Followers

Showing posts with label cara untuk elakkan hp kita hang atau jem disebabkan terlalu banyak group whatsApp. Show all posts
Showing posts with label cara untuk elakkan hp kita hang atau jem disebabkan terlalu banyak group whatsApp. Show all posts

Friday, August 5, 2016

Tak perlu left group

Assalammualaikum...

Hari ni MV kongsikan Satu cara untuk elakkan hp kita hang atau jem disebabkan terlalu  banyak group whatsApp..!Biasalah korang mesti ada lebih dari 5 group kan....

Ini caranya:
1. Pergi ke whatsApp ```'settings'```
2. Pastu tekan ```'data usage'```
3. Pastu tekan ```'network ```
4. Akhir sekali ```'reset statistics'```

ok siap ....Dia cuci semua fail yang kita guna sebelum ni..! Jangan bimbang..! Dia tak kacau fail lain..!
Sebelum pergi ke ```reset statistics``` cuba tengok sebelah kiri..! Beribu-ribu kb kita dah guna..!
Lepas tu terus tekan yang paling bawah tu..! Reset statistict..! Semua nombor kb tu jadi 0..! Barulah laju..!

Rajin-rajinlah cuci, baru laju..! Selamat mencuba..! Tak payah left group..!

**dulu selalu hang..sekarang tidak lagi..jom lah cuba