Followers

Showing posts with label kuih sosej. Show all posts
Showing posts with label kuih sosej. Show all posts

Wednesday, September 14, 2016

Kek pisang, Kuih champiang Dan Kuih sosej

belajar dan terus belajar.
Assalammualaikum....

Belajar dan terus belajar....kalau haritu donut kali ni.. kuih sosej dan champiang....aktiviti masa raya haji... tak ada rendang ...ada ini jak...kebetulan mama MV datang rumah...jadi ini lah masa berguru...

Mama Mv ajar buat kek pisang..simple jer..nnti mv try yang ni..mak MV yang buat..kuih-kuih MV yang adun....simple2 saja...

jadi perempuan ni..tak minat nak masak pun kena belajar....alhamdulillah boleh lah sikit2 bab kuih ni...dan akan terus belajar....sapa ada resepi kek yang simple2 boleh lah share dengan MV....bolehlah try2


Tuesday, July 8, 2014

Donut & Kuih sosej in the House

Assalammualaikum..


Menu berbuka sabtu lepas..
Puasa2 updated entry makanan..tak betullah MV ni..hahaha....saja jer....nak kongsikan yang rupanya MV pandai juga buat donut..wakakaka...siap buat kuih sosej sekali...sebenarnya dah lama nak belajar buat donut...tup2x puasa ni juga baru sempat buat...

Resepi MV dapat dr Mak MV..simple jer...Bahan 
  1. Tepung gandum
  2. Lemak Sayuran
  3. Gula yang dah kisar
  4. garam 
  5. sosej
Memang puas hati bila buat kuih sendiri anak makan pun puas...ni asil tangan MV dan suami...wah bestnya dengar bila suami dan anak2 puji mama n isteri depa ni pandai buat kuih..ahaks...

Jan jeles...hihi..larik...nak belajar banyak lagi ni..