All About Love: susu perahan
Showing posts with label susu perahan. Show all posts
Showing posts with label susu perahan. Show all posts

Thursday, October 2, 2014

Peneman Mama

7:30 AM
Peneman Mama
Assalammualaikum..
tidur hihi
zoom sikit...nampak tak si comel syamimi
Ini cerita minggu lepas....syamimi teman mama ke ofis 2 hari berturut2...cerita hanya kerana tak cukup susu..hahaha....syamimi kehabisan susu perahan...so bila taska call MV nak pergi hantar,,,

Dijadikan cerita si manja mama yg pintar ni ternampak kelibat mama terus senyum cakap..a mama .....masa tu nak hantar susu jer tapi dia dah teriak aka nangis..so mau tak mau ken abawa juga ke library...

kebetulan MV seorg sebab mmbr ofis ada perbarisan....jadi mmg kena jaga kaunter...syukurlah juga sepanjang dia ikut 2 hari tue dia x meragam...dia just tidur jer...nilah ni syamimi sekejap nda mau susu perahan dalam botol....satu kali dtg mood dia nah ambik setengah hari sdh habis..hihi...

Skg Mv berusaha mengepam susu untuk syamimi...doakan syamimi full BF sampai 1 tahun ya....


Read More

Thursday, March 27, 2014

Perlukan pendapat

9:05 AM
Perlukan pendapat
Assalammualaikum....

MV nak minta pendapat daripada ibu2 yang BF then hantar anak ke taska...sebab ni first time BF baby then tinggalkan kat taska...kalau dulu tengahhari MV akan balik susukan baby....

Jadi ada sedikit musykil....baby syamimi minum 12oz susu perahan sepanjang berada di taska...selama 11 jam syamimi minum 12oz...adakah jumlah yang baby syamimi minum cukup untuk tempoh masa tue...dan MV pula pam susu untuk perahan dengan jumlah yang sama...

Ada sape2 dapat bagi pendapat...bukan apa takut baby syamimi tak dapat susu yang secukupnya..risau pula nnt berat badannya terjejas...

ni dia baby syamimi...
Masa timbang 3 bulan berat syamimi 6.3kg....panjang pula 63cm...orang cakap berat dia macam budak 5 bulan....ntahlah..sebab MV tengok baby syamimi tak besar mana pun....

So kalau ada siapa2 boleh bantu MV amat lah dialu2kan dan diucapkan terima kasih


Tabung HAWW
Read More