Followers

Showing posts with label Bos Senget Pa Sengal -Kay Delaila-. Show all posts
Showing posts with label Bos Senget Pa Sengal -Kay Delaila-. Show all posts

Monday, March 6, 2017

Bos Senget Pa Sengal -Kay Delaila-

17 januari start baca
Assalammualaikum...

Novel pertama untuk tahun 2017...Bos Senget Pa Sengal hasil tulisan Kay Delaila,,,baca start 17 januari tapi MV stop sebab baca Aku dah Kurus-Aizat Razak-...di tambah pula kekangan masa....

MV start baca balik awal bulan 3..alhamdulillah 5 mac 2017..dah habis...cerita yang best....ada babak sedih,lawak,gembira,dan tragis...tak kurang juga terapan mengenai rumahtangga..agama dan keluarga..tanggungjawab anak,isteri dan suami 

Ini sedikit sinopsis dari MV 

Farah Adeeba si Pa sengal dan Taufick BAdlishah Si bos senget,,Pertemuan 2 insan yang selalu menjurs ke arah pergaduhan yang akhirnya menimbulkan bibit2 cinta antara mereka berdua... Siapa sangka SI PA sengal itu adalah wanita bermata cantik yang mencuri hatinya sewaktu di Krabi.

Farah Adeeba ...seorang wanita yang menarik dan disenangi semua orang.Menjadi PA,Deejay,Pelajar,Anak,kakak dan ibu kepada anak angkatnya.Mengenali Adeeba dengan lebih dalam membuatkan Taufick yakin yang dia mencintai adeeba.

Anak manja bapa.."princess ara" demi janjinya dia bekerja di Pelangi resort untuk belajar menguruskan perniagaan...kerana Mehmet syarikat ayahnya akan diwarisi setelah dia habis pengajian seni bina.

Pelbagai cara Taufick guna untuk menawan hati adeeba namun gagal...sehinggalah dia merisik adeeba tanpa adeeba tau yang bakal tunangnya adalah si bos senget...Adeeba sebenarnya juga mencintai taufick namun dia menidakkan perasaannya sendiri.

Apabila taufick bagi dia buku mengenai cerita gadis yang dijumpainya di Krabi..akhirnya adeeba mengiyakan perasaannya dan mereka melangsungkan perkahwinan.Namun tanpa disangka hari bahagia itu berakhir dengan tragedi yang membuat adeeba hilang dan disahkan meninggal dunia.

Namun nun jauh di manila...Adeeba dirawat oleh lebai ali dan lionel..atas keselamatan adeeba....pada hari kejadian adeeba di seludup keluar dari Malaysia..Kerana ada sekumpulan lelaki sedang mencari dia,,

Dia terpaksa bersembunyi dan berpura2 hilang ingatan..kembalinya dia ke Malaysia membuat seluruh keluarga gembira..terutamanya taufick..namun Keakraban Taufick dan Junita..Membuatkan adeeba tidak mahu memberitahu yang sebenarnya dia tidak hilang ingatan

Rsa sakit hati itu membuatkan dia menjauh dari Taufick..tambahan pula kejadian pada malam perkahwinan ....di mana payung terjun tidak dapat dibuka adalah dirancang oleh seseorang...Nyawa adeeba dalam bahaya...

ada musuh dalam selimut di Mehmet..bagaimana adeeba mempertahankan rumah tangganya?adakah dia akan terselamat dari mereka yang ingin membunuhnya?siapa dia musuh dalam selimut yang berada di mehmet?


**siapa yang dah baca novel ni angkat tangan...oh ya penulisnya KAY Delaila ada keluarkan novel baru bertajuk aku nak kaulah cik senget...nak masukkan dalam list bacaan ni...MV kena cari dulu buku ni...

Image result for aku nak kau lah cik senget
sumber google