Followers

Friday, December 16, 2016

Dayang Nurfaizah - Lelaki Teragung ( OST 7 Hari Mencintaiku )


Assalammualaikum....

7 hari mencintaku...drama adaptasi novel... yang menjadi sebutan ramai..MV mula2 tak follow ceta ni..terus jer beli novel and baca...baca sehari jer dah habis..part awal memang geram baca..sakit hati dengan Mia Arissa..

Watak anak orang kaya yang sombong ..walaupun sudah diisytihar bankrap dan ditinggalkan tunang..masih tidak boleh menerima Khuzairi sebagai suami..Khuzairi berkahwin dengan mia atas permintaan arwah ayah mia...

Bermula kehidupan Mia di kampung..tanpa diterima oleh Mak Leha(Ibu tiri Khuzairi) ...ego Mia...gangguan dari Khalil...bekas tunang...kebencian  dari mak mertua..kelembutan khuzairi yang sentiasa mengalah apabila melibatkan ibunya..

Bila baca novel ni kan...part selepas mia berubah tue yang menyedihkan sangat2 touching...geram pula dengan mak leha yang jahat mulut...syukurlah watak pak samad itu mendamaikan...

sapa yang sudah baca novel ni..mesti tau macam mana kesedihan yang dialami mia di part2 akhir novel ni....ternyata hasil tulisan Siti Rosmizah ni memang menyentuh jiwa ....

Exchange Gift PSUPS 2016

Assalammualaikum...

Image may contain: 2 people, people standing, christmas tree and indoor
peneman setia sepanjang cuti sekolah 
Exchange gift PSUPS 2016..tiap tahun pejabat MV memang ada buat exchange gift ...tahun ni pun tak berkecuali...majlis dibuat pada 13.12.2016..MV dapat set berus hasil dari cabutan ...
Image may contain: 1 person, standing, indoor and food

dan sekali sambutan birthday November&Disember 2016..MV dapat hadiah set bottle tupperware...memang best...majlis ni di mulakan dengan ucapan SUP iaitu Datuk Borhan Bin Dolah...

Image may contain: indoor

Nampak tak hadiah yang banyak tue..MV dapat hadiah no.13..hadiah yang MV bagi pula nombor 21.... 

No automatic alt text available.

Ni hadiah yang MV dapat set berus makeup..tau2 jer yang MV suka makeup hahaha


Thursday, December 15, 2016

Sayangku Mr. Busybody

Assalammualaikum...



Sayangku Mr. Busybody hasil tulisan hee-da ini mengisahkan Hanis yangterpaksa berkahwin dengan iqram bagi menggantikan Nurin. Iqram yang marah dengan penipuan ini terus menyeksa Hanis .Begitu juga ibunya iaitu Datin RIna..

Hanis di jual kepada Ibu Ayam semasa ketiadaan bapa mentuanya yang ke US untuk bertemu Datuk Helmi. Namun Hanis berjaya menyelamatkan diri dari rumah pelacuran Mama MOna...dia diselamatkan oleh Daniel(abang kepada Iqram)

Berlaku salah faham antara Daniel dan Hanis...Daniel mengganggap Hanis aa seorang perempuan murahan..Kerana hubungan Hanis dengan Datuk Helmi..Rupa2nya hanis adalah anak kepada Datuk Helmi...ibunya Halimah adalah isteri pertama datuk Helmi yang terpaka menjadi orang gaji di rumah suaminya sendiri...

Kematian Ibu hanis (**dibunuh oleh Datin SOfiah) membongkar identiti Hanis...Manakala Shahrul bekas kekasihnya pula muncul meraih cinta...

Daniel yang dianggap stalker oleh Hanis akhirnya mula mencintai Hanis...segala salah faham Daniel terhadap Hanis terungkai apabila dia mengetahui rupa2nya Hanis adalah bekas isteri iqram(namun perkahwinan itu x sah kerana kahwin sindiket yang dirancang nurin kakak Hanis)....

Kemudian satu dami satu rahsia terbongkar,  kenapa bapa Shahrul beriya supaya shahrul berkahwin dengan Erika, Siapa mama mona dan apa kaitannya dengan keluarga Datuk Izhar, Siapa Iqram sebenarnya?

Apa rahsia besar yang disimpan oleh datin Rina? Perpecahan dua keluarga.... berakhir dengan kebahagian buat hanis dan daniel....

(**baca 10.12.2016 habis 15.12.2016)

Cermin Mata

Hitam juga jadi pilihan 
Assalammualaikum...

Kaca mata baru untuk wani....pilihannya mau warna pink..tapi semua yang warna pink tue nda sesuai dengan dia..last2 pilih lagi warna hitam macam haritu...harap2 yang ni bertahan lah...

kalau ikutkan degree wani tak berubah..cuma cermin mata dia patah...itu yang belikan yang baru ....cermin mata ni bingkainya buy 1 free 1...so MV beli satu bingkai untuk kakak Ayu...nanti baru pasang cerminnya...

Harga frame ni RM78(2 Pasang)...untuk cermin wani RM45..MV ambik yang biasa jer....SO total semua RM123...Insyaallah nanti mau tukar untuk abang dan kakak lagi...tapi kena beli dulu frame untuk abang...baru ble tukar yang baru....

Kosnya RM123(2 pasang frame+ Cermin) untuk abang haikal, Kakak Ayu Pula RM45(**cermin sahaja sebab frame ada sudah)....so total dalam RM168.00...  Ni MV buat di Kedai cermin mata Bee di 1borneo hypermall kota kinabalu....

Itupun selepas temujanji dengan doktor pakar mata di Hospital .....sebab kes dorang ni lain sikit..rabun dekat...jadi memang nda berani bawa check di kedai....