Drama Korea -Once Again- - All About Love

Thursday, September 17, 2020

Drama Korea -Once Again-

 Assalammualaikum 


Sumber google

Once again drama korea yang mengangkat tema kekeluargaan .Mempunyai 100 episod mengisahkan sepasang suami isteri yang anak mereka semuanya bercerai.Bagaimana mereka harus berdepan dengan penduduk setempat.

Mengangkat juga tema persahabatan apabila Si isteri dan besan (mentua anak ketiga mereka Song Na Hee iaitu seorang doktor).Mereka sering bertengkar namun jauh di sudut hati mereka saling menyayangi ..

Kalau jodoh memang tak ke mana ...anak sulung dan anak ketiga kembali bersama dengan pasangan mereka manakala anak bongsu pula berkahwin dengan adik ipar Song Na Hee,,

Orang bila kegagalan itu tidak akan selamanya.Song Ga Hee(anak Kedua ) walaupun gagal dalam perkahwinan dia berjaya menjadi seorang ibu yang penyayang. Dia berjaya membina kariernya walaupun di usia yang lambat tapi semangat dan usaha dia patut dicontohi.

Begitu juga Joon Sun Dan Da Hee ...mereka walaupun kurang berpelajaran namun berkat usaha mereka akhirnya mereka berjaya.Joon sun berjaya dengan syarikat Stuntman ..manakal Da hee dari seorang pekerja sambilan yang dipandang rendah oleh bekas tunangnya akhirnya menjadi seorang doktor kanselor.

MV suka drama ni korang try lah tengok...
No comments:

Post a Comment