All About Love

Friday, October 13, 2017

Fattah Amin 1234U: Official Music Video

7:30 AM
Fattah Amin 1234U: Official Music Video

Assalammualaikum..

Lagu baru Fatah Amin bertajuk 1234u mencuit hati MV..sebab mendapat sentuhan daripada Aizat Amdan...

suka jer lagu ni...korang suka ker,,,walaupun ramai juga yg kutuk 


Read More

Thursday, October 12, 2017

Lagu A.E.I.O.U

4:46 PM
Lagu A.E.I.O.U

Assalammualaikum,,


Syamimi nyanyi lagu baru semalam...

"aeiou  aeiou  aeiou..a ayam bunyi kok kok kok  e  panggil emak emak  i ikan berenang di dalam kolam o otak yang bijak u ular membelit"


Seronok syamimi menyanyi....sampai mama pun terjoin sekali 

Read More

Wednesday, October 11, 2017

43 Hari Menunggu Gaji

9:28 AM
43 Hari Menunggu Gaji
Assalammualaikum


11.10.2017 bersamaan Rabu merupakan gaji bulan oktober untuk penjawat awam persekutuan..Gaji ini diawalkan untuk persiapan mereka yang menyambut depavali pada 18.10.2017(rabu)

Maka start esok bermulalah 43 hari menunggu gaji yang seterusnya...so kena pandai guna duit...MV hari ni settlekan bayaran yang patut..macam yuran sekolah dan bayaran kereta...selepas tu baki duit simpan di bank...

Kena displin supaya tak boros...tempoh 43 hari akan dilalui dengan sederhana...kalau boros nanti duit minyak mau kerja pun tiada...jadi tutup mata dan telinga lah....dari tengok dan dengar mana2 sale yang terdekat terutamanya lazada..hahaha...

mari sama-sama mengharungi 43 hari yang akan mendatang ni....hahaha
Read More

Awak Suka Saya Tak?-Melur Jelita

8:26 AM
Awak Suka Saya Tak?-Melur Jelita

Assalammualaikum....

Awak Suka Saya Tak?-Melur Jelita edisi terkini...MV belum pernah baca pun edisi lama...ni pun nampak kawan punya ig..tajuk nampak menarik lepas tue penulis dia Melur Jelita..namanya pun sudah buat kita tertarik...

Beliau merupakan Novelis Terbaik Anugerah Buku Negara 2016..sedikit sinopsis novel ni:-

Kisah kasih sayang di antara Hilman Yong kacukan Korea – American – Cina dan Intan Zulaikha. Mereka sangat berbeza tetapi kerana perbezaan itulah mereka berjodoh. Malangnya, kesampaiankah jodoh mereka apabila Hilman Yong seorang yang baru mengenali Islam lebih mencintai Islam dari Intan Zulaikha yang sememangnya dilahirkan Islam dari keturunan lagi berselisih faham kerana ego seorang Intan.

Muncul pula Damien Yong yang sentiasa menyesakkan dada Intan Zulaikha dengan aksinya yang daring, sexy, nakal dan menggoda. Intan terpaksa bersabar dengan Damien semata-mata untuk mendapatkan semula Hilmannya…seorang hamba Allah yang penuh kesabaran dan kesopanan.

Hilmanku…sifuku…kekasihku…Kembalilah…

” Saya tak pernah tinggalkan awak. Walaupun awak jauh, saya dapat melihat awak. Walaupun awak jauh, saya dapat merasa kehadiran awak. Walau pun awak jauh, saya dapat mendengar awak. Saya sentiasa di sisi awak. Awak sentiasa di sisi saya, di sini…” Hilman Yong

” Don’t worry, I won’t kiss you. Saya tak cium sembarangan gadis. Saya tak ada selera dengan gadis biadab dan sombong seperti awak. Cik Zulaikha….saya nampak kehampaan di wajah awak. You really want me to kiss you. I can feel it. I can see it. From your eyes… your lips. Tetapi seperti saya cakap tadi, saya tak selera dengan orang biadab. Ciuman saya tidak semurah itu. Hanya untuk gadis yang bertuah dan terpilih saja.” Damien Yong

” Saya akui saya gembira bersama Mr Damien..saya tak boleh menyembunyikan perasaan saya……tetapi perasaan saya terhadap Mr Damien sepertimana kita bersentuhan di malam itu. Boleh saling melihat, saling bersentuh, saling bercium…..tetapi hanya di dinding kaca….ada batas dan sekatan. Yang tidak boleh dipecahkan……walau cuba dipecahkan…pasti kita akan cedera..ditusuk atau dihiris . Itulah Islam. Yang menjaga maruah dan kesucian sesuatu hubungan. Hanya hubungan halal yang boleh melenyapkannya.” Intan Zulaikha(sumber SINI)

dan juga telah diadaptasi sebagai drama lakonan emma maembong dan alvin chong...nampaknya ni akan masuk dalam list novel yang MV nak baca,,,,
Read More

Tuesday, October 10, 2017

Cabaran 3 Liter Sehari

12:06 PM
Cabaran 3 Liter Sehari
Hari kedua cabaran 3 liter sehari 
Assalammualaikum....

Cabaran 3 Liter Sehari ....ini merupakan hari kedua MV.....cabaran dan misi mengurangkan berat badan yang terlebih naik ni....hihi....semoga MV berjaya menempuhi cabaran ini...hari pertama berjalan lancar..

semoga hari kedua ni pun berjalan lancar juga
Read More

Titian Cinta-Ridhya Iman-

8:36 AM
Titian Cinta-Ridhya Iman-

Assalammualaikum....

Titian Cinta drama terhangat masa kini..ditayangkan di tv3 slot akasia..Mv pula sedang baca novelnya..merasakan ada kelainan sedikit berbanding drama..adakah kerana MV menonton drama terlebih dahulu kemudian membaca novel?

Sebab selalu MV baca dulu novelnya baru ada adaptasi...yang ni pula lain sikit...sebab malas nak follow depan tv..tau lah balik rumah lepas kerja kena masuk dapur..kena cuci kain....kadang dengar suara jer...dari dapur..so feel tu xda

MV pinjamlah novel dri kawan MV...tapi itulah..kekangan masa ..novel pun baru baca separuh....takpa nnt MV baca habis nnt mv review kat sini ya...


Read More

Monday, October 9, 2017

MYLARA Skincare Giveaway by KasihkuAmani

11:56 AM
MYLARA Skincare Giveaway by KasihkuAmani
 Klik banner untuk jOin
Klik Banner untuk Join 
Assalammualaikum..

Giveaway ini akan berakhir pada 15 Oktober 2017.
Pengumuman pemenang pada 17 Oktober 2017.


MYLARA skincare adalah hasil dari gabungan tenaga professional dalam merumus formulasi set penjagaan wajah untuk kekal sihat dan terawat. Dirumus dari ekstrak tumbuhan dan buah, MYLARA sesuai digunakan buat semua jenis kulit wajah, seawal usia 14 tahun hingga 60 tahun. MYLARA mengerti bahawa kulit wajah adalah aset yang memerlukan perawatan khusus dan selamat. Bukan sekadar produk penjagaan wajah, MYLARA adalah jawapan kenapa anda sudah tidak perlu berlindung di balik wajah kusam dan bermasalah!

MYLARA skincare dihasilkan dari kilang yang bertaraf GMP. Bahan-bahan serta formulasi yang dihasilkan telah diuji secara klinikal dari aspek keberkesanan dan keselamatan berlandaskan syarat-syarat pengilang GMP. Tiada ujikaji pada haiwan dijalankan.

Berkesan merawat
1. Kulit kusam
2. Kulit berminyak
3. Jerawat
4. Jeragat
5. Parut jerawat
6. Hiperpigmentasi

Kelebihan MYLARA
 
SELAMAT
Mylara diformulasi oleh YANG PAKAR tanpa bahan kimia bahaya dan telah mendapat kelulusan KKM dan dijamin halal

PROVEN
Mempunyai lebih daripada 99 testimoni terkumpul

MUDAH DIGUNAKAN
Hanya menggunakan 4 item asas penjagaan wajah. Tak sampai 5 minit dah boleh look amazing

KULIT WAJAH SEMAKIN SIHAT 
Kulit sentiasa terawat dan Mylara meminimumkan pertumbuhan jerawat/jeragat/parut.

TIADA KESAN SAMPINGAN
Menggunakan 98% bahan organic dan mempunyai 0.01% risiko menyebabkan alahan atau kesan sampingan di wajah.

4-in-1 Collagen Cleanser (60ml)
Pencuci wajah yang mempunyai 4 fungsi utama yang boleh menghapuskan kesan-kesan make-up, minyak dan kekotoran. Menghapuskan make up pada mata dengan lembut serta ekdfoliasi ringan untuk wajah yang lembut, licin dan cerah.

Cara Penggunaan : Cuci muka dua kali sehari dengan mengikuti dua langkah berikut:
- Pamkan 1-2 kali pencuci muka ke atas tangan yang basah , buihkan dan ratakan ke atas muka dan leher.
- Bilas dengan air suam secukupnya dan biarkan kering sebelum menggunakan Mylara Pore Refining Facial Toner.

Facial Toner (60ml) 
Pelembap wajah yang membantu prose semulajadi kulit iaitu membersih dan membaikpulih dengan mengecilkan pori-pori, menyeimbang kelembapan dan kandungan minyak, membuat kulit terlihat sihat, tegang dan berseri.

Cara Penggunaan : Selepas mencuci muka, di atas permukaan kering; 
- Basahkan kapas dengan toner secukupnya. Ratakan perlahan di muka dan leher dengan arah ke atas. - Untuk perlindungan optimum, gunakan Mylara Matte CC Cream atau Mylara Revitalizing Night Cream selepas toner.

Matte Miracle CC Cream SPF 30 (7g)

Krim multifungsi yang berkesan melindungi kulit wajah dari sinar matahari yang bahaya dengan SPF 30. Terbukti secara secara klinikal dapat meningkatkan tekstur kulit dan memberi kelembapan yang secukupnya dengan warna matte yang elegan. “CC’’ bermaksud color corrective, dan ia terdiri dari primer pencerah wajah, foundation ringan, pelembap, dengan bahan-bahan anti-penuaan dan pemangkin kolagen.

Cara penggunaan : Selepas penggunaan toner, sapukan CC Cream 15 minit sebelum terdedah kepada sinaran matahari. Adalah digalakkan untuk menambah sapuan selang 2 jam jika masih terdedah kepada sinaran matahari.

Revitalizing Night Cream(7g)

Krim malam yang berfungsi mencerah yang masuk jauh ke dalam lapisan wajah untuk menyubur dan melembap kulit sehingga 8 jam. Membantu menghapus noda dan mencerah seawal 14 hari pemakaian dengan bahan-bahan yang terbukti secara klinis.

Cara Penggunaan : Sebelum tidur, selepas penggunaan pencuci muka dan toner

Kenapa MYLARA SKINCARE pilihan terbaik untuk mereka yang mempunyai masalah kulit dan ingin merawat kulit mereka? 

Ini kerana MYLARA SKINCARE memiliki doktor dan staff-staff yang mahir di bidang masing-masing. Dengan adanya kumpulan serba mahir ini, MYLARA SKINCARE memberi jaminan produk dan perkhidmatan yang bakal membuat anda selesa dan yakin menggunakan produk yang berasas sumber alam yang diiktiraf selamat.

MYLARA SKINCARE membawa aspirasi Awaken Your Best Skin khusus buat para remaja serta wanita dan lelaki untuk menampilkan sisi terbaik anda dengan bahan-bahan dari alam semula jadi. Kecantikan dan keyakinan berhak anda miliki. Keselesaan dan keselamatan pengguna adalah matlamat MYLARA SKINCARE.

MYLARA SKINCARE memiliki produk dan perkhidmatan yang berasaskan ekstrak tumbuhan dan buah berkualiti. Diformulasi dengan teknologi terkini di kilang yang diiktiraf GMP pasti bakal memberikan hasil yang optimum dan selamat untuk kulit para remaja, lelaki dan juga wanita.
Dekat mana boleh dapatkan MYLARA SKINCARE ni?
Boleh juga whatsapp terus ke 013-9200960
atau e-mail ke mylaraskincare@gmail.com

Guide dari Dr.Mai sendiri dan sebarang pertanyaan atau kemusykilan boleh tanya secara terus dekat beliau.. Terbaik perkhidmatan yang diberikan oleh MYLARA Skincare..
Read More