Puding oreo - All About Love

Tuesday, March 4, 2014

Puding oreo

Assalammualaikum.,,




Puding oreo..first time buat dan cuba..dengan bantuan mr velentine dan wani...sangat teruja,,,mv ni kalo bab2 puding ni tak teror sgt,..

Tapi anak2 n hubby suka makan so yue yg buat...bila makan sedap pula puding oreo yang mv buat ni..hihi perasan betul...

Kenapa puding oreo jadi percubaan pertama sebab ianya mudah dan simple,,

Resepi pudang oreo yang mv buat ni senang jer..

10g serbuk agar-agar
150g gula
750ml air
1 tin susu cair
Milo
Biskut oreo

Cara2nya pula mudah jer,,

Masak agar2 dan air kemudian kacau hingga larut..lepas tue masukkan gula dan kacau hingga larut.masukkan susu cair then masak hingga mendidih...

Kemudian bahagikan kepada dua...satu bahagian milo dibahagikan kepada 2..

Letak lapisan milo pertama kemudian bila dah keras sikit letak bahagian yang putih then letak sekqli dgn biskut oreo yg dah dipatah dua...bila dah keras tuanhkan lapisan ketiga...then masukkan ke peti ais.

Pergh iya ye oh jer mv kongsi resepi padahal korang dah tau kn

posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. Segarnya dapat makan puding oreo, nampak buh dalam peti ais tu yang menyelerakan lagi

    ReplyDelete
  2. sedapnya,,heheh pernah buat kak MV,,tp xlekat,haha

    ReplyDelete