Followers

Friday, March 30, 2012

Kemelut FAM.

assalammualaikum..hari ni mau ceta pasal FAM..(Buli kh)..kalau siapa2 yg minat bolasepak mesti tau tntg krisis bru2 ni tntg kritikan timbalan presiden 1 tan sri Anuar Musa mengenai skuad kebangsaan bola sepak Malaysia..Tp pada pandangan Ms Velentine apa yg dikatakn olh Beliau sebenarnya x salah..Tp dlm newspaper hrni kononnya tndkn beliau adalh salah besar dan 1 tndkn bodoh...Apa komen korang?

Thursday, March 29, 2012

Denda Jika Anak Lari Disokong....

Assalammualaikum....hari ni..baca newspaper...terbaca pulak tajuk "denda jika anak lari disokong"...Klik sini untuk info lanjut....Mak ai....dorang ni tau sokong je....bukan nak membangkang ke apa...tapi kalo iya pun nak menjaga hak asasi kanak-kanak pun jangan smpi ibubapa yg dijadikan mangsa keadaan...

Ms Velentine bukannye apa...kalo ibubapa yg betul2 cuai 2 xpe lah...tp kalo mmg yg salah budak2 2 sendiri apa kes...tp kalo merujuk kes yg baru2 ni..mmg budak 2 sendiri yg mau lari p rumah boyfriend dia...susah juga kan....Ibubapa ni kadang2 tertinggi suara utk melaksanakan tanggungjwab,,,pasal 2 jak anak akan cakap yg ibubapa nda sayang mereka...wahai anak2 sekalian tahukah kamu semua marah 2 tak semestinya benci tp sebenarnye syang,,,,

Apa lagi kalo terangkat tangan...mulalah dituduh mendera anak....mcm mn tanggungjwab sebagai seorang ibubapa mau dilaksanakan...Sedangkan dalam islam,kita boleh merotan anak sekiranya mereka tdk mau bersolat...(rotan bukan semestinya dera)

Ms Velentine harap sekiranya perkara ini dilaksanakan...lakukan lah siasatan yg lanjut supaya tiada siapa yg menjadi mangsa keadaan...mahukan ibubapa ataupun anak2...sekian wasalam...

jom jenguk blog ni
Miss BaNu StoRy

Ini Wilayah Hijau

~Ini Kisah Aku~

selamat BW...bye

Wednesday, March 28, 2012

Ibubapa kes anak lari patut dihukum??

Assalammualaikum..bertemu lg kt semu dalam entri bru Ms Velentine harini.(perghh..mukadimah yg minta puji jak)hehe..ok smbng story..td msa lunch lepak2 kat library..sorang2 je..sian kn..so baca lh berita harian..tekejut Ms Velentine sbb terbaca tntg ibubpa kes ank lari patut dihukum?wajar kah?                Kerajaan jg digesa kuatkuasa Akta Kanak2 2001 yg membolehkn ibubpa dikenakn hkmn apb berlaku kes remaja bwh umur lari dr rumah..Seksyen 31 akta tersbut,ibubpa blh dikenakan hukuman penjara @ denda rm20,000 @ kedua2nya sekali..                    Pada pendapat Ms Velentine,adalh tdk wajar utk m,hukum ibubpa kes ank lari..sebab ank mrka lari atas kemahuan sndri..tanggapan punca ank gadis lari dr rumah krn kurang ksh syg jg tdk tepat..Ms Velentine sbgi ibu dan pernah jd ank gadis(msa muda2 ok hehe) rasa x salah skiranya ibubpa menegur n tegas dgn ank mereka.bkn x syg tp mengelakkn mrk terjebak dgn benda2 yg x elok..jd slahkah?tp ini hny pandangan Ms Velentine..Apa pendapat korang?ok lh..sorry yea kalo mcm baca karangan(update gn hp je huhu)..ok bye

Tuesday, March 27, 2012

wood houses


assalamualaikum..cantek kan gmbr rumah kat atas 2..sgt2 cntk..semua d buat drpd kayu..sorry kalo pic kurang jelas sbb Ms Velentine ambl dr buku Small Wood Houses..kat dlm buku ni byk ceta n gmbr tntg rumah kayu.cntk design mcm2..hehe promote buku yg ada kat library..ble kan..ok bye.