Followers

Wednesday, April 1, 2015

Home » , » BMI dah ok..

BMI dah ok..


Assalammualaikum..
mama yg over mimi buat takde jer

ok my syamimi punya bmi sdh ok...hihi hrtu ngam garis putih mau jatuh kuning hrni berat naik 1kg dr 8.2..td berat 9.3 sdh..itu nurse bilng nah ok sdh bmi dia cntk...nah sapa bilng ank full susu badan x ngam bmi.... akan meneruskn breastfeeding utk syamimi ‪#‎syamimi1tahun3bulan‬
‪#‎oksudahberatbabymama‬.

itu  status MV lepas bawa syamimi klinik 1 tahun 3 bulan..pejam celik pejam celik dah besar anak mama ni...alhamdulillah...beratnya dah naik...klo masa timbang setahun bmi dia dah nak jatuh ke bahagian kuning...kali ni syukur BMi dia memuaskan..sesuai dengan tinggi dia 80 cm..berat 9.3 kg....

Tak payah nak dengar org cakap bby kalau full BF berat x ok..badan kecik...abaikan...so MV akan teruskan BF mimi smpi 2 tahun..INsyaallah..sekarang pun mimi x nak d campur susu formula...so MV kena berusaha untuk berikn susu badan untuk dia..

Tanpa ambil suplemen ..Insyaallah dengan usaha dan pemakanan yg betul pasti MV boleh buat...kawan2 doakan ya semoga MV berjaya full BF mimi smpi 2 tahun...AMin..

4 comments:

  1. fasya msa kecik dlu bmi prs merah trs..
    trs kena refer pakar..smpai skarang pom BMI x ok..

    ReplyDelete
  2. Salam, dtg menjengah bila ada sedikit kelapangan. Walau jrg bertamu, ingatan itu tetap ada dikalbu.

    ReplyDelete
  3. Adib dulu pun ke paras kuning Nyusu badan juga. Skrg Dah 7tahun tetap Kurus, so Dah Tahu Kurus ni sebab keturunan hihi

    ReplyDelete