All About Love

Wednesday, September 13, 2017

(OST TITIAN CINTA) Asfan Shah - Sumpah Cintaku

4:25 PM
(OST TITIAN CINTA) Asfan Shah - Sumpah Cintaku


Assalammualaikum..

Tersuka lagu ni masa tengok drama Titian Cinta semalam....sebab pelakonnya MV suka Zul Ariffin hahaha....lakonan dia lain macam sikit....bukan pasal dia hensem kah apa...tapi aura dia tue... ok jom layan lagu Sumpah cintaku dari Asfan
Read More

PEREMPUAN BERGELAR IBU

9:17 AM
PEREMPUAN BERGELAR IBU


Assalammualaikum...

Perempuan kalau dah bergelar "IBU" 

Selembut mana pun dia
Se"Ayu" mana pun dia 
Sesabar mana pun dia 
Bila anak nakal 
Suara dia COnfirm !!
Nyaring dan Berteriakan ...

Hahaha...MV sampai anak buat dalam kerja rumah bina ayat ,,,mama saya garang macam singa ...hahaha...bertabah lah ....
Read More

'Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog [dot] blogspot [dot] my'

9:11 AM
 'Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog [dot] blogspot [dot] my'
Assalammualaikum..

Segmen Bloglist Oktober-Disember + Mini Giveaway Ciklapunyabelog[dot]blogspot[dot]my.
Klik banner untuk join
MV di tag oleh Kak Pip ... MV tag Sha kasihku amani dan Sharina 

  1. Follow blog ni pada yang belum follow di SINI. Nanti cikla akan followback. 
  2. Follow g+ di SINI
  3. Follow twitter di SINI
  4. Follow Instagram di SINI
  5. Like fb page di SINI
  6. Buat satu entri ringkas yang bertajuk 'Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog [dot] blogspot [dot] my'. Masukkan banner di atas dalam entri tersebut, kemudian linkkan ke entri ini. 
  7. Tag 2 orang rakan untuk join sama. Pastikan diaorang tau yang diaorang ditag. 
  8. Tinggalkan link entri korang di ruangan komen. Siap.

Segmen bermula dari 5 September 2017 hingga 30 September 2017 (pukul 8 malam). 

Apakah hadiah yang menanti pemenang bertuah? 


Cikla akan pilih 10 blog bertuah yang akan menyerikan bloglist blog ni nanti dan akan duduk dalam bloglist selama 3 bulan. Wow, lamanya.

Lepas tu, untuk mini giveaway pulak, cikla akan pilih 2 orang yang bertuah untuk menerima sehelai cardigan setiap seorang. Dalam entri korang nanti korang boleh pilih cardigan mana yang korang nak samada 1 atau 2.


**kalau rezeki MV..MV nak yang N0.1
Read More

Tuesday, September 12, 2017

Pelencongan Jalan Sementara Di Jalan Coastal, Jalan dua puluh,Jalan Centre Point Dan Jalan Tun Fuad Stephen

11:53 AM
Pelencongan Jalan Sementara Di Jalan Coastal, Jalan dua puluh,Jalan Centre Point Dan Jalan Tun Fuad Stephen
No automatic alt text available.
sumber dari whatsapp
Assalammualaikum...

Pengumuman tarfik bagi penduduk Sabah yang berada di Kota Kinabalu iaitu Pelencongan Jalan Sementara Di Jalan Coastal, Jalan dua puluh,Jalan Centre Point Dan Jalan Tun Fuad Stephen...

MV berkongsi..walaupun MV jarang lalhu laluan ni..hihi sebab kalau ke KK biasanya dengan suami dan dia yang drive..MV biasa drive pergi kerja dan hantar anak ke sekolah...nda lalu kawasan ni...

Image may contain: car and outdoor
sumber dari whatsapp
Pelencongan jalan sementara ni adalah untuk kerja-kerja pembinaan jejantas bermula dari 11 september 2017 hingga 3 November 2017,,,mungkin akan mengakibatkan jalan sesak waktu kemuncak..jadi bertabahlah kita...haha
Read More

BTC CULTURAL NIGHT & FOOD FIESTA

10:03 AM
BTC CULTURAL NIGHT & FOOD FIESTA
Image may contain: 1 person, smiling

Assalammualaikum...

BTC CULTURAL NIGHT & FOOD FIESTA yang diadakan setiap malam sabtu di Wisma BTC Inanam Sabah dengan pelbagai makanan dan minuman yang sangat menyelerakan yang dihidangkan secara buffet dengan bayaran :-

Dewasa RM45 
Kanak-kanak RM20(umur 5 Tahun ke bawah free)





selain menikmati makanan...kamu juga dapat melihat persembahan kebudayaan dan nyanyian daripada Buskar Styna Akustik...anak-anak pula dapat berhibur dengan clown dan "cosplay" superhero daripada art collection...

Ni makanan yang MV ambik..
chili chicken 
makanan pula akan berubah setiap minggu namun apa yang pasti akan berasaskan masakan india...Macam makanan yang MV ambil ni... Chili chicken,rendang daging, sayur campur sos tiram, dan alogobi vegetable..MV paling suka alogobi vegetable sebab bunga kubis dan kentang dimasak sekali dan rasanya sangat yummy...kata chef "must try ..ini masakan india"





MV ada ambik abc jagung dia...memang yummy ...sebab semuanya guna ais kisar...dan rasanya tak manis sangat...MV kurang sikit makan manis...tapi abc tue memang menepati citarasa MV....paling disuka kuih bingka ubinya....



Jangan tak tau..bukan hanya makanan malam sahaja yang disediakan ..ada juga kuih muih tradisional dan makanan tempatan Sabah seperti tuhau...western food pun ada..ada 2 jenis spagethi yang mereka akan sediakan ...
Read More

Arnab Village Ranau

7:30 AM
Arnab Village Ranau

Assalammualaikum

Arnab Village Ranau  Singgah ini dalam perjalanan pulang dari sandakan ke Kota Kinabalu....menunaikan permintaan si Kecik Syamimi...walaupun masa balik tue cuaca nda mengizinkan ..mendung..baru lepas hujan tapi oleh kerana tak mau mood holiday dia hilang jadi kami ke sana juga..
Image may contain: 4 people, people standing, child, tree, mountain, sky, outdoor and nature

Jalan untuk ke Arnab Village ni ..MV boleh cakap tak berapa selesa lah...kalau orang Sabah dia Faham lah tue..kalau kereta kecik memang agak susah juga nak masuk...


Image may contain: one or more people, child, grass, tree, outdoor and nature

Bayaran masuk :-

Dewasa RM5 
Kanak-kanak 5 tahun ke atas - RM3

makanan arnab - RM1 sebungkus
Image may contain: 4 people, people smiling, outdoor

Mula-mula masuk..anak-anak MV takut-takut juga nak pegang dan bagi Arnab makan tapi lama kelamaan dorang makin berani..Arnab pun banyak dan jinak...cuma jalan agak licin mungkin sebab hujan...sebab wani terjatuh  ..nampak tak baju dia kotor...

Image may contain: 2 people, child, outdoor and nature

Image may contain: 1 person, sitting, grass, child and outdoor

Untuk kanak-kanak kena ada pengawasan orang dewasa atau ibubapa..sebab jalan kat dalam Arnab Village ni licin dan curam untuk turun ke bahagian bawah...kalau bab kebersihan MV masih bagi rate bersih lah...
Image may contain: 1 person, smiling, child and outdoor

Image may contain: 1 person, smiling, grass, outdoor and nature

Cuma Mungkin sebab MV pergi lepas hujan...tanah agak becak sedikit...dan kebetulan cuti sekolah ...pengunjung ramai dan agak sikit sesak ...apapun usaha penduduk di Kibbas buat Arnab Village ni memang tebaik 

Image may contain: tree, grass, outdoor and nature








Read More

Monday, September 11, 2017

Nursery Rhymes-Baby Shark-

8:56 AM
Nursery Rhymes-Baby Shark-


Assalammualaikum...

Baby Shark Baby shark,
doo doo doo doo doo doo.
Baby shark,
doo doo doo doo doo doo.
Baby shark,
doo doo doo doo doo doo.
Baby shark!

Mommy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Mommy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Mommy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Mommy shark!

Daddy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Daddy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Daddy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Daddy shark!


Grandma shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandma shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandma shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandma shark!

Grandpa shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandpa shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandpa shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandpa shark!

Let's go hunt,
doo doo doo doo doo doo.
Let's go hunt,
doo doo doo doo doo doo.
Let's go hunt,
doo doo doo doo doo doo.
Let's go hunt!

Run away,
doo doo doo doo doo doo.
Run away,
doo doo doo doo doo doo.
Run away,
doo doo doo doo doo doo.
Run away!

Safe at last,
doo doo doo doo doo doo.
Safe at last,
doo doo doo doo doo doo.
Safe at last,
doo doo doo doo doo doo.
Safe at last!

It's the end,
doo doo doo doo doo doo.
It's the end,
doo doo doo doo doo doo.
It's the end, doo doo doo doo doo doo.
It's the end!

Nursery rhymes yang tengah popular sekarang,,,,siap ada tarian lagi,,,bukan jer anak-anak yang hafal tarian ni...ibubapa pun join sekali...syamimi pun dah suka betul dengan lagu ni...

kalau dulu dia selalu tengok Baby Finger , 5 Little Monkey, Johnny Johnny Yes Papa, Rain Rain Go Away Kali ni dah bertambah lagi senarai lagu kesukaan dia..siap dengan tarian,,,

Anak-anak,adik dan anak sedara kamu ayang ada peminat lagu ni.kalau gitu samalah dengan si kecik MV syamimi
Read More