selera makan,ani mau susu jak"..jadi MV suruh hubby buat susu dan terus tidurkan dia jam 7.00 malam...

MV terus suapkan My HaikalAyu...Yes MV mmg suapkan my anak2 makan..sebab dah biasa bagi suap dorang..lagipun dorang lagi suka MV suap dari makan sendri..jadi kalau dah suap makan bertiga makanya harus 3 kali menambah nasi...selera kan mereka...

Tapi semalam HaikalAYu hanya makan sepinggan nasi jer..mungkin sebab adik dorang demam jadi dorang pun x lalu makan...

Panas badan wani pun boleh tahan..sampai MV lapkan dengan kain basah pun masih panas...dia tidur kejap jer..7.30 dia bangun..MV bawa dia pergi beli cool fever dan roti..wani mau makan roti katanya...

Masa hubby pergi beli roti lah my Wani ber"gwiyomi versinya sendiri..bukan video tapi hanya gambar2 dengan gaya gwiyominya...jom layan

comel kan...

mata kuyu demam

tayang gigi yang tak berus lagi

gwiyomi!!

tayang rantai tangan pulak

dia mau buat peace tapi nda pandai

wani oh wani comel sungguh

dah habis gwiyomi..
Demam-demam wani sempat lagi dia berposing gwiyominya..kamu mmg sangat cumil bah anak...




Monday, February 25, 2013

Negative!!

Assalammualaikum...


Hari ni MV tak keja...pergi Klinik Luyang.,.,sebab tak sedap badan..dari semalam rasa sakit di bahagian ari-ari,,,pening,batuk selsema..demam..nah mmg pakej kan sekali MV demam,,,

 Hubby tak suruh pegi keja,dia temankan ke Klinik pagi tadi...nampaknya paper cutting MV menimbunlah ni....kerja bertangguh lagi nampak gayanya..lepas ni kena usaha sikit...dan komen2 pun makin bertambah..

Ada 213 komen lagi yg belum publish...makanya hutang BW pun makin banyak,,,mau balas tp line broadband slow gaban ni tau...tgu,.kalau ada yg MV sempat jenguk Mv jenguk k..

Oh ya..apa yg negative???tadi masa jumpa doktor..doktor tue tanya...bila last period...dah kahwin???so kamu faham2 lah kan apa yg dia suruh buat...

tue doktor suruh buat ujian air kencing...Merangkap juga lah Urine Pregnancy Test(UPT)... agak lama juga menunggu di makmal...mau pitam rasanya..dan bila dpat result....MV senyum...

Kenapa??sebab semuanya negative satu pun xda yg positif..doktor tue pun teruja"semua negative..bagus..xda jangkitan kuma"dan UPT pun negative..mungkin sakit yg puan alami di bahagian perut ni sebab kesan drpd berhenti ambil pil perancang..hormon tengah tak betul,,kalau masih rasa sakit lepas ni segera dtg ke sini semula..."

 So itulah yg negative...Wani belum lagi bergelar kakak buat masa ni...Doakan MV cepat sihat..ya..tq semua...nnt balas kunjungan kamu ya...

Wednesday, February 20, 2013

Ekspirasi Wajah

Assalammualaikum..

Hari ni MV Kongsikan sedikit wajah My Wani untuk tatapan kamu semua..gamba diambil masa MV bawa dia ke Klinik Luyang isnin 18.02.2013,,,macam2 pesen muka dia buatnya..nasiblah tiada duck face.hehehe



Menikmati ayam goreng...see demam pun ayam goreng juga dia mau,,dia x kongsi dgn MV.dia bilang dia lapar..hehehe



Kali ni menikmati sosej pula...lapar,,,jadi ayam dgn sosej mmg dia sorang makan...nak beli nasi takut tumpah di kereta..beli makanan ni kat cafe ofis MV..masa htr HaikalAyu..




 

NI muka orang kenyang..diam sudah..nda sudah cakap"ma,ani lapar bah"..hehehe..bertahan sejam lepas tue lapar sudah dia balik..



Muka hairan tengok nenek tapi bawa baby kecil..masa ni mmg dia kehairanan betul,,,mama baby..sama nenek...mungkin da fikir tue anak nenek kali..hahahaha


Hairan lagi sebab balik2 orang masuk satu bilik tue..smpi wani bilang"mama mari bah kita masuktue nah",sambil tunjuk bilik tue..dui bah anak...tandas ah tue..bau...."Tandas..nda maulah",,terus nda dia jadi mau masuk


Muka budak demam.layu jak..tp boleh tahan juga aktif..mau sejam menunggu...mmg penat MVmengejar dia...semua baby dia mau pg tengok.org timbang berat dia pun mau timbang...smpi bilik doktor pun tangan still merayap..adik2



Dan ini pula muka budak yg sudah kepenatan,,akhirnya pengsan selama 2 jam(**tidur di kereta)..sampai siap abahnya berurusan dgn orang baru dia bangun..makanya MV dapat tdur sekali.wakakaka

terima kasih buat semua yg mendoakan kesihatan wani & MV..alhamdulilllah wani semakin sihat..cuma MV masih ada rasa sakit sikit..


Tabung HAW


Sunday, February 17, 2013

Wani Demam Lagi!!

Assalammualaikum...

MV belum tidur lagi..sebab My Wani demam..Selsema..batuk..kahak..panas badan dah kurang sikit..Kali ni adik kalau adik bersin jer..terus keluar hingus..jadi MV nda risau sgt...NI semua sebab MV bagi dia MIum produk AbanTeh..

Untuk cairkan kahak...dan juga MV bagi dia makan hobeybella...DOakan My Wani cepat sembuh ya..MVminta maaf kat kamu semua sebab nda lawat rumah kamu 2 hari ni..sebab MV pun sebenarnya tak sihat..

Baru2 ni MV jatuh tangga...sebab nak cepat ambil ubat utk Abg Haial makan...bayangkan dr anak tangga paling atas hingga ke bawah..sakit mmg sakit..tp semalam MV dah rasa kesannya..apabila pinggan & kaki MV sakit...

Sakit sebab RAhim(**peranakan) terturun dek kerana kesan dr jatuh & kesan angkat benda berat kat ofis...Serius mmg sakit..smpi MV rasa nak demam..bukan takat terturun.tp tersisip dekat peha...(**siapa pernah kena mesti tahu mcm mn rasanya)

Kkebetulan pulak sakit tue dtg masa MV di kampung(Beaufort)..balik kg sebab adik MV bertunang...Jadi tadi pagi sebelum balik ke Kota Kinabalu.MV smpat pergi berurut...barulah ada kurang sikit sakitnya,

Oklah nak kena jaga wani sambil MV tidur2 ayam ni..esok kena keja pula..DOakan kami cepa sembuh ya...Sayang kamu semua...