Followers

Friday, August 5, 2016

Home » , » Tak perlu left group

Tak perlu left group

Assalammualaikum...

Hari ni MV kongsikan Satu cara untuk elakkan hp kita hang atau jem disebabkan terlalu  banyak group whatsApp..!Biasalah korang mesti ada lebih dari 5 group kan....

Ini caranya:
1. Pergi ke whatsApp ```'settings'```
2. Pastu tekan ```'data usage'```
3. Pastu tekan ```'network ```
4. Akhir sekali ```'reset statistics'```

ok siap ....Dia cuci semua fail yang kita guna sebelum ni..! Jangan bimbang..! Dia tak kacau fail lain..!
Sebelum pergi ke ```reset statistics``` cuba tengok sebelah kiri..! Beribu-ribu kb kita dah guna..!
Lepas tu terus tekan yang paling bawah tu..! Reset statistict..! Semua nombor kb tu jadi 0..! Barulah laju..!

Rajin-rajinlah cuci, baru laju..! Selamat mencuba..! Tak payah left group..!

**dulu selalu hang..sekarang tidak lagi..jom lah cuba

7 comments:

  1. Assalamualaikum MV.. Jalan2 singgah sini jap.. Ooo, baru tau.. Tak pernah pon nak godek setting whatsapp ni.. Selalu kalau godek pon setakat tukar gambar profail je.. Kihkih! Tp kalau kita reser setting, habislah kan semua data dari history chat kita tu? Ke tak? Sebab ada data cuatomer mmg nak kena save.. Huhuhu..

    ReplyDelete
  2. Hee. Tak tahu pulak pasal setting tu. Tahu setting whatsapp pasal no auto download je.

    ReplyDelete
  3. Resit ni kira suma wassup liang ka cmna. Hehe

    ReplyDelete
  4. aaa btul tu.su slalu j reset
    mmg hp jrg jem

    ReplyDelete