Followers

Thursday, June 2, 2016

Unduk Ngadau 2016

Assalammualaikum....
Ni lah Unduk Ngadau 2016

Pesta kaamatan sudah pun berlalu..Seperti biasa Unduk Ngadau adalah yang dinantikan...dan untuk tahun ini pemenang UN 2016 ada lah Sherry Anne dari Penampang ...Mengalahkan 6 peserta daripada Kudat, Banggi ,Matunggong,Papar, Klang Valley dan Kepayan....

Keputusan ini sedikit kontroversi kerana bagi sesetengah penduduk Sabah berpendapat ..Calon Kudat lebih layak kerana beliau berjaya melepasi tiga ujian dengan cemerlang...tambahan pula dia fasih berbahasa ibunda (Rungus)..

1st runner up(kudat )

Bukan rezeki kan...Apa2pun tahniah buat semua peserta UNduk Ngadau 2016.Mv kongsikan keputusan Penuh Unduk Ngadau 2016:-
Winners 
State Level Unduk Ngadau Kaamatan 2016.

Winner
Penampang
Sherry Anne Laujang


1st Runner Up
Kudat
Claryssa Henry Ogodong
017-877655

2nd Runner Up
Banggi
Fenny Ester Joslin.


3rd Runner Up
Matunggong
Vinny Alvionnita Sasisting


4th Runner Up
Papar
Christine Joan Charles.


5th Runner Up
Klang Valley
Patricia Elsa Jimy


6th Runner Up
Kepayan
Charmine Bartholomew


Wednesday, June 1, 2016

Wordless Wednesday #Balik Kampung#

perjalanan balik kampung haritu naik bas
Assalammualaikum...

Balik Kampung haritu naik bas..sebab suami kerja..Kami x sabar mau balik jadi kami naik bas duluan...Sebab bas berhenti betul2 depan rumah..

SEGMEN KAD RAYA 2016 DUNIASHIDA.COM

Assalammualaikum...


Memulakan hari setelah dua hari bercuti dengan join SEGMEN KAD RAYA 2016 DUNIASHIDA.COM..

Syarat-syarat penyertaan :
  1. Buat satu entri bertajuk : SEGMEN KAD RAYA 2016 DUNIASHIDA.COM
  2. Copy Banner Segmen di atas masukkan ke dalam entri segmen 
  3. Sila Lengkapkan : Pendapat Korang Tentang Blog Shida
  4. Follow BlogFollow InstagramFollow Facebook
  5. Selesai 4 perkara di atas boleh submit url entri atau link entri dalam komen entri SEGMEN sahaja
  6. Segmen bermula hari ini 31/5/2016 (10:00 pagi) - 1/6/2016 (9:59 pagi) = SEHARI
  7. Penyertaan selepas 9:59 pagi 1 Jun 2016 tidak akan diterima
  8. Senarai Peserta akan di update dari masa ke semasa mengikut kiriman detail
  9. Blogger yang menyertai diminta terus email detail : Nama, Alamat  dan Link Entri Segmen 
  10. Email shida : admin@duniashida.com
  11. Yang ada facebook shida boleh PM melalui facebook untuk send detail ya
  12. Kad Raya akan dikirim pada Puasa Pertama 6 Jun 2016

Hadiah penyertaan : 
  • Hadiah berupa KAD RAYA LIMITED kepada semua yang menyertai
  • 3 Hadiah tambahan bagi syarat NO.3

***MV suka dengan blog shida ..ia simple,tak berat loading pun laju.Blog shida ni penuh dengan informasi.


Monday, May 30, 2016

Cuti kaamatan

Assalamualaikum

Cuti harini di Sabah sempena kaamatan...kami cuti hari ni dan esok. Kebetulan  budak2 pun cuti school.. So mv htr drg blk kampung  mv..

Cuma syamimi jer yg stay d kk.. Sebb msh full bf.. Sian  nnt nangis nda ada susu... Skg mv di kampung... Hari ni ada kenduri arwah...

balik kampung  ni makan  jer.. Sebb lma  x balik kampung... Anak2 pun happy jer.. Semalam sempat attend  majlis kawin kawan...tahniah selamat  pengantin  baru