Followers

Showing posts with label cermin mata. Show all posts
Showing posts with label cermin mata. Show all posts

Thursday, December 15, 2016

Cermin Mata

Hitam juga jadi pilihan 
Assalammualaikum...

Kaca mata baru untuk wani....pilihannya mau warna pink..tapi semua yang warna pink tue nda sesuai dengan dia..last2 pilih lagi warna hitam macam haritu...harap2 yang ni bertahan lah...

kalau ikutkan degree wani tak berubah..cuma cermin mata dia patah...itu yang belikan yang baru ....cermin mata ni bingkainya buy 1 free 1...so MV beli satu bingkai untuk kakak Ayu...nanti baru pasang cerminnya...

Harga frame ni RM78(2 Pasang)...untuk cermin wani RM45..MV ambik yang biasa jer....SO total semua RM123...Insyaallah nanti mau tukar untuk abang dan kakak lagi...tapi kena beli dulu frame untuk abang...baru ble tukar yang baru....

Kosnya RM123(2 pasang frame+ Cermin) untuk abang haikal, Kakak Ayu Pula RM45(**cermin sahaja sebab frame ada sudah)....so total dalam RM168.00...  Ni MV buat di Kedai cermin mata Bee di 1borneo hypermall kota kinabalu....

Itupun selepas temujanji dengan doktor pakar mata di Hospital .....sebab kes dorang ni lain sikit..rabun dekat...jadi memang nda berani bawa check di kedai....

Thursday, May 26, 2016

Selamat tinggal cermin mata

Assalamualaikum


terlepas dah dari frame
Al kisah abang dibuli dan terpaksa buat ceemin mata baru yg pki nda smpi 2 bln pun huhu...
Ni lah ni geram sebenarnya.. Memang jumpa budak yg buli tue siap marah cakap kenapa pukul orang tanpa sebab tapi respon budak tu mengecewakan...

Dia langsung x rasa bersalah.. Ustaz tanya dia x mengaku.. Jadi bila mv tanya dia mengaku.. Tapi yg geram tu boleh dia ckp ala spek tu buli pki lagi...
try game pun tak dapat dah 
Pergh stress.. Tau x yg abg demam  ahad tu sebab satu 2 hari x dpt pki spek.  Dan menyebabkan kepala dia sakit.

Ari ahad baru mv dapat pergi buat spek baru.. Terbang jg lah duit rm1++..di bulan tua.. Ingt mau buat lps gaji Tapi bila tengok abg demam mcm tu.. Terus pki duit kecemasan yang mmg utk tujuan kecemasan...
Bila bercermin mata ni.. Kalau bergaduh dgn kawan mesti drg cpi spek dulu... Mv ckp dekat budak yg buli abg.. Mau bergaduh tlg  jgn kacau spek dia.   Bukan murah mau buat.. Dengan kedudukan  kewangan kami yg hidup d bandar ni...

Berdoa agar abg akan berani pertahankan  diri dia


Thursday, May 28, 2015

Silau naik pula..

Assalammualaikum....

Selasa pergi temujanji klini pakar mata kakak Ayu...MV terpaksa cuti sebab xda orang jaga library..ni dah 3 kali tunda temujanjinya...memang nak kena pegi lagipun cermin mata kakak dah teruk sangat....

Tambahan pula dia mengadu tak nampk dengan cermin yg skg...lama juga lah menunggu kat hospital tapi adatlah kan hospital kerajaan...

Kali ni punya temujanji degree rabun dekatnya still sama mata kanan 200 mata kiri 225..tapi doktor marah sebab silau dia naik 3 kali ganda..dari 50 naik ke 150....mmg MV biarkan jer doktor tue nasihat ayu sebab dia x dan nak dengar cakap kita kan....

Doktor : "nama kamu Ayu syamirah kan"
Ayu : "iya..
Doktor : Boleh tolong dengar cakap doktor kali ni..sian mama ayu..mau beli cermin mata balik2...tolonglah jaga cermin mata..mama beli yg mahal harga 2++ pun rosak...lepas tu buli janji dengan doktor pakai cermin mata kecuali time mandi n tidur....kalau ayu mau mata tue cantik pakai cermin mata..sebab mata ayu ada juling nnt larik x cantik....


See mmg MV setuju sgt doktor tu nasihat kakak ayu sebab dia x nak dengar kata...nampaknya lepas doktor tue nasihat dia dah x buka dah cermin matanya....tapi doktor ada mention pasal wani...sebab wani ada juling juga better bawa ke hospital likas untuk check mata.....

Dan pagi rabu kemarin cikgu wani ada cakap yg wani mengadu tak nampk tulisan di papan hitam kat kelas....So Mv kena bawa wani jumpa doktor juga....tapi kena cari masa yang sesuai.....

oklah bye..MV belanja satu gambar masa pergi klinik hari tu
Kami berlima jer mimi kat taska

Sunday, September 14, 2014

Ayu New Look

Assalammualaikum...

new look with glasses
Penampilan baru katanya....kecik2 dah berkaca mata..rabun dekat....huhu..degree 200...buli tahan oh..tak tau mana dia dapat..mak ayah tiada rabun tiba2 dia ada....sudahlah lasak....mmg payah mau kontrol...tanpa cermin mata habis semua dia langgar..huhu....

Jadi budak skema dah dia....abg haikal cakap nenek tua...kawan2 sekolah ejek..Mv cakap biarkan janji nampak dr tak nampak..biar diejek janji boleh belajar...

cermin mata ada subsidi kerajaan..RM50 jer....pilihan kakak AYu sendiri...cantik tak???cermin mata tak boleh buka..kena pakai kecuali tidur n mandi...lain2 masa kena pakai sebab kalo tak pening dia bilang....