All About Love

Tuesday, September 12, 2017

BTC CULTURAL NIGHT & FOOD FIESTA

10:03 AM
BTC CULTURAL NIGHT & FOOD FIESTA
Image may contain: 1 person, smiling

Assalammualaikum...

BTC CULTURAL NIGHT & FOOD FIESTA yang diadakan setiap malam sabtu di Wisma BTC Inanam Sabah dengan pelbagai makanan dan minuman yang sangat menyelerakan yang dihidangkan secara buffet dengan bayaran :-

Dewasa RM45 
Kanak-kanak RM20(umur 5 Tahun ke bawah free)





selain menikmati makanan...kamu juga dapat melihat persembahan kebudayaan dan nyanyian daripada Buskar Styna Akustik...anak-anak pula dapat berhibur dengan clown dan "cosplay" superhero daripada art collection...

Ni makanan yang MV ambik..
chili chicken 
makanan pula akan berubah setiap minggu namun apa yang pasti akan berasaskan masakan india...Macam makanan yang MV ambil ni... Chili chicken,rendang daging, sayur campur sos tiram, dan alogobi vegetable..MV paling suka alogobi vegetable sebab bunga kubis dan kentang dimasak sekali dan rasanya sangat yummy...kata chef "must try ..ini masakan india"





MV ada ambik abc jagung dia...memang yummy ...sebab semuanya guna ais kisar...dan rasanya tak manis sangat...MV kurang sikit makan manis...tapi abc tue memang menepati citarasa MV....paling disuka kuih bingka ubinya....



Jangan tak tau..bukan hanya makanan malam sahaja yang disediakan ..ada juga kuih muih tradisional dan makanan tempatan Sabah seperti tuhau...western food pun ada..ada 2 jenis spagethi yang mereka akan sediakan ...
Read More

Arnab Village Ranau

7:30 AM
Arnab Village Ranau

Assalammualaikum

Arnab Village Ranau  Singgah ini dalam perjalanan pulang dari sandakan ke Kota Kinabalu....menunaikan permintaan si Kecik Syamimi...walaupun masa balik tue cuaca nda mengizinkan ..mendung..baru lepas hujan tapi oleh kerana tak mau mood holiday dia hilang jadi kami ke sana juga..
Image may contain: 4 people, people standing, child, tree, mountain, sky, outdoor and nature

Jalan untuk ke Arnab Village ni ..MV boleh cakap tak berapa selesa lah...kalau orang Sabah dia Faham lah tue..kalau kereta kecik memang agak susah juga nak masuk...


Image may contain: one or more people, child, grass, tree, outdoor and nature

Bayaran masuk :-

Dewasa RM5 
Kanak-kanak 5 tahun ke atas - RM3

makanan arnab - RM1 sebungkus
Image may contain: 4 people, people smiling, outdoor

Mula-mula masuk..anak-anak MV takut-takut juga nak pegang dan bagi Arnab makan tapi lama kelamaan dorang makin berani..Arnab pun banyak dan jinak...cuma jalan agak licin mungkin sebab hujan...sebab wani terjatuh  ..nampak tak baju dia kotor...

Image may contain: 2 people, child, outdoor and nature

Image may contain: 1 person, sitting, grass, child and outdoor

Untuk kanak-kanak kena ada pengawasan orang dewasa atau ibubapa..sebab jalan kat dalam Arnab Village ni licin dan curam untuk turun ke bahagian bawah...kalau bab kebersihan MV masih bagi rate bersih lah...
Image may contain: 1 person, smiling, child and outdoor

Image may contain: 1 person, smiling, grass, outdoor and nature

Cuma Mungkin sebab MV pergi lepas hujan...tanah agak becak sedikit...dan kebetulan cuti sekolah ...pengunjung ramai dan agak sikit sesak ...apapun usaha penduduk di Kibbas buat Arnab Village ni memang tebaik 

Image may contain: tree, grass, outdoor and nature








Read More

Monday, September 11, 2017

Nursery Rhymes-Baby Shark-

8:56 AM
Nursery Rhymes-Baby Shark-


Assalammualaikum...

Baby Shark Baby shark,
doo doo doo doo doo doo.
Baby shark,
doo doo doo doo doo doo.
Baby shark,
doo doo doo doo doo doo.
Baby shark!

Mommy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Mommy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Mommy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Mommy shark!

Daddy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Daddy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Daddy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Daddy shark!


Grandma shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandma shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandma shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandma shark!

Grandpa shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandpa shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandpa shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandpa shark!

Let's go hunt,
doo doo doo doo doo doo.
Let's go hunt,
doo doo doo doo doo doo.
Let's go hunt,
doo doo doo doo doo doo.
Let's go hunt!

Run away,
doo doo doo doo doo doo.
Run away,
doo doo doo doo doo doo.
Run away,
doo doo doo doo doo doo.
Run away!

Safe at last,
doo doo doo doo doo doo.
Safe at last,
doo doo doo doo doo doo.
Safe at last,
doo doo doo doo doo doo.
Safe at last!

It's the end,
doo doo doo doo doo doo.
It's the end,
doo doo doo doo doo doo.
It's the end, doo doo doo doo doo doo.
It's the end!

Nursery rhymes yang tengah popular sekarang,,,,siap ada tarian lagi,,,bukan jer anak-anak yang hafal tarian ni...ibubapa pun join sekali...syamimi pun dah suka betul dengan lagu ni...

kalau dulu dia selalu tengok Baby Finger , 5 Little Monkey, Johnny Johnny Yes Papa, Rain Rain Go Away Kali ni dah bertambah lagi senarai lagu kesukaan dia..siap dengan tarian,,,

Anak-anak,adik dan anak sedara kamu ayang ada peminat lagu ni.kalau gitu samalah dengan si kecik MV syamimi
Read More

Review: Gila! Aku Suka Dia?-Fatrim SYah

7:39 AM
Review: Gila! Aku Suka Dia?-Fatrim SYah
Gila! Aku Suka Dia? Gila! Aku Suka Dia? by Fatrim Syah
My rating: 5 of 5 stars

"Jodoh itu bukan tentang berapa lama usia hubungan kita atau berapa lama kita saling mengenali antara satu sama lain.Jodoh adalah tentang betapa redanya hati kita diletakkan pada jalan takdir yang telah Allah susun"

3 sekawan..satu title "bujang terlajak"..usaha mencari jodoh membuatkan mereka seolah2 terdesak..main sambar saja yang ada depan mata..tanpa tahu itu cinta atau sebaliknya.

Shazlan,Bob dan joe... 3 bujang terlajak yang berjaya dari segi kerjaya tapi gagal dalam percintaan...berusaha mencari jodoh..rupanya jodoh yang ada sebenarnya dekat sahaja...

Orang kata.."kalau suka kena luahkan..jangan pendam saja..nanti terlepas"..novel ni tak berat sangat tapi sarat dengan mesejnya...Siapa kata perempuan andartu sahaja yg selalu jadi bahan..si bujang terlajak pun sama ok....

MV bagi 5 bintang untuk novel ni....ohsem lah #fatrimsyah....keep it up

View all my reviews
Read More