Followers

Showing posts with label Jogging At Teluk Likas. Show all posts
Showing posts with label Jogging At Teluk Likas. Show all posts

Thursday, September 15, 2016

Jalan-Jalan Bukit Bendera @ Signal Hill

Assalammualaikum...
berdua lebih baik 
Hari ahad lepas punya cerita.Mama Dan Bapa MV turun ke kk...Jadi ambil peluang bawa dorang jalan-jalan...dorang datang masa hari sabtu lagi.Kami bawa jalan2 ke Tanjung lipat. Sambil-sambil MV jogging....

with syamimi....
kalau sudah ke kk..memang dorang akan ke Pasar Filipin...Beli ikan...Ikan dan sayur yang murah dari harga pasar. sayur rm1 seikat. ikan pula ada yang serendah rm 2.00 sekilo...ada yang sepiring rm5.00....cuma kena pandai pilih lah. 

abaikan posing MV tu yea
hari ahad tue sementara menunggu pasar filipin tue buka MV bawa mama dan bapa ke bukit bendera atau signal hill,,bawa dorang ambil udara ..dan tengok pemandangan di kk...sempat lah bergambar sekejap. oh ya gambar tanjung lipat,pasar filipin xda....malas nak snap....
posing anak beranak 
di pasar filipin kami beli amplang ....dan keropok sotong..sedap...balik jak..sampai rumah terus masak ikan yang dibeli....memang mantop...malam nya bawa dorang jalan2 ke Perdana Park pula...alang2 sudah turun kk kan.. bawalah jalan2

**wani dan haikal tiada dalam gambar dorang balik kampung di ranau bercuti...ayu x balik sebab mimi nangis....

Tuesday, September 6, 2016

Jogging At Teluk Likas


Assalammualaikum...


not bad...220 kcal terbakar
First time jogging...selalu rancang tak pernah lah jadi.Tapi kali ni menjadi.Asbabnya adalah sebab berat suami pun makin bertambah .So MV terus download Fit App ni...senang untuk tau berapa jauh ita lari dan berapa kalori yang terbakar....

Cubaan pertama gps tak ter"on" maka  distance tak terekod..hanya terekod masa ....41 minit 56 saat,,,cubaan pertama....oklah lari with anak2....syukur juga ada adik MV..jadi wani syamimi ayu dia tengok...

MV abang haikal dan suami..jogging....dorang cakap MV bagi tinggal dorang..hahaha...mungkin dorang belum biasa...MV dah terbiasa ikut run..jadi mungkin sebab tue fit sikit..sikit jak...hahaha

budak penat sebab jogging
Semua mandi peluh dan kepenatan....dan yang paling penat syamimi...masuk kereta jer terus menyusu..lepas tue tertidur...nanti kita jogging lagi...