Followers

Showing posts with label beaufort. Show all posts
Showing posts with label beaufort. Show all posts

Tuesday, September 20, 2016

Gerai #kitakitasajabaini Klias Kecil Beaufort



Assalammualaikum..

Gerai #kitakitasajabaini Klias Kecil Beaufort ini diusahakan oleh adik sepupu MV...dan dibantu mama MV...Dibuka setiap hari bermula jam 6 pagi sehingga petang...

Menu pada waktu pagi antaranya :-
  • Nasi lemak - Ayam goreng/telur mata
  • bihun goreng
  • kuih muih - popia/donut/karipap/paing- bertukar2
Menu waktu petang pula :-

1. pisang goreng biasa - ada sambal
2.Pisang goreng cheese



Sudila singgah ke gerai kazen MV di Kampung  klias kecil beaufort tepi jalan highaway beaufort - menumbok...kalau  dari beaufort selepas jambatan sungai  klias kecil sebelah kiri. Kalau dari menumbok sebelum masjid Klias Kecil..Betul-betul tepi jalan/

Menjual kuih muih dan makanan sarapan pagi dengan harga yang berpatutan...juga menerima tempahan..utk tempahan bole berhubung di talian 014-6524451 (suzyaney) 011143732384 ( Armah) ...Kalau mau tau menu apa yang dijual pun boleh.

Oh Ya Sebelum ini dorang ni  berniaga di labuan..cuma pakcik MV  pencen sudah jadi dorang balik ke kampung dan berjual di kampung pula.

Yang area beaufort dan berdekatan boleh lah jemput singgah.

Thursday, July 14, 2016

3 syawal -Biru ,Beaufort-


Assalammualaikum....
nampak kah...punya susah mau dapat perfect picture
Cerita raya ketiga....lokasi...rumah mama bapa MV..kampung klias kecil...rumahku syurga ku..biarpun rumah papan tapi sungguh istimewa... raya ketiga kami tema biru....tpi mr velentine..still with baju t shirt,,,dan bercermin mata sebab mata merah hahaha

tq to my kakak ...sebab jahitkan baju untuk kami tanpa upah....sebagai pertukaran...kuih raya sedikit untuk mereka....biru ....dan tudung gold...sweet jer nampak...tapi itulah nak dijadikan cerita....gambar raya tak sempurna...

Syamimi tahun ni x bagi kerjasama...payah nak suru dia pandang kamera..makanya dari berpuluh2 gambar bila syamimi ok..kaka ayu pula buat muka...haha

Ni kami nak pergi beraya di sipitang tempat makcik MV..menu ayam penyet,soto,..memang yummy ...lepas tu kami ke andus papar tempat kawan suami...kat sini anak2 kutip mangga air masak bawa balik... 

dari papar kami ke membakut..kampung brunei..rumah mak mertua adik MV....dan rumah terakhir adalah rumah atuk MV..d kampung kukut...menu ayam penyet...ikan masak kari...acar timun...memang yummy...
with my love n brother
kiranya raya ke3..memang hari makan sedunia...hahaha....nasib baiklah juga berat badan nda naik mendadak raya ni,,,masih maintain berat asal .....itulah al-kisah raya ke3 MV..terima kasih sudi baca

Thursday, April 4, 2013

PARLIMEN P177 DAN DUN N25

Assalammualaikum..


Parlimen Malaysia bubar semalam,so x lma lagi pilihanrayake-13...pru13 merupakan saat yang mv nantikan,.keterujaan untuk mengundi but pertama kalinya..menunaikan kewajipam sebagai seorang rakyat malaysia...

Mv pilih mengundi...dan mv pilih malaysia.hehe..skg tengah demam pru13,,kamu sdh semak kh status anda sebagai pemilih?parlimen mana dun mana?.....mv biasalah dun n25 klias dan parlimen p177 beaufort....

pergh mmg semangat mv ni tau...hehehe...siapa agaknya calon2 kat tempat mv tue....oh ya skg rasa kebas baru hilang tapi sebenarnya tadi masa cabut mmg langsung x sakit...kuat kan mv,,sebab saya dah besar,,tiru iklan budak tu..

**hari ni blm sempat singgah blog kmu