All About Love

Monday, December 31, 2012

“My Happy Moments”

5:55 PM
“My Happy Moments”
Assalammualaikum...

Menjoinkan diri utk contest bro Eyriqazz iaitu COntest My Happy Moments...MV ditag oleh Si Manis Eca..jadi mau menunaikan permintaan dia MV join contest ni...

Untuk contest ni MV pilih gambar ketika hari keluarga PSUPS(ofis MV) yg berlangsung pada bulan mei lepas..MV suka ni gambar sebab kami menang perlawanan tarikh tali antara pasukan Dato' SUP(Dato' KHazali Ahmad yang skg Ketua Pengarah KDRM) Vs Timbalan SUP....

Dan Akhirnya kami kumpulan Dato' SUP menang 2-1..Yeahhhh..


See tengok kami semua....happy kan...hehehehe..MV mau taq semua yg baca entry ni....Jom Join DI SINI..tarikh tutup hari ni 31.12.2012

” Contest My Happy Moments dianjurkan Eyriqazz.com bagi menyahut Cabaran iPhone 5 Gadget Impian “
Read More

“Segmen Eyriqazz : Ada Apa Dengan Nama Blog?”

5:31 PM
 “Segmen Eyriqazz : Ada Apa Dengan Nama Blog?”
Assalammualaikum...

Klik Sini Utk Join

MV nak join segmen blogger terkenal(**mmg sebut nama dia org kenal..cuba sebut nama MV ada yg kenal ker????hehehehe...)

 “Segmen Eyriqazz : Ada Apa Dengan Nama Blog?”.....Sebab MV mau join ni segmen sebab sebagai blogger yg masih baru..rasanya menerima teguran & kritikan tue boleh menjadi pemangkin utk terus berblog & memperbaiki cara kita berblog(**amboi skema nya jawapan)...

Harap2 Bro Eyriqazz sudilah komen nama Blog MV ni..TArikh tutup hari ni tak tahulah diterima atau tidak penyertaan MV ni..

*MV click g+ yg ke 389...

Read More

Persediaan Tahun 2013

4:33 PM
Persediaan Tahun 2013
Assalammualaikum...

Ni entry persediaan utk Tahun 2013..hari ni pergi keja jak mood ke laut..kenapa???sebab Alone..yg sorang cuti..yg sorang pula EL(emergency leave)...dan tinggal MV satu2nya kat Library nasiblah ada si Kakak Ayu..

Dan bila sampai jak Library terus set mau kasi kemas meja & bilik..pas tu mana2 yg patut....dan tempat yang MV kemas dulu mula2....Tempat simpanan surat khabar..berterabur MV tengok serabut pula kepala ni...

Nasiblah ada bantuan Kakak Ayu..MV kemas tue lepas tue kemas Kaunter...MV buang apa yg tak patut....Dan settle bahagian kaunter MV sambung lagi kemas meja sendiri...lepas tue print cover utk di laminate...

Curi2 naik atas tingkat 7 utk laminate.....lepas tue siapkan kerja yg tergendala....sebab buku daftar perolehan next year dh lain...huhuhu...syukur sempat juga menyiapkan apa yg patut....

Dan ni lah hasil MV hari ni...biar penat janji..bila masuk keja tahun depan nda semak kepala otak.....bila tengok Library kemas baru lah semangat mau kerja...
mau jual sudah ni

Kaunter Library

Laci MV..hehehe

utk Tahun depan....


keperluan time Keja(*daftar perolehan)
Yeahhhh.....meja sudah kemas....

siap utk Tahun 2012

antara yg dikemas tadi...
****Yeah lepas keja mau  balik Ranau ambik abg Haikal....
Read More

Ini Kisah 2012

4:13 PM
Ini Kisah 2012
Assalammualaikum...

Sedar tak sedar..pejam mata,,celik mata..2012 bakal meninggalkan kita semua dgn beribu @ mungkin berjuta kisah..suka duka...ketawa & air mata..Kejayaan & kegagalan...Seperti kamu semua juga MV tidak mahu terlepas berkongsi kisah 2012,,,,

Januari 2012..

  • Pertama kali menghantar My Wani ke rumah pengasuh..tindakan yg terpaksa dibuat demi kasih sayang ibu & adik..memilih utk berjauhan(MIL mau bawa ke Ranau) @ merelakan Wani dijaga org lain.
  • My HaikalAyu sudah bersekolah...walaupun hanya di Tadika kemas...
  • Pertama kali buat sambutan harijadi Utk Abg Haikal..sempena birthday yg ke-5 tahun..hanya buat kecil2an di Kg Klias Kecil..
Februari 2012
  • Dalam delima sekali lagi apabila Wani tiada sudah pengasuh...mau @ tidak terpaksa hantar wani ke Taska..tp masa ni kes budak didera di Taska & mati tercekik buat MV takut...
Mac 2012
  • Akhirnya atas perbincangan dgn hubby,,,wani dihantar ke Taska EMas Hijau..menangis  bila dia menangis tak mau ke TAska..tp MV lebih sgup dengar tangisan dia drpd berpisah jauh dgn Wani.
April 2012
  • 08.04.2012 hari lahir suami yg ke-26..dan hadiah paling berharga buat suami adalah kasih syang MV & anak(*katanya)
  • Tiada lagi Tangisan apabila menghantar wani ke TAska...Syukur Alhamdulillah.
Mei 2012
  • Family day PSUPS yg happening bersama Mantan Sup Dato'Khazali Ahmad(sekarang Ketua Pengarah KDRM)


Jun 2012
  • First time tinggalkan My Wani sebab bos suruh pergi berkursus Di Putrajaya..dalam hati Hanya Tuhan yg tahu bertapa pedihny MV rasa...mmg sedih bangat...huhuhu....
Julai 2012
  • Mula ajar Haikalayu berpuasa...setengah2 hari...
  • Dua kali excident di langgar dr belakang di tempat yg sama iaitu dekat bulatan Kingfisher..serius walaupun bukan MV yg melanggar & xda apa2 berlaku tp MV trauma bawak kereta lepas tue..apatah lagi bila lalu di  tempat kejadian..
Ogos 2012
  • 19.08.2012 menyambut hari jadi Wani yg ke-2 tahun bersamaan raya pertama...maaf gambar tiada..hehehe
  • Dapat duit raya drpd says.com Sebanyak RM100.00
  • Tahun ke-3 raya berlima..
  • Beraya ke W.p labuan berjumpa mak cik yg lama terpisah.& menziarahi pusara arwah abg



September 2012
  • My Wani & Ayu Penyakit kuku kaki tangan & mulut...bercuti selama seminggu demi Mereka berdua..syukur abg Haikal x terjangkit
Oktober 2012
  • Pertama kali terima duit hasil berblog sebanyak rm125.00 iaitu dengan join Says.com.
  • Lawatan TAdika kemas KPKPS Ke zoo lok kawi & petrosains Sabah bersama HaikalAyuwani
  • Fan Page All About Love  dicreate
  • Terlibat dgn perbarisan sempena hari jadi TYT sabah
  • Menerima Be pertama drpd Nuffnang.
 

November 2012
  • berpisah 3 hari 2 malam dengan anak2 & suami kerana ada program team buliding Di Usukan Cove,kota belud.
  • Bersyukur kerana masih diberikan kesempatan utk bernafas..Ya 27 tahun sudah melihat dunia..usia yg semakin meningkat...alhamdulillah syukur dgn adanya suami & anak2
  • Menerima Be ke-2 & 3 drpd Nuffnang.
  • Pertama kali di interview & masuk Tv..mak malunya..hahahaha
  • Cashout says.com utk kali ke-2
Disember 2012
  • Harijadi My Ayu Syamirah Yg ke-5 tahun dan sambutan dibuat sehari selepas secara kecil2an sahaja
  • Cashout Says.com kali ke-3..
  • mula mengunakan domain dot my...
  • Bertemu blogger Cikgu Etuza di Ranau(proses jual beli collagen)..ya siapa sangka pertemuan yg tak dirancang ni akhirnya menjadi kenangan di tahun 2012.
  • Menerima Galaxy Tab 7.0 drpd suami tersayang..
Apa pun yg terjadi tahun 2012 ni semuanya mendatangkan seribu kenangan yg mungkin takkan dilupakan..semoga tahun 2013 memberikan sinar yg bergemerlapan(**amboi ayat) buat Hidup MV sekeluarga..dan semoga MV sekeluarga dikurniakan rezeki,kesihatan & kebahagian olehNYa..amin Ya Rabbal Al-amin



Read More

Selamat Pengantin Baru Yahya & Farhana

8:30 AM
Selamat Pengantin Baru Yahya & Farhana
Assalammualaikum....

Selamat Pengantin baru buat sepupu Hubby yang melangsungkan perkahwinannya pada Sabtu 22.12.2012 hari tue bertempat di Kundasang Lama....MV nda rapat sgt dgn sepupu hubby ni....hehehe,,

Sepupu hubby pengantin lelaki...dia ni merupakan pelakon Sabahan....hubby bilang..produksi mana nda lah MV tau..tp dulu pernah bersembang dgn dia..mmg dia ceta pasal lakonan...

Dan isterinya Farhana pula ada kedai jahit sendiri di Kundasang...lepasan politeknik My Mother in LAw bgtau haritue..wah buli lah ni kan dihantar kain minta buat baju kurung..gagaga...buli dpt rumah...nah niat tue nda betul...

Excited juga dgn majlis kawen ni sebab jumpa HaikalAyu setelah mau seminggu x jumpa...ok jom layan pic yg sempat MV ambil..kebetulan MV sampai drg tengah duduk di pelamin...






Jangan ditanya mana badan empunya blog..hahaha...ada sudah wakil sana SI ABg & kakak..itu sudah cukup..lagipun MV malulah...mau bergambar dgn pengantin..ekekekeke....

Buat Yahya & Farhana..SElamat Pengantin BAru..semoga ikatan yg terjalin ini kan berkekalan hingga ke akhir hayat..dan banyakkan bersabar dlm menempuhi cabaran dlm rumahtangga,,,,

***ini adalah entry autopublish
Read More

Sunday, December 30, 2012

ABC versi Wani

8:30 PM
ABC versi Wani
Assalammualaikum....

Lagi entry bervideo...hehehe..kali ni Video wani yg nyanyi ABC..agak kelakar juga bila dengar....dan yg paling lucu tue bila dia nyanyi"senangnya dlm hati dapat baca ABC"tp versi pelat..hahahaha....

Suka bila dia nyanyi ABC ni..walaupun nda lurus tapi dia tau melodynya...sekurang2nya dia belajar sikit2..hehehe..itu yg penting.....

HArap kamu suka Video ni....
Read More

Dua Novel Siti Nur Dhuha

11:30 AM
Dua Novel Siti Nur Dhuha

Assalammualaikum..

Masih lagi cerita Novel...kali ni novel yg Hak Milik Sendiri...hehe....Masa cuti christmas hari tue..Hubby bawa MV,Wani & Kakak jalan2..oh Ya abg haikal xda..huhu..dia d Ranau...FIL x bg bawa balik...

So tempat yg kami tuju ialah 1Borneo...MV ni kalau p 1B...nda lain nda bukan..mesti menyinggah di Harris(kedai buku)...dan mulalah sesi membodek Hubby,,,,dulu dlm bulan 5 ari tue pun ada bodek juga..tapi dia bagi 2 buah Novel jak..

Hubby bilang nda boleh banyak2...nnt bca smpi lewat mlm...SO kejadian kali ni sama juga bila hubby bagi pilih dua buah Novel jak..huhu..oklah bah dr tiada...

Dan MV pilih dua novel tulisan Siti Nur Dhuha..My Love Playgirl & Miss Pisau Cukur...skg tengah baca miss pisau cukur..serius MV mmg suka....lawak...lagipun MV mmg suka baca tulisan Siti Nur Dhuha..

Novel dia yg MV pernah baca sebelum ni...Aku Bukan Untukmu & Akhir sebuah cinta...dua novel kali ni pun best sgt2...hehehe



Ada yg pernah baca novel ni??
Read More

Cinta Untuk Elyana.

9:00 AM
Cinta Untuk Elyana.

Assalammualaikum...

Keinginan utk membaca kembali membuak.....sebab di library ni ada koleksi baru novel..MV apalagi mulalah meminjam...rajin pula membaca novel..smpi ditinggalkan 1 buku(bacaan umum) utk memberi laluan pada novel..

Biasalah membaca novel mmg kesukaan wanita...walaupun hanya novel tp itu pun satu budaya membaca yg patut diterapkan sesama kita(**pergh mentang2 keja library)....novel first MV baca pada 21/12/2012 iaitu CInta Datang lagi yang ditulis oleh Bikash An Nur...mmg best baca smpi tergelak..menangis..huhu....baca selama 3 hari..stop2...hehe

Then sambung pula Cinta untuk Elyana(Misya Darlina)...baca pada 24.12.2012 dan habis pada 26.12.2012.....mmg best novel ni...walaupun cerita banyak imbas kembali tp jalan ceritanya menarik..Di mana Elyana seorang wanita yg dirogol oleh ayah tirinya & kemudian dijadikan GRO....

Utk melepaskan diri drpd ayah tirinya(mahadi) dia berkahwin dgn Murad...tetapi ternyata Murad pun sekejam ayah tirinya...apabila dia bukan hanya merendahkan maruah Elyana di hadapan kawannya & memukul elyana dgn teruk...

Keadaan ini membuatkan Ikhsan kesian & tanpa sedar jatuh cinta ke atas Elyana..namun mana mungkin cinta ini bersatu...dia Akhirnya bertunang dgn Dahlia(kawan elyana)..tetapi jodoh mereka tiada...Dan dia membawa hati yg luka ke US...

Elyana pula berkahwin dgn Tan Sri Khalid yang sgt mencintainya...Kehidupan elyana & nur amira(anaknya) bahagia..disamping anak tirinya Tasha & Nazri...tapi siapa menyangka Tan Sri Khalid menghidap penyakit barah tulang....dan Elyana diminta utk merahsiakannya..

Ikhsan pula kembali ke Malaysia & bekerja di syarikat Tan SRi...Dan kemudia berkahwinan dgn TAsha...di sinilah bermula segalanya...

Opps..sampai sini dulu..kalau cerita lebih nnt tak saspen pula...hahaha..tp MV tahu novel ni bukan lah yg terkini





Read More

Saturday, December 29, 2012

Penyanyi Lupa Lirik..

8:30 PM
Penyanyi Lupa Lirik..
Assalammualaikum...


Penyanyi amatur yang lupa lirik..hahaha...ni anak lelaki kesayang MV suka sgt nyanyi...siap tanya MV"mama kenapa kalau abg tarik suara tinggi nda cantik"",,,

Anak2..mama ni keja library bukan guru Vokal..ahahaa...so layan lah nyanyian Abg Haikal Yg  lupa lirik..hehehe...dan sila abaikan suara sumbang di belakang tue k....


Read More

Inai di jari mereka

11:00 AM
Inai di jari mereka

Assalammualaikum...

Dah lama draf entry ni..hehehe....baru hari ni berkesempatan mempublish..sebab takde idea mau karang ayat..ini kalilah kan..hahaha...Hari tue ada dpt inai dr Kak niena..balik jak di rumah..mmg SI KAkak nda sabar sudah mau berinai..

Kebetulan Adik MV(abut) ada di rumah..jadi dia lah yg menginaikan anak2 MV..kakak mmg paling suka bab2 inai ni..sebab dia pernah main inai adik MV dulu....hehehe...dan Wani pula nda mau pada mulanya...

Wani bilang.."sakit bah tue"..hahaha,,,mana lah sakit nak oi..pakai inai jak pun...tapi bila dia tengok kakak dia pakai last2 dia pun minta diinaikan juga...Cuma MV jer belum merasmikan sebab takde yg mau tlg....


Teruja kakak Ayu

Abaikan lantai yg kotor tue..hehehe
Dorang nda tgu lama..dlm 30 minit pg cuci sdh..nda sabar katanya...hahaha....kakak ayu bilang "terima kasih auntie niena"...dan si Abg merajuk sebab nd adibenarkan join sekaki...tapi atas budi bicara...dipakaikan hanya 1 jari....hehehe...

Gembira bila tengok drg ketwa....
Read More

Keyword Di Blog

8:30 AM
Keyword Di Blog
Assalammualaikum...
Nampak apa yg di cari...
Bak kata si Eca Dwinkyasha..perghhhhhhhhhhhhhhh~hahahahaha..mmg masa MV tengok keyword ni pun terus terkesima seketika....kamu nampak kah apa yg perghhhhhhhhhhhhhhh tue...

Ni keyword pada pagi Rabu....adeh punya sandi ni org...mencari keyword "cerita nyusu saudara"...apa difikirnya tue ar??hahaha....nda cukup tue cari lagi "senarai call girl"...nah kau mmg pakej ni tau...

Sorrylah MV lupa mau kasi sedia tue senarai call girl....hahaha.....tapi rasanya MV tahu kenapa carian ni di link kan ke blog MV..Sebab MV pernah buat entry mengenai CALL GIRL...

Dan keyword Call girl ni mmg pernah dicari juga pada awal bulan ni..baca SINI...pasal nyusu tue rasanya mungkin sebab ada entry petua banyakkan air susu.....

Apa2pun keyword yg kamu cari...jangan hampa sekiranya ia bukanlah yg kamu inginkan..ahaks!!!sebab ni blog bersih drpd entry 18sx...hahahahaha....

Read More

Friday, December 28, 2012

Sayang Ketat2 kamu My Suami

8:30 PM
Sayang Ketat2 kamu My Suami
Assalammualaikum...

Entry ni utk Encik Suami MV yang tersayang..tercinta...terhenseemmmmmm(*hensem lah sgt..hahaha)....Kenapa???..Jawapannya ada Di Bawah..

>
>
>
>
>
>
>
>
>
Ini lah dia...pemberian drpd Suami tercinta...sayang abg ketat2...hehehe...Samsung galaxy Tab...terima kasih abg....hajat hati MV sebenarnya mau beli Android Tablet PC...tapi hubby bilang kalau mau beli..beli yg Samsung lah...alang2...




Dan skg tgh belajar menggunakan Tab ni maklumlah baru first time guna(anak kampung)..hhuhu...ada sape2 yg  sudi ajar MV..hehehe...

Sorry entry ni bukan utk menayang tau...

Read More

My Bam Bam Merajuk

4:02 PM
My Bam Bam Merajuk
Assalammualaikum...

Ni Kisah My Wani..merajuk nda kesabaran mau makan...cerita ni sabtu lepas masa mau balik Ranau..Hubby MV singgah beli barang jap..dan dia pula lapar sdh mangkali terus mengamuk di kereta...

MV pula ambil video..penjhat kan mama Wani ni...Dan sorry kualiti video ni tak seberapa...maklumlah pakai hp cikai jer....hehehe....

Ada dua video yg MV ambil..utk tatapan kawan2 di blog..MY BAm Bam & adik kesyangan HaikalAYu sedang merajuk jom layan....




Read More

"Segmen:Pencarian Bloglist Januari 2013 Blog GPP"

10:31 AM
 "Segmen:Pencarian Bloglist Januari 2013 Blog GPP"

Klik sini utk join

Assalamualaikum...

Menjoinkan diri utk Segmen : Pencarian Bloglist Januari 2012 BLog GPP....rasanya ramai yg kenal GGP...MV join segmen ni utk tanda sokongan sebagai rakan blogger..lagipun Sponsor dia MV kenal...Dedeq....

Syaratnya simple jer....cuma penganjur minta kita nyatakan apa azam baru 2013..Azam baru MV tahun depan ialah ingin menjadi seorang ibu & isteri yg baik kepada My Hubby & anak2..mahu menghilangkan sifat panas baran MV..dan ingin berjaya dalam hidup...Serta Tahun depan MV akan mohon jawatan Penolong Pegawai Perpustakaan S27..Doakan MV berjaya..sebab MV moga ni atas tiket Kenaikan Pangkat Secara Lantikan(KPSL)...

Segmen ni juga menyediakan hadiah yg menarik...SO jom join ramai2...DISINI

TArikh Tutp 31.12.2012(11.00 mlm)

Read More

Kakakkkkkk Zie...

10:02 AM
Kakakkkkkk Zie...
Assalammualaikum...

HAri ni MV mau cerita pasal My Wani...makin hari makin bam dia ni..hehehe..dan makin bikin geram...sebab makin kuat merajuk..huhu..semalam masa ambil dia di TAska...dia ngadu dekat MV...

Wani : "mama...kawan ambil pampers ani bah"
MV : "ya kenapa dia tiada pampers kah??"
Wani : "tiada.."

Wani ni mmg mcm ni..tiap hari dia akan report apa yg dia buat di sekolah..kadang2 balik dia ngadu kawan pukul...minggu lepas dia bagitahu"mama kawan tolak ani..sakit tangan ani..."

Bila MV tanya kenapa kawan tolak dia jawab"kawan mau minta sosej Ani tp ani nda mau bagi"...jawapan yg jujur...Wani ni kalau makanan especially sosej & ayam goreng dia mmg nda mau bagi org..huhu

Semalam masa bagi tidur dia MV ajak dia berbual....mcm2 MV tanya...dan dia jawab jak..

MV : Ani makan apa di sekolah hari ni..
Wani : makan Ayam sama sosej sama nasi..
MV: siapa yg MAsak???
Wani : Cikgu Ana lah...
MV : Siapa yg bagi mandi ani?
Wani : kakakkkkkk Zie...(pengasuh baru)
MV : bagi makan siapa pula??
Wani :kakakkkkkk Zie...
MV:bagi tidur(nda puas hati ni mamanya)
Wani : kakakkkkkk Zie...

Kalau dulu apa yg MV tanya semua dia jawab CIkgu Ana...tapi skg ada sdh pengganti..kakakkkkkk Zie......dan Wani bilang kakakkkkkk Zie... pun cantik..hahahaha..pandai jak dia...

Sebelum tue MV sajikan kamu semua dgn gambar2 Wani..enjoy...& jangan geram2 dgn kecomelan yang diwarisi drpd MV..ahaks!...larik






Read More

Thursday, December 27, 2012

Segmen Tambah Follower Di Hujung Tahun

5:55 PM
Segmen Tambah Follower Di Hujung Tahun
Assalammualaikum...

Klik Sini utk Join 
Dah lama sebenarnya mau join ni Segmen...tapi kekangan masa yg tak dpt dielakkan membuatkan MV nda sempat mau join..tp hari ni ambil masa sekejap sebab tarikh tutp mau dekat sudah oo...lagipun nnt Miss Banu marah MV tak join..hehehe..gurau saja..

Sebagai tanda sokongan kepada Ahli Gsf...MV join segmen ni...hehehe...syarat2 yg dia tetapkan mmg dah lama dipatuhi(hahaha..skemanya)...

Miss Banu minta nyatakan jumlah follower yang sedia ada & nyatakan target follower yg kita mau...

Follower sekarang :668
Target Follower akan dtg :18,111,985(hahahaha...buli sampai kah ni....)

So Jom Join..Tarikh Tutup 29/12/2012
Read More

Perjumpaan Yang Tak Di Rancang

5:32 PM
Perjumpaan Yang Tak Di Rancang
Assalammualaikum...

Dalam entry pembuka bicara..MV ada mention yg MV berjumpa dengan seorang blogger...mmg tak sangka..lebih2 lagi blogger tue ahli Geng Segar Follower...rasanya ada yg dah tahu sape yg MV jumpa....hehehehe..

Orangnya ialah Pemilik Blog Pesona iaitu lebih dikenali dengan panggilan CIkgu Etuza...Cerita bermula begini...ahaks...kamu layan lah MV ni...huhuhu...

Pada 24.12.12..MV masih bercuti dan berada di Ranau..kebetulan pagi tue sempat online bukak blog..ada Wifi free lah katakan..hehehe..SO ternampak komen Cikgu Etuzayg nak order Pure Marine Collagen ..

So MV pun pergilah blog CIkgu Etuza..then terbaca entry yg beliau mau ke Ranau hari ni..MV pun komen bagitahu yg MV skg d RAnau...Dan MV tinggalkan no Hp bagi memudahkan urusan jual beli PUre Marine Collagen..hehe..

Sebenarnya kan...sikit lagi nda terjumpa cikgu ni..sebab MV ni kalau cuti HP ke tepi...bayangkan sms cikgu MV balas selepas berjam2..huhu....bila sdh berbalas pantun..opss...sms..terpanjang lah pula...

Mulanya hanya suami yg jumpa cikgu..tp kebetulan kami balik KK petang tue..tue yg suruh cikgu tgu kejap,,.nasiblah cikgu snggup tgu...bukan sekejap tp lama rasanya..sebab kebetulan panjang pula kereta di jalan tanah merah(bukit)...

Kami berjumpa di Masjid Ranau...sebelum tue MV cakap kat suami.."jangan malu2..nnt segan cikgu tue"...biasalah Mr Velentine mmg pemalu...Dan bila jumpa jer...apalagi bergambar lah sebagai kenangan & utk up entry di blog...

Tapi MV tak snap Pic..hanya cikgu jer yg ambil...So MV pinjam pic cikgu jelah kan..buli bah tue kan...



Serius cikgu etuza ni mmg peramah...Wifenya pun sama...dan paling penting mereka berdua ni masih nampak muda....wife dia cantik sgt...anak2 cikgu pun cumil2 belaka...MV harap ukhwah yg terjalin ni akan berkekalan selamanya.....
Read More

Peneman Hari ini

2:16 PM
Peneman Hari ini
Assalammualaikum...

Yeah habis sudah meeting tadi...dengan jayanya berjaya menahan mata & menyediakan telinga serta menahan tangan drpd mengonline(bilik mesyuarat ada wifi)...dan utk itu maka habuannya ialah lunch nasi beriani + kari kambing +kari+ ayam lemon..nah ini kalilah lah...

Bukan hanya itu tapi siapa ada kek SR sempena sambut birthday staf NOV & DIS...dapat lah hadiah TOWEL...dan dapat menambahkan lagi berat yg sedia berat..hahahaha....

Opps melalut pula pembukaan MV ni kan...hehehe....hari ni MV ditemani oleh Si kakak AYu...Hubby hantar dia ke ofis MV semula..sebab org ofis dia nda sporting....hahahaha....makanya terpaksalah melayan si kakak....

MAna Abg HAikal???abg haikal tinggal di ranau...kesian kan...sebenarnya kakak pun patut tinggal tp dia x mau sebab nenek(mak cik hubby) marah dia...kakak ni jenis sensitif..terus dia tak mau tinggal lagi...

Yang kesian abg...dan kesian juga dgn kakak..malam semalam dia bilang dia rindu abg haikal...mmg dorang ni rapat jarang berpisah..kesian tgk....tapi apakan daya...takpe..tahan..minggu depan sekolah sudah..yeah..

Jom tengok aktiviti peneman MV ni..jom...

Hp MV jadi perhatian

Tengok kusyuk betul

semangat dia...

tarra..main bowling bah pula
Bukan itu saja dia buat..tp siap pasang MP3...melalak...lagu Wali BAnd(baik2 sayang)..lagu slack & najwa(utk dia)...kakak2 nasib lah tiada org..hehehehe....

Tabung HAW
Read More

Sambil Menyelam Minum Air

8:47 AM
Sambil Menyelam Minum Air
Assalammualaikum..

Kejap lagi jam 9.00 pagi MV ada mesyuarat Pengurusan Bulanan bil.12...sambil MV menyediakan minit2 mesyuarat yg patut(print jak pun)...MV sempat lah mengskodeng blog2 kamu org....

So ada lah dua tiga blog yg sempat diterjah..pada yg belum menerima kunjungan maaf..Akan mengunkan kereta sorong ke rumah kamu..lagipun banjir ni skg..huhu...jangan marah ar....

Banyak lagi hutang ni sama kamu org...mmg serba salah....tapi keja pun patut didahulukan..ahaks!!!

Sedang menyediakan telinga & mata utk mesyuarat kejap lagi...hehe...hari ni...Wani tak ikut sebab taska dia beropersi sudah..cuma kakak Ayu Hubby terpaksa bawa g ofis..nnt dh siap mesyuarat baru hubby hantar dia..

BAh nanti MV terjah rumah kamu...Bye2
Read More

Wednesday, December 26, 2012

666 Tapi Tak dapat dijejak

4:49 PM
666 Tapi Tak dapat dijejak
Assalammualaikum...

Bermula dr angka 1..kemudian smpi ke 444..pastu 555...dan sekarang follower MV mencecah 666...terima kasih sebab sudi Follow blog ALL ABOUT LOVE ni...tanpa kamu siapalah MV...

Tapi ada satu yg menjadi masalah..huhu...follower ke-666 ni x dpt dijejak...MV nak follow balik pun payah sebab xda link url blog...serba salah dibuatnya...nak follow tak le...takut pulak nnt MV dicop sombong..


Ada tak yg kenal aishah syafiq ...tolong MV cari link blog nya...ataupun aishah terbaca entry ni..silalah bagi link blog kamu di entry ni yea..





MV ambil dr profile  dia

Read More

CONTEST ' NAK SKIRT DARI NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE'

4:21 PM
CONTEST ' NAK SKIRT DARI NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE'
Assalammualaikum...


Join CONTEST ' NAK SKIRT DARI NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE' by norzibeautilicious house..Mv ditag oleh ahli GSF KINA...So kina akak menyempatkan diri menjoin Contest ni...



Klik SIni Utk Join
Syarat-syarat Am :
1) Mempunyai blog, bukan GA blog
2) Warganegara Malaysia , menetap dan beralamat Malaysia

Syarat Penyertaan:
1) Follow blog Norzi Beautilicious House(nyatakan follower ke berapa di entry)
2) Follow Blog  NORZI FOODILICIOUS HOUSE (nyatakan follower ke berapa di entry)
3) Like page FACEBOOK (nyatakan klik like ke berapa di entry)
4) Buat satu entry  CONTEST ' NAK SKIRT DARI NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE'
5) Ambil gambar di atas dah letakkan pada entry , linkkan ke entry ini.
6) Sila tag rakan anda sekurangnya 2 orang , jika lebih bonus.
7)Tinggalkan jejak entry anda di bawah entry ini, tunggu link anda di approve.

So utk memenuhi syarat penganjur..MV mau maklumkan yg MV :
  1. Follower ke 549 Norzi Beautilicious House
  2. Follower ke 79 NORZI FOODILICIOUS HOUSE
  3. Like ke 18,349 page FACEBOOK
Dan MV taq :
Read More

Menyerah Kalah!!

3:23 PM
Menyerah Kalah!!
Assalammualaikum...

Ekoran dr entry pembukaan tadi DI sini ..akhirnya My AYuWAni tertidur surender..akhirnya keaktifan mereka berdua kian suram..hahaha...ni semua sebab lepas makan lunch tadi..hehehe..

Tapi kesian bah ni dua beradik tidur bawah meja mama...andu bah..sian dorang..dan buat seketika library telah menjadi library kembali....sudah sunyi kalau tadi..andu bah mcm pasar ni...

Photo: Tido sudah.kesian bah di bawah meja tido

Tabung HAW



Read More

Pembuka Bicara

12:25 PM
Pembuka Bicara
Assalammualaikum..

Baru naik keja harini..tp apa pun x le buat..huhu...Sebabnya??ada Ayu & wani kat library ni...Taska Wani tutup...ntah kenapa tutup pula..tak bagitau pulak tue...terpaksalah bawak wani..dah aktif semcm..mmg satu keja pun nda tebuat bah..huhu...

Sorry sedang berusaha membalas jejak kamu...sorry sgt..banyak hutang BW yg mau dibayar...Dan keja ofis pun banyak juga menunggu..adui mmg pening..ni kalilah...huhuhuhu..

Nnt baru up entry aktiviti sepanjang cuti..mmg best sebab jumpa blogger..blogger pertama yg MV jumpa..rasanya ada yg tahu sdh kan..hehehehe




Read More

Tuesday, December 25, 2012

Rahim Jatuh

8:30 PM
Rahim Jatuh
Assalammualaikum...

Rahim Jatuh!!!bukan org yg bernama rahim tau..ini Rahim yg berkaitan dgn org perempuan...Rahim Jatuh...pernah dengar kes mcm ni...RAhim Jatuh juga dikenali sebagai"prolapse'.

"Prolapse" yang berasal daripada perkataan Latin,Procidere yang bermaksud jatuh@ terkeluar.

MAsalah rahim jatuh kerap dialami oleh Wanita terutamanya yang pernah melahirkan anak.Masalah ini boleh menganggu hidup wanita pada ambang menopaus .Masalah ini tidak mempunyai gejala & sukar dikesan teruatamanya pada wanita yang mempunyai ramai anak.

Hanya 10-20% wanita yang mengalami prolapse mempunyai gejala & umur juga mempengaruhi.Lebih separuh kes ini berlaku pada wanita yg berusia 60 tahun ke atas.

Rahim jatuh ni terbahagi kepada 3 peringkat bergantung kepada kedudukan rahim:


  • Tahap 1 - apabila rahim turun dari kedudukan asal tetapi masih berada di dalam lubang faraj
  • tahap 2 - apabila sebahgian rahim keluar dari lubang faraj
  • tahap 3 - apabila seluruh rahim berada di luar faraj
Faktor yg menyebabkan masalah ni terjadi:
  1. kelemahan otot & ligamen pelvik
  2. trauma /kecederaan /kekurangan keanjalan pada otot & ligamen berkenaan
  3. kecederaan boleh berlaku pada mereka yg melahirkan anak besar/melahirkan anak secara vacum
  4. wanita yg memiliki berat badan berlebihan
  5. kelemahan otot juga berlaku pada individu yg mengalami sindrom Marfan@ ehlan Danlos
  6. Masalah batul @ sembelit kronik,ketumbuhan besar dalam abdomen
  7. sering melakukan kerja berat & mengangkat benda berat.
MV kongsikan ni utk semua rakan2 wanita MV..sebab rahim ni kita kena jaga baik2...kalau rasa rahim terturun pergilah berurut.Tukang urut yg MV pergi oesan kalau kentut angin ke depan itu tandanya rahim terturun..huhu...


Read More

Tahun 2020...

2:00 PM
Tahun 2020...

Assalammualaikum..

Tahun 2020 makin hampir...kalau dikira2 pada tahun 2020 usia MV sudah mencecah 35 tahun..Cuma persoalannya masih bernyawa kah MV ketika itu...Jumaat hari tue MV & officemate becerita mengenai tahun...

Jarak usia kami juga tidak lah jauh..Skg MV 27 & dia 31..kiranya 4 tahun lah...anak masing2 memliki 3 orang anak...semuanya bermula apa bila kami sibuk buat tuntutan perjalanan...dan masing pegang kalkulator...

Entah mcm mn tiba2 tegerak hati mengira usia..sekiranya masih bernyawa pada tahun 2020...Kawan MV kira usianya dulu...Dan dia bilang umur dia 39 tahun sdh time tue.anak sulung dia pula 18 tahun..nah bujang sudah dia bilang...

Terus MV pun mengira lah usia MV pada tahun 2020..dan hasilnya 35 tahun...HAikalayu pula sudah 13 tahun...jarak usia kami 22 tahun...dan wani masa ni 10 tahun...terus MV terfikir..bagaimana perasaannya bila usia menginjak angka 30-an...

kalau dulu tak sabar mau smpi umur 20-an..tp kalau 30-an kenapa hati ni semacam..huhu...dan cerita kami tidak hanya habis disitu,,,si kawan tadi terus lagi menekan kalkulator..kali ni mengira pada tahun bila dia berpencen...

2041...dan anak dia yg sulung akan berusia 39 tahun..dia bilang mungkin dia ada cucu sudah...ahaha..smpi ke situ cerita kami kan....MV pun apa lagi mengira juga bila MV berpencen...dan jawapan nya 2045..ketika usia 60 tahun...dan Haikalayu sudah 38 tahun & wani 35 tahun...wah mungkin time ni MV pun ada cucu sudah..dan mcm mn lah rupa HaikalAyuwani masa tue.

Nda habis di situ..si kawan tadi kira lagi baki utk berkhidmat sebagai penjawat awam...dan dia bilang lagi 29 tahun dia mau kerja....dan pun nda mau kalah kira juga..dan jawapannya lagi 32 tahun...

DUi gia terus terbayang mcm mn rupa MV kalau sudah menginjak usia 40-an..hahaha..ada sesiapa dapat bayangkan....dan masihkah akan berblog bila MV sudah smpi usia 60-an???atau masih bernyawakah MV di usia itu??
Read More

Merry Christmas

8:00 AM
Merry Christmas
Assalammualaikum..

Pinjam dr google
Selamat menyambut krimas buat semua yang beragama kristian...Dan buat saudara mara MV yg menyambut perayaan ini...Happy Merry Christmas...oh ya jangan keliru okey...MV mmg ada saudara mara yg berlainan agama...Di sebelah MV & juga suami..kiranya mmg semua perayaan kami sambut kecuali deepavali..sebab tiada yg terkawen org India...hehehe

Selamat Menyambut Hari Krimas buat semua..Dan yg balik kg tue hati2..jangan memandu dalam keadaan mabuk nnt membahayakan org lain...

Happy Merry Christmas...

**ni entry autopublish...Esok MV naik keja..& bayar hutang..
Read More

Monday, December 24, 2012

Wanita Lebih Cermat??

2:00 PM
Wanita Lebih Cermat??
Assalammualaikum...

Cuba ambil kad pengenalan kamu...Then tengok masih dalam keadaan elok atau tidak???tapi kalau anda seorang wanita confirm 100% ...kenapa MV yakin??sebab MV punya ic masih elok tiada patah2 mahupun terkoyak plastik nya....

Nah mesti kamu binggung..kenapa tiba2 MV timbulkan isu IC ni...mau keja Di Jabatan Pendaftaran kah??sudah bosan bekerja dgn buku???hahaha....semuanya tidak..semuanya bermula dr kisah ni...

Suatu hari di kantin Mini Putrajaya Sabah..Mv & officemate(lelaki) pergi menapau makanan(bungkus) di kantin...masa mau keluarkan duit...kawan MV ni tanya something...jom baca dialog di bawah...

Officemate : suzy d mana kau simpan ic...
MV             : Di sini..(sambil tunjuk tempat simpan ic..alah yg dijual di JPN tue)..
Officemate : Wah cantik lagi ic kau..saya pun mau rosak sudah..
MV             : Ehm mmg sduah azali lagi perempuan tue lebih cermat drpd lelaki(tengok jawapn MV..huhu..minta puji kan)

Terus kwan MV senyum jak..tapi abg yg punya owner tempat kami beli makanan menyampuk"bukan kami nda cermat...tapi wallet kami di poket belakang ...sebab tue ic kami cepat rosak sebab selalu kena duduk",,nah jawpan menegakkan keadilan kaum adam..

MV terus jawab lagi..."sebab tue jangan letak di belakang tp letak poket depan..bukan saja jagan ic tp boleh elakkan drpd penyeluk saku..."pintar kan menjawab..hahaha...terus tue abg senyum sendiri jak...

So adakah kaum Adam yg terbaca entry ni..sila komen sikit...kalau ada kaum hawa yang tak setuju dgn pendapat MV pun boleh komen juga..

**ini entry autopublish..MV tengah cuti skg..
Read More

9 Makanan Sihat Musim Hujan

9:30 AM
9 Makanan Sihat Musim Hujan
Assalammualaikum...

Musim hujan..memang sejuk...kadang2 sampai terpaksa pakai baju berlapis2..tetapi kita juga boleh mengekalkan kesegaran tubuh pada waktu hujuan melalui makanan...Ada 9 jenis makanan boleh dijadikan pilihan...


  1. Epal-kaya dengan antioksidan & vitamin c yang bermanfaat dalam meningkatkan sistem kekebalan badan.
  2. Ubi keledek- nah ini paling sedap ni..hehehe..dan sepatutnya mesti ada dlm stok di dapur kita kerana ia mengandungi Vitamin A yang akan memberikan manfaat utk kulit sihat & mulus.Ubi keledek juga mampu menjadi penambah sistem kekebalan tubuh ketika suhu semakin turun.
  3. Labu Kuning-mengandungi banyak vitamin A..Sup Labu hangat baik ketika musim hujan.
  4. Tomato-sup tomato..sedap kan...selain dijadikan masker buah tomato mengurangkan risiko penyakit jantung kerana kandungan antioksidan spt likopen yg banyak di dalamnya
  5. Brussels sprout- sejenis sayuran yg mengandungi zat besi,kalium & juga vitamin K yang baik utk tulang.
  6. Buah berangan-jenis kekacang berwarna coklat,membantu memelihara kulit agar kelihatan muda & berseri..serta membantu mengekalkan tenaga.
  7. Buah delima-membantu kulit agar kelihtan sihat & bermaya melalui nutrisi yg baik di dalamnya.
  8. Lobak hijau-mengandungi Vitamin K,A & C.
  9. Pir-mengandungi Vitamin C yg bermanfaat dlm mengekalkan imunisasi tubuh.
Yang no.5,6,& 7...MV nda pernah makan...hahaha...ada sesiapa yg pernah makan????credit buat majalah Mingguan Wanita...
Read More

Sunday, December 23, 2012

Kesan Pure Marine Collagen

2:00 PM
Kesan Pure Marine Collagen
Assalammualaikum...

Hari tue MV ada buat entry yang MV sdh mula gunakan Pure MArine Collagen..dan kali ni MV mau kongsikan apa kesannya penggunaan PUre marine collagen ni setelah 3 minggu mengunakan collagen ni..

MV amalkan minum collagen ni setiap hari sebanyak dua kali secara konsisten...dan apa yg MV rasa selepas guna ialah apabila buang air besar...kalau dulu MV ada sembelit tp skg MV nda mengalami sembelit ni sudah....

Sakit2 sendi yg MV alami pun semakin baik...Dan apabila MV letak kat muka..serius mmg menyegarkan dan yang paling berkesan jerawat mengecut bila letak collagen....

MV nda mau lah cakap yg MV pakai collagen ni kulit MV bertambah cantik..nnt org bilang perasan...huhu..

Dan kalau minum collagen ni akan buat kita kurang rasa lapar...Jadi mmg sesuai pada yg nak mengurangkan berat badan...hehehe....

Kalau berminat nak try collagen ni just PM MV di komen...
Read More

Singapura Juara Piala AFF suzuki 2012

10:10 AM
Singapura Juara Piala AFF suzuki 2012
Assalammualaikum...

Semalam berlangsung perlawanan Final pusingan ke-2 Piala Suzuki AFF 2012 antara Thailand Vs SIngapura..Dengan berbekalkan kelebihan 2 gol ketika Final pusingan pertama di Singapura nampaknya nasib singapura sama seperti Harimau Malaya,,,

Terpaksa berdepan dengan permainan yg pengadilannya yg berat sebelah...huhuhu..apa dah..kenapa MV cakap berat sebelah..sebab pemain thailand jatuh jer wisel berbunyi tp ada 1 masa tue 3 pemain singapura sudah terjatuh tp permainan masih diteruskan...

SIngapura hanya mampu bertahan pada separuh masa pertama..dan di awal permainan separuh masa kedua nampaknya Thailand berjaya menjaringkan gol..menjadikan kedudukan secara agregat 2-3...

Namun Singapura memenangi perlawanan semalam secara agregat 3-2 apabila kedudukan 1-0 kekal hingga ke wisel penamat,,Tahniah SIngapura...dan Thailand,,,huhu,,jangan buat jahat sama org lain kali..hahaha(jahatnya MV)

 
Read More

Hargai Isteri & Ibu Kamu

9:00 AM
Hargai Isteri & Ibu Kamu

Assalammualaikum..

MV kongsikan apa yg Mv terbaca di facebook...tentang perbualan di antara seorang kaunselor dengan seorang suami yg bekerjaya tentang isterinya(seorang suri rumah).Jom baca dibawah:

Kaunselor: Apakah pekerjaan En Zainal?
En Zainal: Saya bekerja sebagai Akauntan di sebuah Bank.
Kaunselor: Halimah pula?
En Zainal: Dia tidak bekerja. Hanya suri rumah sahaja.

Kaunselor: Tiap-tiap pagi siapa yang sediakan sarapan pagi?
En Zainal: Halimah yang sediakan sebab dia tak kerja.

Kaunselor: Pukul berapa Halimah bangun untuk sediakan sarapan??
En Zainal: Pukul 5 pagi
dia bangun kerana saya akan keluar bekerja pada pukul 6.30 pagi.

Kaunselor: Anak-anak encik Zainal ke sekolah bagaimana??
En Zainal: Halimah yang hantar sebab dia tidak bekerja.

Kaunselor: Selepas hantar anak-anak, Halimah buat apa?
Encik Zainal : Pergi ke pasar, kemudian balik rumah untuk memasak dan kemas rumah. Halimah kan tak bekerja.

Kaunselor : Petang hari selepas Encik Zainal balik rumah, apa yang Encik Zainal lakukan?
Encik Zainal : Balik berehat, kerana seharian saya penat bekerja.

Kaunselor : Apa Halimah buat?
Encik Zainal : Sediakan makanan, melayan anak, mengemas dan dia juga mengambil upah menjahit. Dia menjahit sehingga lewat malam kerana dia tidak bekerja.

Berdasarkan cerita di atas, anda rasa siapa yang lebih banyak bekerja?? Rutin seharian Halimah bermula dari sebelum subuh sehingga lewat malam, itu juga dikatakan TIDAK BEKERJA?? Suri rumah memang tidak perlukan segulung ijazah atau pangkat yang besar, tetapi peranan suri rumah sangat penting! Ingat tu sahabat sekalian :) 

Hargailah seorang isteri mahupun ibu anda. Kerana pengorbanannya tidak ternilai dan tidak dapat diganti dengan duet sekalipun. Say Alhamdulillah to Allah sebab memberikan ibu / isteri yang baik buat kita dan hargailah mereka walaupun dengan ucapan Terima Kasih.
Semoga bermanfaat

**Jadi hargai isteri & ibu kamu semua
Read More

Saturday, December 22, 2012

London Mari

1:00 PM
London Mari
Assalammualaikum...

London mari..nda dapat sampai london dapat key chain pun jadilah hehehe...iyalah kan nak harap diri sendiri yg ke LOndon entah bila lah kan...baik pergi umrah dulu lagi bagus..kan3x...

Tapi kalau suddah ada duit lebih dan mampu pergi..pergilah..hehehe...ok sebenarnya saja mau update pasal key chain berbentuk kunci yg MV dapat drpd Bos yg baru balik bercuti d London...

Sebenarnya sdh lama draf tp takde masa mau publish..hehehe..dulu pernah dapat key chain eifel tower masa ada pegawai yg ke PAris...iyalah org memberi kita menerima..hehehe

Gift dr bos

itu bendera london
Cantik kan keychain ni....tak dapat pegi london dapat keychain pun jadilah...
Read More