Followers

Friday, February 3, 2012

Home » Tahun 2012 Adalan Tahun Lompat

Tahun 2012 Adalan Tahun Lompat


Tahun lompat merupakan tahun yang mengandungi lebih satu hari daripada tahun biasa bagi menyamakannya dengan tahun astronomi ataupun tahun yang bermusim. Peristiwa musim dan astronomi tidak mengulangkan diri pada bilangan hari yang sama. Oleh sebab itu, sekiranya terdapat suatu takwim yang mempunyai bilangan hari yang sama pada setiap tahun, hari ulang tahun akan berbeza daripada hari peristiwa yang ditandainya. Dengan penambahan satu hari, perbezaan di antaranya boleh dibetulkan.Orang yang dilahirkan pada 29 Februari akan merayakan hari jadinya pada 28 Februari ataupun 1 Mac.(*fakta dr http://ms.wikipedia.org)
Salam Semua mesti semua tau kan yg tahun ni adalah tahun lompat,,,,so org yg lahir 29 Februari (*x byk kot tp ada) dptlah celebrate birthday mereka tahun ni sebab biasanya diorang ni kadang2 x sambut pun birthdy,,,kalo ada yg sambut pun mungkin akan buat pada 28 Februari atau 1 Mac seperti fakta diatas.So pada mereka2 yg smbut birthdy 2 selamat menyambut ngan gumbira(*awalnye wish hehehe)

Berbalik ngan topik tahun lompat,..kamu rasa ada kah yg mau married time ni ar...hahahaha....kalo perempuan sa rasa mesti drg tak mau....sebab kenapa??????sebab sa kan perempuan...kami kan mau tarikh tue diingati n di wish....tau ajalah kaum adam ni kan...kadang2(*tdk semua yea) tarikh annivesary pun tak ingat...cua bayangkan mun 4 tahun sekali baru celebrate mau nya diorang lupa...hahahaha...jan marah ar....Ms Velentine bukan mau memburukkan tp just sharing..kan sharing is caring..hahahahaha...

oklah bye,,,,semoga tahun ni memberi seribu makna dan kegembiraan dlm hidup kita semua


2 comments:

  1. heheeh mcm mengundi pulak smbut bday beberapa thun sekali.. ngee! ;p

    ReplyDelete
  2. hehehe..cinta sian kan kat depa...tp depa special...hehehe

    ReplyDelete