All About Love

Friday, December 29, 2017

Review Novel : Paranormal-Hani Suraya

8:29 AM
Review Novel : Paranormal-Hani Suraya
Paranormal Paranormal by Hani Suraya
My rating: 5 of 5 stars

Assalammualaikum...

Lagi novel mv baca dari pnm e-reader..MV baca pada 28.12.17 dan habis pada 28.12.17....seronok novel ni...

Paranormal mengisahkan sekumpulan anak muda yang bekerja sebagai penyiasat kes paranormal. kesemua mereka mempunyai kelebihan masing2..

erti kata lain bukan manusia biasa tapi mempunyai sixth sense..satu kes yang mereka terima membuatkan mereka terkejut...

ditambah pula ada antara mereka menjadi buruan orang yang tamak dan tidak beperki kemanusiaan...

View all my reviews
Read More

Thursday, December 28, 2017

Review:Novel PATUNG-Muhammad Fatrim

8:51 AM
Review:Novel PATUNG-Muhammad Fatrim
PATUNG PATUNG by Muhammad Fatrim
My rating: 4 of 5 stars

Assalammualaikum...

Novel ni pinjam melalui app pnm e-reader...terima kasih adanya app ni dapatlah baca buku yang teringin nak baca


Kerana mahu kekal cantik..seorang perempuan perlu dikorbankan setiap tahun untuk dia kekal nampak muda dan cantik serta mengekalkan haruman bunga yang ada di dalam rumah Banglo itu..Manakala mangsa yang dikorbankan dijadikan patung sebagai koleksi...

Patung sebuah karya yang unik...bila mula-mula baca rasa kesian terhadap watak orked yang kehilangan ahli keluarganya..ditambah pula ugutan daripada uncle dan auty yang mahukan rumah banglo pusaka aka puaka

Kehadiran Melur patung yang pandai berkata-kata menimbulkan pelbagai masalah...setiap kali orked disusahkan oleh seseorang pastinya orang itu akan menerima nasib yang ngeri ....tapi kenapa patung itu meminta bantuan.....

Orked pula secara perlahan2 berubah menjadi orang lain..bukan seperti orkednya yang dahulu...Aspalela!!siapa dia...kenapa dia setia kekal di rumah banglo itu.Misterinya kenapa gambar nenek orked yang berkebaya merah tiada di dalam frame...

Dalam novel ni juga ada menceritakan Queen Sarah yang hilang dalam novel asrama..tragisnya apa yang Sarah alami....tapi apa kaitannya dengan Orked dan cerita ni...

Jom baca..pasti ada teruja


View all my reviews
Read More

Wednesday, December 27, 2017

Sijil Penghargaan

2:45 PM
Sijil Penghargaan
No automatic alt text available..

Assalammualaikum...

Alhamdulillah berjaya menjalankan tugas dan amanah sebagai Pengerusi Tabika/Taska Permata Kemas KPKPS  tahun 2017...insyaallah akan meneruskan tugasan dan amanah ini pada tahun seterusnya sebelum menyerahkan  kepada JawatanKuasa baru yang akan dilantik....

Image may contain: drink

Bermula dari tahun 2012 masa tu MV sebagai AJK Biro Keselamatan sahaja...tahun ni yang diupgrade jawatan ke Pengerusi ...Semoga tahun depan apa yang dirancang berjalan lancar.terima kasih buat semua warga pendidik dan juga buat rakan-rakan jawatankuasa Tabika/Taska Permata Kemas KPKPS 

Image may contain: 2 people, people smiling, people sitting

Semoga tahun depan kita akan lebih bekerjasama dan menyokong apa yang dirancang warga pendidik 
Read More

Tuesday, December 26, 2017

Review Novel: Kubur Bernyawa-Ebriza Aminnudin

3:51 PM
Review Novel: Kubur Bernyawa-Ebriza Aminnudin
Kubur Bernyawa Kubur Bernyawa by Ebriza Aminnudin
My rating: 5 of 5 stars

Assalammualaikum 

Kubur Bernyawa..Satu cerita mistik yang penuh dengan Keinsafan.. Jhaznarul dan Firdee aqasha mereka pewaris yang membangkitkan roh perempuan tua yang tidak tenteram di satu kubur sesat dalam Hutan Kaffi...

Satu perkhemahan yang mereka ikuti akhirnya menjadikan mereka di ganggu oleh roh seorang nenek tua yang memerlukan bantuan..Tapi kenapa hanya Jhaznarul dan Firdee yang menjadi mangsa...Dia datang untuk mencari pewaris...

Siapa sangka ...mereka dan nenek itu berkait rapat...kerana satu kejadian dia menuntut haknya dan berjanji akan bangkit sebelum dan dibangkitkan oleh pewaris kepada orang yang bertanggungjawab ke atas pembunuhannya,,,

kasih syang yang dia beri ...kesengsaraan yang dia dapat..rohnya tidak tenteram ..selagi haknya tidak dilunaskan...


Benarlah kata orang..duit boleh membuatkan seseorang itu tamak dan berubah menjadi orang lain...

View all my reviews

 Mv baca novel ni melalui app pnm e-reader..sangat menarik ceritanya...


Read More

Monday, December 25, 2017

Baju Tabika Kemas

2:31 PM
Baju Tabika Kemas

Assalammualaikum

Selesai persiapan sekolah untuk syamimi..walaupun punya lah susah mau mencari size baju...last last ambik size s juga yang skirt dan kebetulan jumpa yg pakai seluar cutting kecik size m..

Cuma sedikit terkejut dengan harga baju sekolah kemas untuk budak perempuan ...dulu nda lah mencecah 30 ringgit sekarang ada yg jual smpi harga 40 sepasang..

Mula mula mv cari di ramai jaya harga rm29 tapi size yang tinggal hanya size m..cutting pula besar..cari di servay harga sepasang rm39.90 mak ai..cari di sinsuran pun rm 34.90 ..terkejut my heart..

Akhirnya Mv beli di 101 superstore sulaman sentral..size S rm30.90...oklah kualiti kain pun ok..yang bestnya dia jual x ikut size semua sama harga ..jadi x lah bagi tekanan dekat ibubapa...

Tadi mv pergi di kedai Tung E Asia city kota kinabalu..beli baju di sana..tapi yang tinggal yg seluar jer size m..bila tengok cutting dia kecik...so mv ambik..lagipun harganya rm29.00 sahaja oklah...

Pergi btc dekat segama beli tudung di sana..terima kasih lah sebab bagi discount...daripada harga 15+ mv just bayar 122..oklah...

Al kisah bju sekolah kakak2 dia...mv beli di 101 superstore juga ...sebab harga masih mampu kita beli..nda lah buat kita rasa terbeban...

Read More

Saturday, December 23, 2017

last Cashout 8share tahun 2017

7:30 AM
last Cashout 8share tahun  2017


Assalammualaikum....

Last cashout untuk tahun 2017...rm80 sahaja...boleh lah...potong rm1 tinggal rm 79.00....kumpul selama 2 bulan setengah..tahun depan kita kumpul semula...sekarang jumlah terkumpul rm6 ....

so tahun depan kita usaha lagi..biar lambat tapi syukur hasilnya ada...tahun ni buat 4 kali cashout...

06-Mar-2017 RM153.00


10-Jul-2017 RM59.00


02-Oct-2017 RM59.00

yang last 79.00...so total tahun ni sebanyak 354 sebelum ditolak seringgit menjadi 350...oklah kan not bad...



Read More

Friday, December 22, 2017

Review Novel:Asrama-Muhammad Fatrim

9:34 AM
Review Novel:Asrama-Muhammad Fatrim
Assalammualaikum


Ini merupakan novel ketiga yang MV baca menggunakn app pnm e-reader.Asrama hasil tulisan Muhammad Fatrim ....mv dah baca asrama 2..so ni kira mau tau kenapa kisah asrama yang awalnya..

Asrama..Dahlia pelajar baru di sekolah berasrama penuh seri bayu...bilik 206 ..lena,may dan farah kawan sebilik yang penuh misteri..

geng queen,geng princess dan geng slaves yg wujud di dalam asrama membuatkan dahlia menjadi mangsa..puas menjadi mangsa akhirnya dia menjadi punca...

roh yg bekeliaran menganggu keharmonian asrama..siapa angel?pak darus?maria?dan ira?kenapa mereka seakan berahsia..

pengait kepala...bersangkut paut dengan dahlia dan asramanya..ada sesuatu yang dahlia patut tahu..tentang dia,pak darus,maria,ira dan ayahnya...

dan satu janjinya iaitu dia tidak akan mati kerana esok adalah hari lahirnya akhirnya membuatkan dia kekal di sana

Read More