Followers

Showing posts with label nasi ayam stim. Show all posts
Showing posts with label nasi ayam stim. Show all posts

Monday, January 18, 2016

Masakan Seorang Ibu

Assalammualaikum.....


Soto Ayam Versi Sabahan
Hujung minggu adalah masa untuk spend time dengan anak-anak..masa MV sabtu suami kerja sekerat hari....masa tu memang MV tumpukan pada anak2...masa ni lah MV ambil peluang ajar anak-anak..bantu buat kerja rumah...sama2 layan rancangan Television.....
Nasi Ayam MV
Sabtu lepas MV bantu anak2 baut homework...ajar iqra...ajar wani membaca....bila sudah buat semua tue...ada permintaan yang perlu MV tunaikan...lama sudah diminta tapi selalu jak lupa...
Cucur daun sup + Teh o
wani minta mama buatkan nasi ayam...MV layankan..walaupun bahan x cukup..janji ada rupan nasi ayam,..maka siaplah nasi ayam stim + sup sayur untuk lunch sabtu haritu...petangnya pula MV mencucur cucur daun sup dengan teh o...
telur + sosej+mineral coffee
sebenarnya agak lama tak mencucur pada waktu petang..bila MV buat..anak makan senyum kenyang...walaupun tak semewah seglamor mana makanan yg MV masak...bila air tangan seorang ibu itu pasti menjadi sedap di mulut anak2

esoknya pula...soto ayam untuk mereka.....haikal dan wani makan 2 mangkuk seorang....sudah lama sebenarnya mencari soto yang hanya guna isi ayam yang sudah dicarik2....skg kalau order soto semua pakai ayam yang di potong besar,,,,,

bukan mau bermegah tapi sekali sekala...bila anak meminta..kena tunaikan....MV tak sehebat mana...tapi mencuba demi anak-anak

Monday, June 29, 2015

Nasi Ayam Stim

Assalammualaikum..

Nasi Ayam Stim Homemade
Ini menu berbuka ramadan ke 10...rq by anak2 n suami..nasi ayam stim..memang lama sudah drg rq mau berbuka nasi ayam mama buat...selalu dulu buat weekend..kira lama sdh lah nda buat nasi ayam ni...
air buah
Air pula MV buat air buah jer..MV mmg tak beli kat bazar..sebab tahun ni nak berbuka dengan juadah yg  homemade jer..walaupun berperang d dapur sendirian//tapi kepuasan dapat sediakan makanan berbuka tue lain rasanya..

Happy...sedih pun ada..tak sangka mampu buat sendiri..walaupun penat balik keja...korang ada tak yg sama menu MV ni