All About Love

Wednesday, August 3, 2016

Wordless Wednesday #cucur cempedak + Teh o #

7:30 AM
Wordless Wednesday #cucur cempedak + Teh o #
Assalammualaikum...

CUCUR CEMPEDAK ...
Cucur cempedak .teh o panas..menu minum petang hari ahad lepas..cempedak kasih sayang..dihantar with love oleh mama bapa  kakak MV...

dah baunya kuat semerbak..makanya dibuat lah cucur...
Read More

Tuesday, August 2, 2016

"Travelog Faghuzi/Kompilasi Travelog 7 Benua GIVEAWAY By Aku Seorang Traveler"

2:34 PM
 "Travelog Faghuzi/Kompilasi Travelog 7 Benua GIVEAWAY By Aku Seorang Traveler"
Assalammualaikum....




  • hadiah Pertama 1x Buku Kompilasi Travelog 7 Benua
  • Hadiah Kedua 1x Buku Travelog Faghuzi
  • 3x Tabung (pelbagai corak) Untuk Simpan duit buat travel
  • 5 orang pemenang!

  • HADIAH MUNGKIN BERTUKAR & DITAMBAH LAGI JIKA GA INI MENDAPAT SAMBUTAN! :)

  • Penyertaan dibuka start harini 20/07/2016 sehingga 20/08/2016. Pemenang akan saya contact melalui komen pada 21/08/2016 

**Mv di taq oleh Sha dan MV tag siqah hussin


Read More

2 Bulan Bersama Safi Rania Gold..

7:30 AM
2 Bulan Bersama Safi Rania Gold..
jerawat &  bekas2 jerawat makin hilang
Assalammualaikum...

2 bulan guna safi rania gold..alhamdulillah..walaupun muka x sehalus mana ....jerawat makin hilang..bekas2 jerawat (yang berbintik hitam makin hilang)...sebulan pertama pakai memang teruk..muka penuh jerawat..terutamanya dibawah dagu....

down jangan cakap lah...tapi bila selepas 2 bulan guna...alhamdulillah...bila kawan2 tegur..wah makin putih..jerawat makin kurang...maknanya...ada kesan dah dari penggunaan yang konsisten with safi rania gold ni....

biar lambat kesannya janji selamat .,...dari produk yang awal bagi kesan,.,tapi bahaya..MV kalau orang tegur muka putih..MV boleh elak..cakap memang MV kulit cerah..tapi bila bab jerawat,,,itu di akui...

muka ni memang grabel sikit..x halus....korang ada tak yang guna safi rania...jerawat jak lah masalah MV skg...kalau cakap kulit kusam setakat ni xda pula...kalau ingat masa bujang lagi lah teruk....

tq safi rania gold...penyelamat betul..lepas ni mana tau cantik macam rozita che wan atau nora danish!!hahaha larik....
Read More

Monday, August 1, 2016

OST - FILEM MUNAFIK "KALAH DALAM MENANG" MAWI & SYAMSUL YUSOF

4:58 PM
OST - FILEM MUNAFIK "KALAH DALAM MENANG" MAWI & SYAMSUL YUSOF

Assalammualaikum..

Yo!

Ya Allah, Ya Rahim

Siapa lebih berkuasa?

Ya Allah, Ya Rahim

Renungkan

Kau, aku atau Dia?


Adakah kau rasa dunia isinya hanya kau yang punya

Kau fikir kau siapa?
Adakah kau lupa ataupun kau buta kau dan aku hamba

Kau fikir kau raja?

Kuasa, harta, wanita mengaburi minda, mengotori jiwa dan bicara

Bila bicara, bicaranya semua besar

Mendabik dada besar egonya
Lupa diri, lupa Pencipta Yang Maha Besar
Hatinya hitam, kelam, terbungkam
Jiwa tak tenang, kalah dalam menang

Kemewahan diri bukanlah tanda kehebatan insan




Berteduh di bumi Tuhan 
Fikirkan saat nyawa ditarik keluar badan
Tiada siapapun yang tahu rahsia Tuhan
Siapa dulu pergi dulu mungin aku, mungkin kamu
Kau katakan tunggu dulu, kau belum 50
Sedang kematian lagi mengejarmu
Kerasnya hati masih gagal mengerti
Bangunlah di malam sunyi
Bertanyakan pada Ilahi


Adakah kau rasa dunia isinya hanya kau yang punya
Kau fikir kau siapa?
Adakah kau lupa ataupun kau buta kau dan aku hamba
Kau fikir kau raja?
Kuasa, harta, wanita mengaburi minda, mengotori jiwa dan bicara
Bila bicara, bicaranya semua besar
Mendabik dada besar egonya
Lupa diri, lupa Pencipta Yang Maha Besar
Hatinya hitam, kelam, terbungkamJiwa tak tenang, kalah dalam menang
Kalah dalam menang, hatimu takkan senang

Aku bukan hipnotis bukan juga isis
Jauh sekali ekstrimis, aku hanya optimis
Hidup sarat protwist, sama macam sarkis
Dengan Tuhanmu jangan pernah prejudis 

Dalam era penuh depresi
Sebenarnya apa yang kau cari
Kononnya nak inspirasi, huh inspirasi
Tak perlu kau tercari-cari
Bangun malam tanya Ilahi
Beribu kali kau diingati
Hidayah itu milik Ilahi
Adakah kau rasa dunia isinya hanya kau yang punya
Kau fikir kau siapa?
Adakah kau lupa ataupun kau buta kau dan aku hamba
Kau fikir kau raja?
Kuasa, harta, wanita mengaburi minda, mengotori jiwa dan bicara
Bila bicara, bicaranya semua besar
Mendabik dada besar egonya
Lupa diri, lupa Pencipta Yang Maha Besar
Hatinya hitam, kelam, terbungkam


***lagu febret si kakak AYu...

Read More