Followers

Showing posts with label Soto Ayam Sabah. Show all posts
Showing posts with label Soto Ayam Sabah. Show all posts

Monday, January 18, 2016

Masakan Seorang Ibu

Assalammualaikum.....


Soto Ayam Versi Sabahan
Hujung minggu adalah masa untuk spend time dengan anak-anak..masa MV sabtu suami kerja sekerat hari....masa tu memang MV tumpukan pada anak2...masa ni lah MV ambil peluang ajar anak-anak..bantu buat kerja rumah...sama2 layan rancangan Television.....
Nasi Ayam MV
Sabtu lepas MV bantu anak2 baut homework...ajar iqra...ajar wani membaca....bila sudah buat semua tue...ada permintaan yang perlu MV tunaikan...lama sudah diminta tapi selalu jak lupa...
Cucur daun sup + Teh o
wani minta mama buatkan nasi ayam...MV layankan..walaupun bahan x cukup..janji ada rupan nasi ayam,..maka siaplah nasi ayam stim + sup sayur untuk lunch sabtu haritu...petangnya pula MV mencucur cucur daun sup dengan teh o...
telur + sosej+mineral coffee
sebenarnya agak lama tak mencucur pada waktu petang..bila MV buat..anak makan senyum kenyang...walaupun tak semewah seglamor mana makanan yg MV masak...bila air tangan seorang ibu itu pasti menjadi sedap di mulut anak2

esoknya pula...soto ayam untuk mereka.....haikal dan wani makan 2 mangkuk seorang....sudah lama sebenarnya mencari soto yang hanya guna isi ayam yang sudah dicarik2....skg kalau order soto semua pakai ayam yang di potong besar,,,,,

bukan mau bermegah tapi sekali sekala...bila anak meminta..kena tunaikan....MV tak sehebat mana...tapi mencuba demi anak-anak

Tuesday, June 30, 2015

Soto Ayam Sabah

Assalammualaikum..

soto Ayam sabah
MV kongsikan menu berbuka 11 ramadan kami sekeluarga....macam biasa permintaan anak2...abg haikal cakap mau makan soto..lama sudah mama nda buat..maka terhasil lah soto ayam homemade by chef MV hahaha

Kiranya menu ni paling simple n senang...sebab just masak sup ayam....then carikkan ayam...bahan2 lain cuma perlu di potong...

simple n sedap...berbaloi masak..suka tengok anak n suami makan dengan berselera...oh ya yg ni belum ada sup..sup soto  ni MV campur kaki ayam...pergh sedap kau(**puji masakan sendiri tak malu hahaha)

ada masa nnt try lah buat ni k..