Followers

Thursday, March 27, 2014

Home » , , , » Perlukan pendapat

Perlukan pendapat

Assalammualaikum....

MV nak minta pendapat daripada ibu2 yang BF then hantar anak ke taska...sebab ni first time BF baby then tinggalkan kat taska...kalau dulu tengahhari MV akan balik susukan baby....

Jadi ada sedikit musykil....baby syamimi minum 12oz susu perahan sepanjang berada di taska...selama 11 jam syamimi minum 12oz...adakah jumlah yang baby syamimi minum cukup untuk tempoh masa tue...dan MV pula pam susu untuk perahan dengan jumlah yang sama...

Ada sape2 dapat bagi pendapat...bukan apa takut baby syamimi tak dapat susu yang secukupnya..risau pula nnt berat badannya terjejas...

ni dia baby syamimi...
Masa timbang 3 bulan berat syamimi 6.3kg....panjang pula 63cm...orang cakap berat dia macam budak 5 bulan....ntahlah..sebab MV tengok baby syamimi tak besar mana pun....

So kalau ada siapa2 boleh bantu MV amat lah dialu2kan dan diucapkan terima kasih


Tabung HAWW

7 comments:

  1. sorry kak tak dapat nak membantu sangat cause farah tak BF Ash dah... Ash tak mau...tapi might be akak boleh bekalkan extra susu yang diexpress tu tak, just to ensure yang baby syamimie dapat enuf supply...

    ReplyDelete
  2. ya allah sihatnya baby syamimi
    geram tengok..sedap gomol gomol neh hehehe
    larat ke kak dukung dia neh

    ReplyDelete
  3. a'ah berat badan dia mcm budak 5 bln..sy pun xda pengalaman BF cuma susu formula aje..tp anak sy sehari mmg lebih dr 6 kali bancuh susu sekali bancuh 4OZ..sekarang berat hampir 5kg..nak masuk 3 bln..:)

    ReplyDelete
  4. Wow!! bestnya kalau dapat gomol ni. Puas siapa yg menjaga:)

    Kakak rasa terbaik MV dapatkan nasihat doktor..

    ReplyDelete
  5. Eemm apa doc ckp kak??rasa ok kot berat dak tu..bab minum susu tu dhiya pon kdg2 abes 12oz juga dr jam 8pg hingga 5ptg..tp dq kasi 1botol 4oz berbekal 4botol stiap hr..kalo takat susu ibu je xper..susu formula ja y takut..kang obes plak..

    ReplyDelete
  6. Dah lama xde baby lupe la..hahaha...tembamnye syamimi memg berat die mcm.baby 5bln..kalo mv bg 12oz better lebihkan 4 oz ke...kalo 16oz bis mknenye 12oz tuh dh xckup bg baby syamimi...kne bg 16oz lpas nih..

    ReplyDelete