All About Love: bihun goreng ayam
Showing posts with label bihun goreng ayam. Show all posts
Showing posts with label bihun goreng ayam. Show all posts

Monday, September 7, 2015

Dari Dapur Kecilku

4:12 PM
Dari Dapur Kecilku
Assalammualaikum....
bihun goreng ayam + air sirap limau 
 lama tak update entry makanan...hahaha....kali ni kita update entry makanan lah ok...ni cerita dari dapur kecil MV...cerita minum  petang sabtu dan makan tengahari ahad lepas..tiba2 mood rajin dah mai...terus teringat kulit popia kat peti ais...sebenarnya beli kulit popia ni untuk buat batang buruk chese tapi masa xda...tu yg terperap di peti ais

popia goreng + milo horlick
sabtu tu dengan berbekalkan bahan yang tak cukup... isi ayam+sayur kacang+telur..makan dapat lah buat popia goreng inti ayam kacang bertelur...hahaha...pandai jer bagi nama kan...

masa buat memang berperang di dapur sendiri..abang n syamimi asyik ke dapur..mama buat apa..."pergi depan jak abg..bawa adik"...MV buat dalam 35 biji....dan anak2 habiskan dalam masa x sampai 10 minit....walau hanya bercecah sos cili....

esoknya ulangan lagi popia goreng,,.tapi kali ni inti telur +sardin jer....buat breakfast pagi..gambar tak sempat snap...sebab anak2 makan dengan gembira..paling happy wani sebab kali makan dengan sambal nasi lemak...tak pedas katanya...lagi sedap dari semalam dia cakap...

tengahari Mr Velentine cakap..hari ni kita makan mihun goreng jak lah...so dah rq dari suami..kita masak lah kita permintaan....maka terhasillah bihun goreng ayam..disirami telur goreng hahaha.....puas hati sebab suami & anak makan bertambah2....

malamnya...MV tak tau nak masak apa..dan yang bestnya Mr Velentine yg masak...dia masak ayam masak sos..anak2 dia makan bertambah2...MV pulak tak bertambah sebab kena suap syamimi....tak jumpa nasi sehari..seleranya menjadi....

ok sekian karangan hari ni...wah tiba2 entry kali ni panjang lah pulak...korang masak apa weekend hari tuh ....
Read More