Followers

Showing posts with label muntah-muntah. Show all posts
Showing posts with label muntah-muntah. Show all posts

Tuesday, August 19, 2014

Pengorbanan Seorang Ibu

Assalammualaikum...

Semalam MV ada update entry INI..yang mana MV bagitau wani dan mimi demam....terima kasih yang mendoakan kesihatan anak2 MV....

AL-kisahnya petang lepas ambil kakak dan abg kat sekolah...MV tengok kakak Ayu ada tanda2 lemas badan dan tak sihat...badan panas sgt...makan pun tak nak ....kakak Ayu ni mmg susah sikit nak bagi makan...nak diet aja huhu...


Dalam jam 2.00 pagi MV dengar kakak Ayu muntah...bila pegang kepala panas...terus pandang kat wani...mengigil...pegang kepala pun panas juga....pergi tengok syamimi...pegang kepala dia pun panas...huhu...

MV pergi buka peti ais ambik ubat sumbat terus sumbat kat bontot syamimi..wani n ayu dah makan ubat..so MV ambil 3 sapu tangan kecik..ambil bekas letak air..dan bermulalah misi menjadi nurse di rumah...

Seorang2 MV lapkan badan..MV letak tuala kecil tue di kepala...syamimi..MV tukarkan baju yang lubang2....baju yg sedia ada MV basahkan terus letak kat kepala n belakang...

Memang itu jerlah caranya nak buat kalau badan anak2 panas...x cukup tidur jangan cakaplah...bila pagi alhamdulillah syamimi dah kebah demam...wani dah kurang2 panas...MV sambungkan ubat dan dia ke sekolah...

Kakak Ayu MV terpaksa bawa ke Hospital Likas..muntah2 tak berhenti..terpaksa minta kebenaran keluar tanpa di "sign" sebab bos2 tak masuk lagi..depa masuk 8.30 pagi...sampai hospital...suhu bdan kakak Ayu 36.7 darjah celcius...oklah tak panas sgt..

Tapi dia lemah sebab tak leh jalan sendiri..pening katanya..terima kasih kat my Father in Law...sebab tolong hantarkan kami..mmg MV nak bawa kereta sendiri tapi dia fikir sape nak jaga ayu bila MV naik ke ofis...tue yg dia ikut...

DOktor cakap kakak ayu ni gastrik,tongsil bengkak,batuk....kena makan benda berkhasiat..jangan makan keropok..kakak Ayu just angguk2 jer sebab doktor tue bagi nasihat...selama ni mama dia nasihat tak jalan..

doakan kakak Ayu,wani,mimi cepat sembuh ya kawan2...terima kasih