Followers

Monday, May 29, 2017

Home » , » Soto Ayam Sabah -Menu Berbuka Ramadanku-

Soto Ayam Sabah -Menu Berbuka Ramadanku-

Assalammualaikum...


Lazada kini kembali lagi dengan Promosi  Marhaban-Ya Ramadan Dan Riang Ria  Raya sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) yang bermula pada 19 Mei 2017 sehingga 30 jun 2017.Potongan harga sebanyak 90 % ..wow banyak kan??apa lagi mari lah kita sama-sama berbelanja di lazada..
Bukan itu saja tau kawan-kawan, Lazada juga  mengadakan satu contest kepada blogger  sepanjang 19 mei hingga 23 june 2017. So hari ini Mv nak join untuk contest minggu pertama 


Minggu Pertama : 19.05.2017-01.06.2017
Tema : Delicious Ramadhan
Soto Ayam Sabah 
Menu berbuka pilihan MV ialah Soto AYam Sabah ...Memang tiap tahun puasa MV akan menyediakan jaudah berbuka Soto Ayam Sabah ni.Ini adalah menu wajib untuk keluarga MV..Kenapa???

Sebab ianya sangat simple dan senang..Sesuai lah juga untuk MV yang bekerja ni.

Bahan-bahannya
1. AYam (Bahagian dada)
2.bawang putih,bawang merah dan halia (ditumbuk)
3.Knorr Seasoning Chicken
4.Daun Sup
5.Timun
6. Bawang goreng 
7.Bihun
MV biasa Guna ni dalam 2 cube
Cara Masak..
  1. Tumis Bahan kedua sehingga kekuningan dan naik bau..kemudian masukkan air secukup ke dalam periuk...apabila mendidih ..masukkan ayam dan knorr seasoning chicken.
  2. Apabila Ayam  telah masak ...carikkan isi ayam,,,,
  3. Bihun dicelur dengan air panas
  4. daun sup dan timun di hiris halus..

untuk kuah soto bolehlah pakai tefal stewpot 24cm...kalau setakat sajian untuk 6-7 orang ..

Ok siap...tak lama pun...Macam MV balik pukul 4.00 petang ..Sampai Rumah jam 4.30 sempat lah menyediakan juadah ni walaupun di hari bekerja....

Jomlah join Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest and Win Lazada Shopping Vouchers!

6 comments:

  1. Wahhh !! Bestnya kalau dapat ni

    ReplyDelete
  2. goodluck kakak :* sedapnya soto!

    http://elsaalicious.blogspot.my/2017/05/tutorial-wallpaper-lock-screen-gambar.html

    jemput join ga elsa jugak tau

    ReplyDelete
  3. Nyum2.. favourite masa buat open house kalo utk family Ju . Btw all the best sis 😄😄

    ReplyDelete
  4. terliur bila tengok gambar soto tu....sabar sabar..

    ReplyDelete