All About Love

Wednesday, January 13, 2016

Pendapatan Sampingan

7:30 AM
Pendapatan Sampingan
REZEKI anak-anak
Assalammualaikum....

Berkongsi sedikit...hasil cashout dengan 8share dah masuk dalam bank....RM60....walaupun sikit tapi alhamdulillah syukur ada juga....rezeki anak2....

Nuffnang MV pun dah boleh cashout....walau tak sebanyak dulu ..syukur masih ada rezeki tertulis untuk blog MV ni....terima kasih pada yg sudi datang ke blog ni....tahun mencuba untuk buat cashout 8 share & nuffnang lagi...

Insyaallah....
Read More

Tuesday, January 12, 2016

Peneman Ke Pejabat

7:30 AM
Peneman Ke Pejabat
Assalammualaikum....


kalau dulu berdua dengan wani..sekarang bertiga dengan syamimi...kena bergerak awal untuk elak jammed ..dah tak boleh lari kejar masa untuk punch klau lewat..sebab skg ada yang nak didukung smpai ke pejabat...

kesian kalau biarkan dia berjalan jauh dari parking..biar mama dukung...takpa supaya berat mama cepat  turun..nak capai 55 tue jauh lagi..skg pun baru 66...3 bulan diet baru turun 7 kilo..xpa ..slow2..hahaha...

Alhamdulillah..wani dah 6 tahun..dah boleh urus diri sendiri..walaupun kadang mama kena jerit lebih....kihkih


**mood blogging dah mai..tapi bw slow2 yea..mana yang tersinggah...yang tak tersinggah maaf no...
Read More

Monday, January 11, 2016

Fenomena El Nino

11:46 AM
Fenomena El Nino
Assalammualaikum...

Info Cuaca Sabah
Sumber Dari SINI
Berita semalam mengatakan Negeri Sabah Sedang mengalami fenomena el nino tahap kuat mulai bulan ini sehingga mac depan..Patutlah cuaca sekarang panas lain macam saja...malam pun xda angin langsung....jam 3 petang macam jam 12 tengahari jak....

dulu MV ingat lagi tahun 1997 masa MV darjah enam...fenomena el nino ni pernah dialami oleh Sabah....sekarang tahap kuat...rasanya memang panas yang amat lah...elok kurangkan aktiviti d luar...

Minggu lepas tiba2 syamimi demam....rupa2nya perubahan cuaca....budak paling terkesan apabila berlaku perubahan cuaca....tambahan lagi kalau kekurangan air dalam badan...syamimi kecik lagi......bab air putih memang kurang sebab di taska baru ni dia baru nak biasakan diri...pujuk makan pun payah...

hari pertama demam
 bila anak2 demam sebagai ibu memang kita takkan dapat tidur lena...MV berjaga sebab badannya panas sangat...MV lapkan badan syamimi dengan air cuka + air putih...terpaksa pakai ubat sumbat sebab ubat air x jalan.....

hari kedua demam
hari kedua pun macam tue...lepas mandikan 5 minit saja..suhu naik balik....terus bawa ke klinik...doktor start antibiotik....lepas makan antibiotik baru lah ada kurang  sikit panas....masih continue ubat demam & antibiotik..hari ni selera makan ada sdh...

dan tadi pergi taska dah tak nangis....semoga kita yang berada di Sabah ni banyakkan minum air saat fenomena el nino ....MV mmg selalu jaga bab pengambilan air..terutamanya haikalayuwanimimi....

Kurangkan juga aktiviti luar ya kawan2
Read More

Thursday, January 7, 2016

Gabungan

4:23 PM
Gabungan
Assalammualaikum....

bila mama abang kakak bergabung

seiras pula muka drg ni
Tahun 2016 MV mulakan dengan entry pembukaan..biasa cerita menguruskan anak2 sekolah...suami MV tak dapat cuti...hari pertama dan hari kedua sekolah MV cuti untuk mempermudahkan MV menguruskan anak2
mama jadi driver hari kedua 2016
lagipun Mimi dah berpindah ke Taska Permata....kakak abang pula dah darjah 3..kelas pun dah lain...nak kena temankan untuk hari pertama n kedua..tanda sokongan..sebab dulu last year MV tak cuti pun uruskan sekolah drg...

hari kedua persekolahan 2016..

Wani pula dah tadika 6 tahun..kali tugas MV bertambah..MV kena kerja kuat..untuk pastikan wani boleh membaca tahun ni...Insyaallah...Wani minta dengan MV untuk belikan dia produk caliph....demi untuk anak2..MV tunaikan...

Tahun ni...MV doakan anak2 belajar dengan mudah dan mendapat keputusan cemerlang.Amin....persediaan sekolah ala kadar jer....pakai balik apa yg boleh dipakai ..sebab harga barang makin melambung2....baju melayu sekolah agama abg haikal jer sepasang dah RM50....


Syukurlah baju sekolah rendah ada yang sekolah bagi..so pakai lah apa yg ada.....kakak ayu pula sekolah agama pakai baju lama..sebab masih muat dan kain pun elok lagi..wani pun MV x beli baju..sebab cousin dia bagi baju...

Beg ayu MV beli yang murah tapi tahan lama..2 beg RM51.00...wani dan syamimi...MV bagi pakai beg Hi 5 dumex mamil..redeem kat Woop...jimat selagi boleh..nilai duit skg sangat2 rendah....
Read More