Followers

Friday, June 6, 2014

Cerita CInta Kita -Wawa Zainal Dan Aeril Zafril

Assalammualaikum...

Sinopsis:

Menyingkap kembali kisah Adam dan Salmah pada tahun 80an yang ditentang keluarga kerana perbezaan darjat. Keluarga Salmah menentang cinta mereka. Ibu bapa Salmah membawa  Salmah dari Teluk Intan  ke Kuala Lumpur dalam memisahkan mereka. Segala surat Adam yang dikirimkan pada Salmah disimpan ibu Salmah.

5 TAHUN BERLALU,
Salmah mengingatkan Adam telah melupakannya kerana dia tidak menerima sebarang khabar berita.Dia dijodohkan dengan Dr.Khairuddin. Ibu Salmah lega kerana berjaya buat Salmah melupakan Adam dengan perkahwinan itu.
Adam bekerja keras membeli rumah pusaka milik Salmah. Suatu hari,Salmah menjumpai surat Adam. Fahamlah dia mengapa Adam tidak menghubunginya selama ini. Adam menjual rumah pusaka itu.Tanpa disedari pembelinya adalah Salmah dan Dr.Khairuddin. Kisah percintaan Salmah dengan Adam terbongkar dan ini menimbulkan pertelingkahan antara Salmah dan suami dalam kereta ketika mereka pulang.

Salmah koma dan Dr.Khairuddin meninggal dunia. Rupa-rupanya Khairuddin pernah berkahwin dengan Rokiah dan mereka mempunyai dua anak.
Adam membuat keputusan menjaga Salmah dan sanggup berulang alik dari Teluk Intan ke Kuala Lumpur.Ingatan Salmah semakin hari semakin merosot. Adam terpaksa menceritakan kembali kisah mereka agar dia dapat mengingati kembali. Berjayakah Adam?(credit untuk admya


sumber en google
Mula ditayangkan pada rabu 04.06.2013 di tv3....menggantikan drama Miranda...lakonan pertama wawa zainal selepas berhijab...bersama dengan suami tercinta....suka tengok drama ni....sebab wawa zainal dan aeril...

Akan ditayangkan setiap Rabu jam 9.00 malam di TV 3...cerita nya menarik..ada siapa2 yang tengok semalam...


**update lah rupanya ceta ni main rabu and khamis...jam 9.00 malam hihi...

Thursday, June 5, 2014

Patah Sayap- OST Kerana Terpaksa Aku Relakan- Nadia Aqilah Bajuri


Assalammualaikum....

sumber encik google
Lagu ost drama slot akasia Kerana Terpaksa Aku Relakan iaitu patah sayap adalah lagu kepada pelakon yang melakonkan watak kakak tiri endah iaitu Nadia aqilah

Wednesday, June 4, 2014

Duit 8share dah masuk

biar sikit tapi berbaloi

Assalammualaikum...

Alhamdulillah duit 8share dah masuk....tak banyak RM54 jer...cepat jer...cashout 1.06.2014 hari ni 4.06.2014 dah masuk duit....dan duit tue telah pun digunakan untuk beli baju raya wani dan ayu..MV just tambah sikit jer...

Syukur alhamdulillah lepas ni nak kumpul lagi....biar sikit orang bilang tapi dapat juga hasilnya....hihi

Tuesday, June 3, 2014

Trip to Mesilau

Asalammualaikum..

Sempena cuti kaamatan hari tue Mv balik Ranau sebab nak hantar wani balik kampung...taska dia cuti seminggu..kebetulan juga MV ni jenguk My kembar tahun....tau jerlah cuti sekolah mmg anak2 kena balik kampung sebab xda yang nak jaga...

Rindu memang rindu tapi apa nak buat kan..huhu..so kebetulan cuti panjang jadi MV pun bawa dorang pergi ke dairy farm atau lebih dikenali mesilau....saja bawa dorang tengok lembu dan merasa sejuk serta pemandangan ala2 new zealand gitu...

Dulu pergi masa tu hujan dapat jalan2 dalam bangunan jak..kali ni pergi mmg puas hati..habis ceruk batu segala di posing...yang paling penting kali ni bukan lagi berlima tapi berenam dengan syamimi.. 

Jom layan gambar2 yang tak seberapa nak cun yang sempat MV dan hubby ambil..
takut kunun wani
nah bila sudah yakin tengok senyuman wani
hihi cumil ni atas idea kakak ayu
suka tengok picture ni
hubby with haikalayuwanimimi
kakak ayu yg snap
over sudah ni kembar
ibu dan anak..hihi
rindu anak2 periuh rumah ni
cumil bah gaya dorang
abah n syamimi
tengok peha syamimi tue
sweetnya pic ni

gaya bebas