Followers

Showing posts with label telur dadar. Show all posts
Showing posts with label telur dadar. Show all posts

Wednesday, November 2, 2016

Wordless Wednesday #ayam masak asam jawa,telur dadar , sayur timun,sambal #


Assalammualaikum...

Menu simple dari dapur MV.. Sambal , ayam masak asam jawa, sayur timun telur dadar. 

Friday, September 11, 2015

Masakan Ekspress

masak ekspress beginilah rupa
Assalammualaikum....

Masakan Ekspress,,,,yg mana kita ambik masa x smpi 30 minit pun nak sediakan..ni cerita MV rabu lepas....oleh kerana HaikalAyu cuti sekolah rendah sebab UPSR..memang MV dan suami balik rumah lunch....kalau berdua biasanya kami lunch kat restoran jer...

Kebetulan masa tu malas dah nak makan ayam...singgah gerai tepi jalan beli ikan masin dan fish cake...smpi rumah terus berperang di dapur,,maka terhasillah :-

  • telur dadar
  • sambal ikan masin
  • terung bakar 
  • sayur kubis+fishcake
Masak sekejap jer...tapi macam lipas kudung lah..tangan laju jer buat itu ini....bila makan dengan nasi panas...pergh terangkat sebab ada sambal ikan masin dengan terung bakar....korang nmpk ada dua bekal makanan...

itu untuk haikalayuwani makan di ofis..taulah ofis MV sejuk...budak cepat lapar...so bawa bekal ni utk dorang.,,nak beli makanan jajan kejap jer..pastu lapar...sekali bawa nasi terus kenyang smpi mlm....

Malam lewat sikit makan dalam 8.30 pm...MV masak tomyam ayam jer....first time masak tomyam tanpa guna pes yg jual kat kedai....yeahhhh....

Wani cakap mama saya pandai masak....hahaha....mana2 anak...masakan ibu adalah yang paling sedap bagi seorang anak..walaupun hanya telur dan nasi....

Friday, September 6, 2013

Menu Makan Malam Semalam

Assalammualaikum..

Udang masak sos bertelur(**Pergh nama menu ala2 masterchef)
telur dadar(telur +bawang besar+sayur sawi)
menu yang simple untuk my VelentHaikalAyuWani
Entry makanan di pagi jumaat yang penuh keberkatan..Bersyukur masih lagi bernafas dan dapat menikmati makanan nasi goreng tagi..

Motif entry ni..saja jer nak tempek menu makan malam semalam...simple dr air tangan MV...mula2 tue cakap kat Hubby yang nak cuti masak..nak rasa hubby masak...

Hubby pun pegi singgah market beli udang...kalau dia dah beli udang MV taulah apa yang dia nak makan...so tak sampai hati nak suruh dia masak sendiri...last2 dalam penat dan pening MV juga yang turun ke dapur..

Hubby tolong juga..masak nasi...hehehe..menu semalam mmg very simple..sayur sawi sos tiram,telur dadar+sawi+bawang besar,dan semestinya udang sos bertelur...masa masak ni MY jantung hati asyik ulang alik dapur...

Tanya"mama sudah siap,abang lapar"..."mama boleh kakak rasa sikit mcm sedap betul kakak tengok"...adik MV pun cakap udang tue sedap sangat tak sabar nak makan..

Tapi kena tunggu abah HAW juga sebab dia baru nak mandi..dan bila dah makan...ayat yang keluar dari mulut hubby buat MV tersenyum..."sedaplah sayang masak hari ni..kalau abang yang masak udang ni tadi mesti nda sedap macam ni"

Happy tengok dorang makan dengan selera sekali..sampai nnt suruh masak mcm ni lagi..hehehe...tapi xle masak mcm ni selalu..nnt bosan..menu kena tukar2 hehe...

Korang makan apa semalam????

Tabung HAW