Followers

Showing posts with label degree silau naik. Show all posts
Showing posts with label degree silau naik. Show all posts

Thursday, May 28, 2015

Silau naik pula..

Assalammualaikum....

Selasa pergi temujanji klini pakar mata kakak Ayu...MV terpaksa cuti sebab xda orang jaga library..ni dah 3 kali tunda temujanjinya...memang nak kena pegi lagipun cermin mata kakak dah teruk sangat....

Tambahan pula dia mengadu tak nampk dengan cermin yg skg...lama juga lah menunggu kat hospital tapi adatlah kan hospital kerajaan...

Kali ni punya temujanji degree rabun dekatnya still sama mata kanan 200 mata kiri 225..tapi doktor marah sebab silau dia naik 3 kali ganda..dari 50 naik ke 150....mmg MV biarkan jer doktor tue nasihat ayu sebab dia x dan nak dengar cakap kita kan....

Doktor : "nama kamu Ayu syamirah kan"
Ayu : "iya..
Doktor : Boleh tolong dengar cakap doktor kali ni..sian mama ayu..mau beli cermin mata balik2...tolonglah jaga cermin mata..mama beli yg mahal harga 2++ pun rosak...lepas tu buli janji dengan doktor pakai cermin mata kecuali time mandi n tidur....kalau ayu mau mata tue cantik pakai cermin mata..sebab mata ayu ada juling nnt larik x cantik....


See mmg MV setuju sgt doktor tu nasihat kakak ayu sebab dia x nak dengar kata...nampaknya lepas doktor tue nasihat dia dah x buka dah cermin matanya....tapi doktor ada mention pasal wani...sebab wani ada juling juga better bawa ke hospital likas untuk check mata.....

Dan pagi rabu kemarin cikgu wani ada cakap yg wani mengadu tak nampk tulisan di papan hitam kat kelas....So Mv kena bawa wani jumpa doktor juga....tapi kena cari masa yang sesuai.....

oklah bye..MV belanja satu gambar masa pergi klinik hari tu
Kami berlima jer mimi kat taska