All About Love

Tuesday, November 7, 2017

Beg RM100

9:56 AM
Beg RM100
No automatic alt text available.
5 beg RM100
Assalammualaikum...

Cerita petang ahad ...menyelit di #gaintkelombong ..kunun mau tengok betul kah sales...hajat mau tengok barang elektrik sekali terkenan beg sekolah ni...ambil 5 beg untuk haikalayuwani..

Rm100 untuk 5 beg..berbaloi lah kan mama menyelit di antara customer yang ramai petang tue..beg yang di atas tu jenama Swan...harga asal RM65.00 offer pergi RM20.00 terus ambik 3 beg ni untuk haikalayuwani guna ke sekolah rendah...

Beg yang ada gambar girls tue untuk ayuwani guna untuk sekolah agama....oklah jimat RM100 5 beg cuma mau cari lagi satu beg untuk abang haikal pakai ke sekolah agama...oh ya di Kedai Bata pun ada sales

Kasut sekolah RM19.00 sepasang beli 3 free 1 kasut...So 4 pasang kasut RM57.00 tapi MV nda beli sebab masa pergi sana haritu berdua saja dengan suami..anak-anak tiada jadi susah mau agak size kasut dorang ....

Kamu ada kah yang pergi sales gaint minggu lepas?cer ceta apa pendapatan kamu??
Read More

Monday, November 6, 2017

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

9:37 AM
GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN
KLIK BANNER UNTUK JOIN 
Assalammualaikum...

Akhirnya dapat juga menyiapkan entry untuk join GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN..Tahniah kak MIA sudah 10 tahun menjadi blogger yang terkenal di Sabah...MV mula-mula kenal kak mia bila selalu join contest masa mula-mula menjadi blogger...

Di sana bermulalah perkenalan alam maya MV dengan kak Mia tapi bulan september tahun ini baru bertemu face to face bila kami sama-sama dijemput ke BTC CULTURAL NIGHT & FOOD FIESTA,,,

Masa kenal dulu nda sangka pun yang anak MV satu sekolah dengan anak kak mia..Si chumie..bila nampak di blog kak mia gambar anaknya baru tau yang Abg Haikal Pernah sekolah dengan dia ..itu pun masa umur 4 Tahun...nda sangka kan..sekarang dorang umur 10 tahun sudah...

Tahniah Kak Mia...Semoga terus menjadi Blogger yang berjaya....

**Tarikh tutup penyertaan pada 20 November 2017 11.59 malam. Pemenang bertuah akan diumumkan pada 25 November 2017. 
Read More

Lazada Online Revolution Blogger Contest.

9:06 AM
Lazada Online Revolution Blogger Contest.
Assalammualaikum..



Lazada Online Revolution akan bermula pada 11 November hingga 14 Disember 2017 jangan lepas peluang anda untuk membeli barangan yang kamu inginkan dengan harga yang berpatutan..

Bersempena dengan Lazada Online Revolution..Lazada menganjurkan satu contest buat semua blogger iaitu Lazada Online Revolution Blogger Contest yang mana tarikh tutup penyertaan pada 14.12.2017..MV mengambil peluang ini..

Manalah tahu kan nama sangkut lagi sebagai pemenang kan...Untuk menyertai peserta kena menjawab soalan di bawah:-

a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience? 



MV mula membeli di Lazada pada bulan 12/2016,Masa itu MV membeli Digital LCD Pulse Heart Rate Monitor Calories Counter Fitness Watch Red ...MV beli 2 item jam ni...Satu untuk MV dan satu lagi untuk kakak MV...iyalah kan masa ni..MV tengah berjinak2 dengan misi kuruskan badan...jam ni pula sangat membantu untuk mengira berpa kalori kita yang terbakar ketika senaman dilakukan 

b. Which types of products would you prefer buying online? 

Produk yang MV lebih suka beli online adalah barangan elektronik dan aksesori wanita..

 c. What to you love about online shopping? 
Saya suka online shopping kerana ia menjimatkan masa saya ...hanya pilih barang yang kita mahu kemudian bayar dan tunggu untuk penghantaran.Ditambah pula kalau beli online harga yang ditawarkan lebih murah berbanding di kedai...

d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales? 


MV teringin mau beli Portable Garment Steamer, Clothes Iron with Hanger  sebab memudahkan anak-anak MV iron baju ..taulah kan budak-budak...kalau iron baju kadang terlebih panas sampai hangus baju...



Read More

Sunday, November 5, 2017

Ikan keli masak kari

8:52 PM
Ikan keli masak kari

Assalammualaikum

Pagi tadi berkesempatan ke tamu tuaran ..misi macam biasa mencari pecal dan tapai..sekaligus ronda-ronda tengok ikan yang berkenan di hati..

Bukan setakat ikan ..mv beli  lada padi rm6..mangga rm5..udang rm20..ikan tulai rm9.00...ikan kerapu rm12 dan ikan keli rm8.00..

Nampak jak ikan keli terus suruh mr velentine beli..terus dalam kepala balik rumah nanti mau masak kari ...yummy...sedap atau nda belakang kira janji makan hahaha...

Maka terhasillah ikan keli masak kari untuk lunch tadi...licin dikerjakan oleh anak2 dan suami serta adik mv ...tercapai hajat mau makan ikan keli masak kari..

Selalu masak belado jak...oh ya kalau makan di restoran ikan keli ni mahal..jadi dapat beli d tamu ni puas lah makan rm8 ..5 ekor oklah...kalau di restoran 1 ekor sdh rm5-10 ikut size...

Kamu sapa suka makan ikan keli..biasa kmu masak apa ikan keli tu??
Read More

Stok Lada

6:55 PM
Stok Lada

Assalammualaikum


Bila semua ahli keluarga pandai makan pedas atau dalam erti kata lain suka makanan pedas...makanya mak kena main peranan..

Sebab dorang akan cakap"mama lada tiada..nda sedap makan toada lada" dari yg sulung sampai si bongsu yang umur 4 tahun semua hantu lada..

Bulan lepas mama buat lada kisar dua kali ..sebab dorang habiskan tak sampai seminggu untuk satu kontena..kali ni mama beli lada harga rm6..

Kisar woth bawang putih dan limau...dapatlah satu bekas di atas..Mv harap ianya mampu bertahan untuk sebulan...korang suka makan pedas?

Kalaunya kita geng
Read More

Saturday, November 4, 2017

Final Piala Malaysia 2017-Kedah vs JDT

9:17 PM
Final Piala Malaysia 2017-Kedah vs JDT

Assalammualaikum


Perlawanan akhir piala malaysia 2017 menyaksikan pertemuan 2 pasukan terkuat di liga super..kedah juara bertahan dan Jdt juara liga super 4 tahun berturut-turut..

Juga menyaksikan dua pasukan kendalian anak tempatan(Kedah) dan satu dikenadalikan oleh jurulatih asing..

2 pasukan terkuat namun kelebihan atas kertas buat JDT...namun Kedah juga mempunyai kelebihannya sendiri..
Telah pun bermula  .so marilah kita sokong pasukan masing2..mv pilih kedah ..kakak Ayu macam biasa..JDT bilangnya sebab dia kan orang johor..anak kelahiran johor..

Apa-apa pun siapa yang menang tahniah..siapa yang kalah anda juga adalah yang terbaik juga(gol awal nampaknya JDT seawal minit ke 2)

Kedudukan semasa jdt 1- 0 kedah
Read More

Friday, November 3, 2017

Korean Drama-Sassy Go Go-

4:31 PM
Korean Drama-Sassy Go Go-
Assalammualaikum

Kang Yeon Doo (Jung Eunji) is an average sophomore who attends a highly competitive high school. She is the leader of Real King, the school’s dance group that clashes with the White Tigers, the school’s academic club reserved for the students in the top 5% led by the school’s number one student, Kim Yeol (Lee Won Keun). While her childhood friend Ha Dong Jae (N) struggles to overcome his physical contact disability, another student, Kwon Soo Ah (Chae Soo Bin) threatens both Real King and the White Tigers unless the two clubs form a cheerleading team to boost her resume. Kim Yeol is forced to lead the White Tigers into cheerleading to help his best friend Seo Ha Joon (Ji Soo), and his sincerity convinces Yeon Doo to do the same. Under the guidance of teachers, the team learns to overcome differences and become friends in the midst of immense parental pressure and preparation for their regional competition. “Sassy Go Go” is a 2015 South Korean drama series directed by Lee Eun Jin.



MV layan drama sassy go go ni di SINI...12 Episod sahaja..mengisahkan dua kumpulan pelajar White Tigers dan real king..yang jauh berbeza..white tiger kumpulan pelajar pintar ,,

manakala real king pelajar biasa yang meminati muzik..bersebelahan bilik dan berbeza pendapat dan sering bergaduh..namun kedua-dua ketua..Yeon Doo dan yeol mula satu cinta ,,,perbezaan itu akhirnya menjadikan mereka semua satu kumpulan dalam cheerlading..
Read More