Pembedahan Gigi - All About Love

Monday, April 16, 2018

Pembedahan Gigi

Assalammualaikum...


Sabtu 14.04.2018 syamimi ada satu pembedahan gigi di Hospital Wanita dan Kanak-Kanak Likas. Kalay ikutkan tarikh pembedahan yang diberi adalah 18.Mei.2018 kebetulan khamis tu nurse dari bahagian pakar klinik gigi call tanya sabtu ni ada kosong nak offer untuk syamimi 

Bila MV fikir yang syamimi pun sihat MV setuju sebab buat waktu sabtu tak perlu lah MV cuti ...tambahan pula MV bekerja so dah jimat cuti MV...lagipun 18.5.18 dah puasa.so bincang dengan suami pun setuju....
muka sebelum masuk dewan bedah
Syamimi kena puasa start jam 2 pagi...seawal jam 5.00 pagi MV dah bangunkan anak-anak..sebab sebelum jam 7.00 pagi syamimi kena check in kat Wad ...jam 6.35 pagi kami dah masuk kat wad...tunggu doktor datang untuk check...

macam biasa nama syamimi mesti jadi isu...Ble pula nurse tu marah..sebab dia sebut wazniya ...terus MV blur...mv cakap lah nama anak Waznah Syamimi..ble pulak dia ngomel "wazniya tu dekat2 sudah bunyi mustahil nda faham"..kecewa dengan layanan staff nurse ni...masa tolak katil dari dewan bedah pun mengomel cakap berat...

tapi yang bestnya layanan doktor di dewan bedah..doktor bius..doktor gigi memang tip top...doktor bius pun tanya..nama anak maznah ke waznah..MV cakap lah bukan maznah tapi waznah..terus doktor tue tanya..apa maksud waznah ni..mv bagi tau pencari keadilan terus doktor tue cakap uniknya nama adik ni....lepas tu ada doktor yg tersuka tengok lesung pipitnya...


Image may contain: 4 people, including Safi Suzyaney Shafie, people smiling, child, baby, selfie and closeup

Syamimi buat 4 cabutan dan selebihnya 4 tampalan...bius pula pki gas jer...alhamdulillah selesai pembedahan dalam tempoh 30 jam saja sebab tak banyak gigi yang dicabut...cuma mau keluar dari dewan bedah tu kena tunggu syamimi sedar dari tidur...

bila sudah di wad..memang rezeki syamimi agaknya hari itu..kebetulan ada pelawat yang datang bagi sedikit barang kepada kanak-kanak yang berada dalam wad..set buku warna,kertas lukisan,warna dan alat tulis..terus dia happy..best kan mama dapat hadiah katanya...

Image may contain: 1 person

DOktor cakap syamimi takda jahit kat gusi sebab dia x banyak cabutan..lagipun gigi dia kecik jak...cuma yg sebelah katil syamimi..cabut 10 batang gigi..atas bawah...gusi pun kena jahit..yang tue mungkin rasa sakit sikit kot...

Macam syamimi yang dicabut semua gigi atas...dia pun nda mengadu sakit...terima kasih MV ucapkan kepada kakitangan Hospital Wanita dan Kanak -kanak Likas sepanjang kami berada dalam Wad...




4 comments:

  1. Assalamualaikum & Selamat pagi. Ibu singgah blog walking. Semoga murah rezeki sis mis velentine. Semoga anak cepat sembuh

    ReplyDelete
  2. Salam selasa, Saya singgah blogwalking. Paling risau kalau anak tak sihat. Ujian besar. Semoga anak puan cepat sembuh

    ReplyDelete
  3. Mama tumpang lalu petang petang ni. Takutnya dengar perkataan pembedahan. Di doakan semuanya lancar. Amin

    ReplyDelete