Followers

Tuesday, October 8, 2013

Home » , , » Kim Jong Kook -One Man-

Kim Jong Kook -One Man-

Assalammualaikum..



Layan lagu si Sparta Kook..one man...hilangkan tension sebenarnya...Tension bila ada orang disekeliling kita yang jadi batu api..yang talam dua muka...gunting dalam lipatan...

Tension dengan orang yang selalu fikir dia adalah yang terbaek...tak boleh menerima teguran...yang dia tau mencari salah orang lain...

Tension dengan orang yang hanya tahu menuduh...tanpa usul periksa..tanpa bersua muka apa ketidakpuasannya...menuding jari kepada orang lain atas kesalahan yang dia sendiri tidak tahu sama ada dia lakukan...

Tension dengan orang yang mulut macam longkang..berbicara tanpa memikirkan orang lain...berbicara seolah2 dia yang betul....tanpa memikirkan benda yang diperkatakan...

Tension menerima  dan menghadapi situasi yang membuat diri kita hilang keceriaan dek kerana seorang insan yang merasakan dirinya adalah segalanya....

Buat orang yang mengwujudkan suasana tension ini...muhasabah diri sendiri dulu...fikir semasak2nya....jangan sewenang2nya menyalahkan!!menyerabutkan!!mengucar-kacirkan hidup orang lain...

Tolong cermin diri kamu sendiri....jangan terlalu egois...Arggghhh sesungguhnya kita adalah manusia biasa yang punya kelemahan jangan fikir ANDA seorang yang sangat sempurna!!!


**Keyword hari ini tension....sesungguhnya MV xda mood

14 comments:

  1. sjak layan Runningman ni...
    mmg layan lagu jongkook..
    gary...

    huhuuhuh...

    ReplyDelete
  2. sabar je lah kak..saya pun pernah rasa perasaan macam tu. Tapi bila kita duduk, fikir semula & muhasabah diri, kadang2 kita akan rasa kita pun banyak kesilapan jugak :)

    ReplyDelete
  3. manusia memang macam tu.. kadng2 lupa and tak sedar akan diri sendiri.. but chill okay?

    ReplyDelete
  4. Hello Mrs Valentine, this coming to you from Canada.
    I am surprised that Malaysians love watching these Korean TV shows...I've never seen any.
    Anyway, bahasa saya sebelum Merdeka, da out of tune, but boleh faham 35%....and noticed your mention of 'tension'.

    Allow me to say,...
    Whats the difference between stress, tension and panic?
    Stress is when wife is pregnant.
    Tension is when girlfriend is pregnant.
    And Panic is when both are pregnant.
    Ha ha ha, you have a nice day, and simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
  5. bersabrlah ye...kuatkan iman, biasala, mana-manapun akan ada org tak puas hati ngan kita. Buatlah sebagus mana, yg buruk jugak di cari. So, apa kesah? yg penting kita betul...

    ReplyDelete
  6. Mood kita sama pulak hari ini. Masalah saya bila tension saya tunjuk sgt..huhu..

    ReplyDelete
  7. mmg tension kan kalo gitu..tp sabo jelah.. mmg xkan dpt lari dari smua tu..

    ReplyDelete
  8. xbaik ibu mengandung tension2....

    senyum mv.. :)

    ReplyDelete
  9. jangan tension2...senyum2 selalu..:)

    ReplyDelete
  10. sabar lah Mv..mmg x bole lari suma tu,selagi kita hidup dan berjumpa ramai org..selagi tu lah kita kena hadapi org mcm ni..cheewahhhh ayat bagus kan Mv..sbb ai pun tensyen dgn org2 perasan mcm tu.meluat!

    ReplyDelete
  11. oo..ni la entry yer..hihihi..memang tension benor gaya MV..

    ReplyDelete
  12. mengenal hati budi manusia tak semudah menyelidik tumbuhan hutan yang baru dijumpa.

    menutup mulut manusia tak semudah menenangkan selera singa.

    ReplyDelete