Followers

Wednesday, December 30, 2015

Tragedi Sebelum Maulidur RAsul

nampak tak lukanya tu
 Assalammualaikum....

Nilah tragedi yang jadi  sebelum MV ke perarakan maulidur rasul...alkisahnya MV tak hantar mimi ke taska...sebab kejap jer masuk ofis sebab dalam jam 10 nak gerak ke sipitang...MV dudukkat kg so dekat jer nak ke sipitang....
syukur takda apa2
 malang tak berbau...mimi jatuh terkena bucu meja....panik..memang panik sebab nampak darah banyak...dahlah takut darah...terpaksa kuat demi anak...masa tue terus kemas barang dan bawa anak2 ke hospital....
masa kat hospital
oh ya MV bawa semua ke ofis sebab nak balik kampung kan..kat rumah takda orang....huhu...syukurlah hari tue MV drive sendiri so geraklah ke HOspital Likas....sampai sana hantar mimi ke kecemasan then MV cari parking....

Mv minta x ray sebab takut ada pendarahan...syukur alhamdulillah takda apa2 dengan xray Kepala MV..cuma haritu MV berjaga2 sebab takut dia demam atau ada tanda2 yang doktor bagitau....

Alhamdulillah skg luka dah kering cuma ada parut....oh ya..doktor tak jahit..tapi pakai teknik gam.....skg ni tengah cari krim apa untuk hilangkan parut..kawan2 tau tak?

Tuesday, December 29, 2015

Salam Maulidur Rasul

 Assalammualaikum....
with officemate
 Salam maulidur rasul...tak terlewat agaknya...MV baru berkesempatan update  blog..MV berkesempatan melibatkan diri dalam perarakan sempena Maulidur rasul peringkat negeri Sabah di Sipitang pada 24.12.2015....
tengah tunggu nak berarak

 walaupun sebelum perarakan ini..ada satu tragedi menimpa...alhamdulillah syukur semuanya baik-baik sahaja...nanti MV kongsikan ya.....sebenarnya tiap tahun pejabat MV akan melibatkan diri dalam perarakan ni...

semua kaki posing
 cuma tahun ni sedikit kecewa apabila pejabat MV berada jauh di belakang bersama badan NGO disebabkan atas kesilapan penganjur...makanan pun kami tak dapat..sedih..sedangkan pejabat kami adalah salah satu penyumbang dan ketua federal di Sabah....
macam nak baris ambik duit kat bank jer

Pejabat setiausaha persekutuan sabah
 tak apalah walaupun macam tu tak melemahkan semangat kami untuk berarak sejauh 7km pada hari tersebut..sakit kaki memang..tapi tak rasa sangat sebab sambil berarak kita berselawat...
dah mula berarak

lama tak bershawl....
 korang ada yang join perarakan maulidur rasul ker..meh lah kongsikan dengan MV.....
panas pun sempat selfie

Friday, December 25, 2015

Harta Tak Ternilai



Assalammualaikum..
harta dunia akhirat

my jantung hati
***biar gambar berbicara...

Thursday, December 24, 2015

Sambutan Birthday Syamimi DI TAska Emas Hijau


Assalammualaikum....

kek simple jak
21.12.2015 sambutan birthday syamimi di taska....MV kirimkan hp untuk merakamkan gambar saat gembira syamimi...happy jer MV tengok dia sambut dengan kawan2... 

pilihan syamimi
 Tahun kedua sambut birthday dengan kawan2nya..next year sambut dengan kawan2 baru di taska permata kemas kpkps pula....
excited nak potong kek
 Semoga syamimi dapat menyesuaikan diri di tempat baru next year...semoga dipermudahkan segala urusan.Amin...
with faiz kawan mimi

nak tiup lilin

nyanyi lagu birthday 

potong kek yeahhh

with cikgu ziera

peace...ni peace syamimi...

senang pula cikgu dia snap gambar 

amboi comel jer

si sepet mama

Wednesday, December 23, 2015

Princess Yang Comel

Assalammualaikum..
payah nak ambik gambar dia
macam belalang jer MV tengok Mimi ni

Fokus camera abang

akhirnya dapat juga pose dia senyum
Throwback cerita semalam..Mimi klinik 2 tahun...tinggi 92.5 cm...berat 11.3 kg...ok bmi tak cukup....jatuh ke kuning..sebab berat dia kurang.....nampak berisi tapi bmi tak sesuai....takpa kita makan banyak2 lagi k..janji adik sihat dan aktif....

Semalam ambik ubat cacing...alhamdulillah lepas makan tak nampak pula kesan yang perut dia bercacing..mcm mengantuk lepas makan ubat tu...kesan gatal2 atau ruam...cacing di najis....so perut dia xda cacing lahkan...sape2 orang perubatan sila jawab haha....

MV ni tau berdasarkan pengalaman jer..ker korang tau..cer kongsi..

Monday, December 21, 2015

Gempa Bumi Di Tawau Sabah

Assalammualaikum...

Sumber dari SINI

A moderate earthquake has occurred at 05:28pm on 20/12/15,12.9N 124.5E with magnitude 5.3 and depth 10km Samar, Philippines.55km SE of Sorsogon City,Philippine.1055km NE of Sandakan,Sabah.No Tsunami Threat.MMD(CREDIT TO Malaysian Meteorological Department )

Pagi tadi lebih kurang 2.47am penduduk di daerah TAwau Sabah dikejutkan dengan kejadian gempa bumi 6.2 skala ricter....kejadian kedua selepas gempa bumi kundasang Ranau sabah pada pertengahan tahun lalu....

MV doakan agar semuanya baik sahaja....sebab rata2 ada yang berada di kawasan lain juga merasa gegaran yang sama selain daerah Tawau...Sama2 lah kita berdoa agar penduduk di Sabah dilindungiNYa.Amin

Syamimi 2 Tahun


Assalammualaikum...
Kek untuk sambutan hari jadi di taska Mimi

selamat hari jadi Syamimi
21.12.2015..sannah helwah waznah syamimi ...you already 2 years old...so sweet you adik...cepatnya,masa berlalu...hari ni adik sambut birthday dgn kawan ...kita tgu kakak wani blk bru kita celebrate d rumah...selamat hari jadi adik..semoga membesar dgn sihat,menjadi anak yg solehah dan berguna kpd masyarakat.Amin..mama abah abang kakak ayu kakak wani syg adik mmmuaahhh


Hari ini..genaplah sudah usia syamimi 2 tahun..tak sedar cepat jer masa berlalu...adik dah besar abah dia cakap...tahun depan dah masuk sekolah PERMATA KEMAS....takda sambutan kat rumah sebab tak cukup ahli keluarga...

Kakak Wani still kat ranau...nak sambut pun macam takda mood..huhu..apa2pun buat sambutan kat sekolah sebab last dah dia kat sana..biar dia meraikan dengan kawan2 dia...syamimi ni jenis bedikari....

Yang MV perasan dia suka pada buku...buku kakak dia dia cakap buku dia..hihi..dia dah pandai bercakap skg...dah lancar....semalam pun masa pergi beli kek..ikut citarasa dia..mula2 dia nak yg ada patung otomen...last2 dia pilih yg ada hello pitty(hello Kitty)....


Semoga adik membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah dan berguna kepada masyarakat...We Love You adik kecik yang sweet



Sunday, December 20, 2015

KAU AKU KITA

Assalammualaikum....








Kau aku kita..hahaha...mood jiwang pula hari ni...saja jer nak post gambar....alhamdulillah dah 9 tahun bersama menempuhi alam perkahwinan...dikurniakan 4 orang cahaya mata....tahun depan genap 10 tahun....Semoga diri ini sentiasa bersabar dan bertahan dengan dugaan yang akan datang ...


Saturday, December 19, 2015

Family Day PSUPS 2015

Assalamualaikum....

bungkus hadiah kanak-kanak
 MV kongsikan sedikit gambar dan kegembiraan family day pejabat MV yang dibuat di Tanjung ARu beach 1 Kota Kinabalu Sabah pada sabtu lepas bersamaan dengan 12.12.2015....MV pergi tanpa Mr Velentine sebab dia kena kerja half day....
masa ni MV tengah fikir apa eh
 takpa janji enjoy....program ni ofis anjur sendri pertandingan nya sebab pihak JPNIN takda masa...happening...walaupun first time anjur sendiri...tahniah buat semua urusetia yang terlibat,,,dan tahniah juga buat semua kakitangan yang hadir.....

YB Datuk Borhan Bin Dolah (SUP)

banner family day PSUPS

my kiddo

sipi2 jer nampak MV

abaikan posing MV tu

pertandingan cari gula2 dalam tepung 

music chairs 4-6 tahun 

music chair 7-12 tahun

saguhati saja

no.2 bola beracun 


saguhati jer

saguhati juga

no.3 bola beracun 

saguhati 


wakil MV buat cabutan bertuah dan kali ni dapat portable gas

posing with big bos & second bos

acara bergambar ramai2
Takda banyak yang MV nak ceritakan semua MV kongsikan kegembiraan yang MV rasa...pergi sana dapat goodies...anak2 happy dapat join game dan dapat hadiah..MV pun dapat lucky draw portable gas...alhamdulillah..insyaallah panjang umur tahun depan akan join lagi family day ni...