All About Love: Pengawas Briged bestari
Showing posts with label Pengawas Briged bestari. Show all posts
Showing posts with label Pengawas Briged bestari. Show all posts

Sunday, April 2, 2017

Pengawas Garang

1:00 PM
Pengawas Garang
pergh kakak posingmu 
Assalammualaikum....

Pengawas Garang ...bila MV update gambar ni Instagram..kawan MV cakap...garangnya kakak AYu....patutlah cikgu lantik jadi briged bestari...oh ya...vest tue,,MV tak beli sebab takda jual warna grey ni...

Jadi MV beli kain di kamdar dalam harga RM9...then minta jahit dengan orang taman tempat MV tinggal,,,upah pun berpatutan RM20..lepas siap hantar sulam di MJ sport sulaman .....rm7...so total dalam RM36....

Kalau beli di kedai mahal...RM39....so kira dapat jimat lah juga...rsanya nda sampai 36 pun ni sebab lupa harga kain beli di kamdar ini pun MV main agak jak....
Read More

Tuesday, February 28, 2017

Watikah Perlantikan

7:30 AM
Watikah Perlantikan
alhamdulillah selesai kem kepimpinan...
Assalammualaikum...


Alhamdulillah ...kakak Ayu berjaya menghabiskan kem kepimpinan yang dia ikut under sekolah di Permai D Valley Ratau,Tebobon Selama 2 hari iaitu pada 23-02-2017 hingga 24-02-2017..Excited dia cerita pengalaman dia ....

Masuk lumpur....ada aktiviti malam kena tutup mata...ada hiking....dia cakap yang bestnya kakak nda takut aktiviti malam tue..kawan2 semua nangis cari mama dorang...hihi ..iyalah kakak .....kuat kan...

Tapi sian..balik jer dia demam...dek kerana,,,lepas masuk lumpur tue tak mandai cuci kepala...cikgu pesan mandi kerbau jak...lagi satu dia cakap sejuk tidur tiada selimut..sebab dalam list cikgu suruh bawa tiada selimut,,,

Nasib baik mama bagi kakak bawa kain sarung..kakak buat tuala tue jadi selimut...bila dia balik...cuci kepala...mak ai...lumpur.....patutlah demam....2 hari demam ...lepas tue baru ok..

Cuma dia masih batuk dan selesema...kakak cakap..dia mau ikut lagi aktiviti macam ni....Tahniah kakak..Selamat menjalankan tugas sebagai Pengawas Briged Bestari....

Read More

Friday, January 27, 2017

Pengawas Briged bestari

7:00 AM
Pengawas Briged bestari
tahniah kakak
Assalammualaikum....

Briged bestari...kakak Ayu di lantik menjadi Pengawas Briged bestari..happynya dia ....excited dia bagitau...dia cakap dia kena lantik..tapi surat kemudia..bila ada surat sudah dia excited mau beli baju dan tanda nama...

MV bary dengar pasal  Pengawas Briged bestari ni,,,,so google lah sikit tugas2nya:-

• Sedia memberi khidmat pengendalian alatan ICT untuk guru-guru.

•Bertugas di dalam Pusat Akses dan Makmal Komputer

• Mempelajari kemahiran dalam perisian Ms office

• Melibat diri dalam kerja-kerja penyelenggaraan yang mudah serta pengawasan perkakasan dan perisian

• Membimbing rakan sebaya dalam penggunaan alatan ICT(sumber SINI)

Apa2pun semoga Kakak Ayu mengalas tanggungjawab yang diberikan ini dengan penuh dedikasi 
Read More