Followers

Showing posts with label Sebenarnya Saya Isteri Dia. Show all posts
Showing posts with label Sebenarnya Saya Isteri Dia. Show all posts

Friday, May 17, 2013

Koi Mil Gaya Versi Sebenarnya Saya Isteri Dia

Assalammualaikum...



Suka tengok cute....hehehe

Friday, March 29, 2013

Sebenarnya Saya Isteri Dia

Assalammualaikum...

pinjam dai google
Malam ni drama Sebenarnya Saya Isteri Dia akan ditayangkan di slot Zehra di TV3 menggantikan drama hanya padamu...Drama ni akan ditayangkan setiap hari jumaat...Diadaptasi daripada novel "Sebenarnya Saya Isteri Dia" karya Zura Asyfar...

Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia akan ditayangkan jam 9.00 malam pada hari jumaat..MV nak tengok drama ni sebab pelakon utamanya Izzue Islam & tiz Zaqyah...Dari sinopsis novel drama ni memang menarik...

Jom baca sinpsis novel yang MV ambil dari sini..Credit buat beliau


Cinta pertama tidak semestinya akan bersatu walaupun masing-masing berjanji untuk hidup bersama. Itulah yang terjadi pada Syafa Aqira dengan Farish Adryan. Cinta yang pernah dipupuk sejak zaman universiti lagi akhirnya terputus di tengah jalan apabila Farish bertekad untuk memutuskan hubungan itu lantaran satu peristiwa hitam yang terjadi pada satu majlis yang dihadiri oleh mereka berdua.
Cadangan ibu kepada Farish iaitu Datin Farizah untuk berkahwin dengan adik lelaki itu terpaksa diterima dengan reda walaupun dia tahu yang mungkin perkahwinan itu tidak menjanjikan bahagia. Dia terpaksa dalam rela demi sebuah harga diri dan rasa kasih terhadap Datin Farizah.
"Aku buat semua ni kerana mama. Dan kau tu sepatutnya bersyukur sebab aku selamatkan maruah kau." – Firash Arshad.
"Ya, aku tahu Firash. Sepatutnya aku bersyukur sebab kau sudi kahwin dengan aku." – Syafa Aqira.
Laluan untuk mengharungi sebuah perkahwinan tanpa cinta bukanlah sesuatu yang mudah buat Syafa Aqira. Kehidupannya sebagai isteri langsung tidak dipedulikan apatah lagi perkahwinan mereka dirahsiakan atas permintaan Firash. Namun dia reda kerana kesibukan lelaki itu masih bergelar pelajar walaupun setiap kata-kata sinis yang terbit dari mulut Firash ditelan dengan rasa terbuku di dalam hati.
Semuanya mula sedikit demi sedikit berubah apabila kawan baik serta abang sepupu kepada Firash cuba untuk mendekati Syafa dan kala itulah Firash mula menyedari yang dia sudah mula menyayangi isterinya itu.
"Kenapa pulak tak nak ikut? Boring giler saya duk kat rumah tu. Ada baiknya ikut awak pergi tengok wayang. Lagipun bukan senang nak dapat tengok filem macam ni untuk hari pertama. Biasa kan full seat je. – Syafa Aqira.
"Ye ke? Atau awak risau takut saya pergi dating dengan orang lain?" – Firash Arshad
Dan kala rasa sayang dan cinta mula hadir, ada saja dugaan yang datang menimpa. Kehadiran abang tiri dan adik tirinya yang tidak disangka-sangka mengeruhkan rasa cinta yang mula terbina. Syafa akhirnya pergi membawa diri dengan hati yang terluka. Firash jadi nanar. Hidupnya serba-serbi tidak kena. Bagi Firash, Syaf adalah anugerah terindah di dalam hidupnya. Dia sanggup untuk berbuat apa saja demi mendapatkan kembali kepercayaan dari isterinya itu.
"Siapa nak tidur atas riba awak? Please lah! Tak ingin pun!" – Syafa Aqira.
"Betul ke tak ingin? Dulu okay aje sampai lenguh paha saya nak menanggung kepala awak. Takkan awak dah lupa kut?" – Firash Arshad.
Namun apakah cinta mereka akan kembali bersatu? Bagaimana pula dengan kisah adik beradik tiri Firash? Dan apakah bahagia akan terus menjadi milik mereka?
Tak sabar nak tengok cerita ni jam 9.oo malam..tapi nak tengok bola juga..huhu..bola cuti tengok bolakah wahai My Hubby???hehehehe...pastu jam 10.00malam mau tengok cinta kau & aku di TV1..juga adaptasi daripada novel juga...
Nanti MV buat entry pasal drama cinta kau & aku..ada sesiapa yang layan drama  cinta kau & aku??ck nur layan kan..Yang sebenarnya saya isteri dia ada yang nak layankah??