Followers

Tuesday, September 6, 2016

Jogging At Teluk Likas


Assalammualaikum...


not bad...220 kcal terbakar
First time jogging...selalu rancang tak pernah lah jadi.Tapi kali ni menjadi.Asbabnya adalah sebab berat suami pun makin bertambah .So MV terus download Fit App ni...senang untuk tau berapa jauh ita lari dan berapa kalori yang terbakar....

Cubaan pertama gps tak ter"on" maka  distance tak terekod..hanya terekod masa ....41 minit 56 saat,,,cubaan pertama....oklah lari with anak2....syukur juga ada adik MV..jadi wani syamimi ayu dia tengok...

MV abang haikal dan suami..jogging....dorang cakap MV bagi tinggal dorang..hahaha...mungkin dorang belum biasa...MV dah terbiasa ikut run..jadi mungkin sebab tue fit sikit..sikit jak...hahaha

budak penat sebab jogging
Semua mandi peluh dan kepenatan....dan yang paling penat syamimi...masuk kereta jer terus menyusu..lepas tue tertidur...nanti kita jogging lagi...

Monday, September 5, 2016

Menang RM50 Starbucks "national Day" Card

Assalammualaikum...

menang tapi jauhnya nak ambik

Menang RM50 Starbucks "national Day" Card  8share punya contest.Alhamdulillah ...tapi ada masalah sikit .. kad ni kena ambik kat ofis 8share. Tengah try contact orang 8 share untuk tuntut hadiah ni macam mana...

Semoga dipermudahkan.

CPUV Scoots DHA

CPUV BARU
Assalammualaikum...

Terima kasih kerana bagi iklan kat blog yang tak seberapa ni...terima kasih juga kawan2 yang klik iklan kat blog ni

Sunday, September 4, 2016

Jeruk Betik Asamboi

Assalammualaikum

Rezeki... Ada permintaan Dan Ada Bahan terus lah di Buat.. Kebetulan di kmpung suami Ada Buah Betik muda.. 

So suru haikalayu bawa Balik kk untuk Buat jeruk. Ada permintaan Dari customer.. Make terhasillah jeruk Betik Asamboi  ni. 


7 bekas Sudah Bertuan Dan Akan dihantar esok..mood rajin kupas  Betik awal Pagi. Jerukkan malam terus packing Sebb cili  Susah cri. 

Haikalayu lupa bawa Dari Kebun. Ini adalah satu pendapatan  sampingan Mv. 

Terima kasih pada Yg Sudi order