Followers

Showing posts with label Tapaw. Show all posts
Showing posts with label Tapaw. Show all posts

Monday, April 15, 2013

Bintang Mencari Bintang Battle 2 Kumpulan A-Juara Bowl-

Assalammualaikum...

Tahniah buat Bowl kerana menang battle ke-2 BMB semalam..Persembahan anak didik bersama sifu sememangnya satu konsep yang menarik.....Siapa sangka Bowl yang mendapat markah paling rendah masa battle pertama menjadi juara dengan markah 68.4%..mengalahkan peserta febret Achey yang juga juara battle 1 dengan beza 3 markah...


MV ingatkan achey yang menang sebab dari cara achey melawak semalam..tapi Mungkin bowl pengundi sms kot...sebab Achey dapat full markah dr juri awam...tahniah lah rezeki kamu berdua..dan tahniah juga buat afdlin shauki u r the best bro...

Sekarang giliran MV pula nak berikan komen..hahaha...saja jadi juri ke-4..hehehe:


  • Bowl- persembahan mengenai bomba praktikal yang terperangkap dalam lif..hahaha..mmg masa ni MV terhibur sangat..siapa sangka Bowl boleh melawak dengan sifu mereka...tak nampak mcm afdlin overshadow doranf..terbaek..nyanyian pun bolehlah..MV suka tarian dorang cun...
  • Big too- lawak yang penuh dengan pelajaran bagi MV..namun aura Sabri Yunus mmg terserlah walaupun dia hanya duduk..lawak tue lawak tapi MV tak nampak keserasian dorang..dorang nampak takut2 dengan sifu mereka...tapi MV suka tagline mereka semalam"respect each other"
  • Kelawak-mengambil konsep upin ipin kot...menggunakan nama akal dan hati..hati punya persembahan ok tapi akal mak ai...terjerit...dan Raja Azura dengan watak tomboy mcm dalam drama mat despatch...bagi MV Sifu ok cuma anak buah kena usaha lagi
  • Tapaw-MV suka konsep dorang...cerita dalam tren pasal dua pemuda yang x nak bagi orang tua duduk..alih2 orang tua tue manager tempat mereka nak pergi temuduga..MV suka FBI...dia lawak tapi biasa2 jer...SHah & Faiz black puji nyanyian best....cuma jangan terjerit2..MV setuju dengan Idham
  • Achey-cerita pasal mekanik..MV nampak achey menyerlah dari Sifu..sampai orang tak tau sape sifu sape anak didik..hehehe...MV bagi 5 star...dan nyanyian terbaek tapi xda rezeki nak menang...takpe
  • Tocai- si penjual ubat di tepi jalan..MV suka si penjual ubat tradisional berbanding yang seorang lagi...dan penampilan Lan mula menenggelamkan Tocai...tapi tetap best...
Dan markah semalam adalah seperti berikut:
  • Bowl - 68.4
  • Big Too - 51.5
  • Kelawak-41.4
  • Tapaw-55
  • Achey -65
  • Tocai - 5+
Sorry markah ada yang MV lupa..hehehe...tahniah bowl dan tahniah juga achey kerana achey masih berada di kedudukan teratas kumpulan A..diikuti Tapaw,bowl,big too,tocai,kelawak

Thursday, March 14, 2013

Bintang Mencari Bintang

Assalamualaikum...

Ahad lepas tengok Bintang Mencari Bintang.,,Sesi memperkenalkan anak didik masing2...sabri Yunus,Harun salim bachik,Raja Azura,Afdlin Shauki,Senario,Faizal Ismail.ada 6 anak didik diperkenalkan malam tue


  • Titan- anak didik sabri Yunus...lawak oklah..cuma kalau MV tengok dorang ni terus terinat jozan..nyanyian pun boleh tahan lah...mereka ni seorang dr kelatan & seorang dr johor.
Sumber dr SIni
  • Tapaw - Anak didik Faizal Ismail,,,Faiz & Shah...shah ni pernah ikut raja lawak...lawak dorang oklah buli tahan...suara pun ok2..
Sumber dr SIni
  • Awok - Anak didik raja Azura..satu2nya peserta wanita.Tapi MV sebagai wanita tak suka dgn persembahan mereka malam tu.lawak mereka menyebabkan Afdlin Shauki mungkin terasa hati apabila size badannya dijadikan bahan lawak mereka.Bukan takat tue jer,kawan ofis MV bilang dorang ni menggunakan aset untuk menarik perhatian org...Siapa yg ada tengok Bintang Mencari Bintang ahad lepas mesti tau..
Sumber dr SIni
  • Acey- berasal dari labis segamat johor,anak didik harun salim bachik.MV suka dgn lawak dia ni terutamanya masa di pegi uji bakat...
Sumber dr SIni
  • Tocai - anak didik senario..bagi MV lawaknya kureng menyengat,,mungkin untuk permulaan...tapi suara nyanyi mantap
Sumber dr SIni
  • Bocik- anak didik afdlin shauki...lawak mmg best cuma bab nyanyi yg berisi sikit tue tak cukup nafas..bak kata sifunya tau bukan kata MV
Sumber dr SIni
Minggu ni 6 lagi peserta akan diperkenalkan...nak tengok mcm pula pula dgn yang 6 orang lagi ni