Followers

Friday, May 20, 2016

Ujian Saringan Kesihatan

Assalammualaikum...

pre obese..lagi 10 kg baru ble normal
Hospital Likas ada datang ke KOmpleks tempat MV bekerja..dorang ada buat pemeriksaan kesihatan secara percuma kepada semua penjawat awam. Pemeriksaan gula dalam darah,tekanan darah,pap smear dan mammogram ...

Tapi MV tak buat pap smear sebab baru buat Feb 2016..Mammogram MV tak boleh buat sebab syamimi masih BF...SO MV hanya buat pemeriksaan gula dalam darah dan tekanan darah...

Lepas tue ada pula ujian minda sihat..alhamdulillah tak dalam kategori orang stress,,,Gula pula ok..walaupun ambil darah lepas makan.Denyutan jantung ok..tekanan darah ok ...cuma yang tak ok...BMI
yeah i x stress...
BMI MV 27..dalam kategori pre obes...MV kena turunkan lagi 10 kg .....untuk Berat badan ideal....takpa...MV akan usaha kan supaya dapat BMI  yang normal....ni kali kira selepas 6 bulan MV buat...

Last buat masa bulan 11 2015..masa tue bacaan gula tak normal..berat 74kg...obesiti ..,,akan cuba menurunkan lagi berat badan...tadi nurse sarankan buat lagi ujian dalam tempoh 6 bln atau setahun ....

Bagus ni buat,..,,biar kita tau apa masalah kesihatan kita...


Thursday, May 19, 2016

Prank tapi tak sesuai

Assalamualaikum

Viral pasal sate era buat prank call dekat satu orang ni. Zal namanya.. Nyanyi di applikasi smule...

Drg buat prank call konon ada syarikat rakaman di kl buat tawar dia jadi artis rakaman..

Dan zal ni kalau korang tau dia asal Sabah.. Dia punya excited smpi dia cakap dia akan kumpul duit untuk ke kl..

Walaupun mv nda dengar itu prank call tp jujur apa bh di fikiran drg masa buat gini...

Kamu bgi harapan dengn org.. Peluang kerjaya pula... Yg akan mmbntu mengubah hidupnya

Bgini lah prank call mcm ni melibatkan emosi perasaan  mak ai teruk bh sdh.. Mv ni mmg pernh sdh kena prank call jadi tau perasaannya..

CELESTIAL CLASSIC MOVIES Ch321 ASTRO

Assalammualaikum..

layan drama 321
CELESTIAL CLASSIC MOVIES Ch321 ASTRO...masa cuti selasa haritu MV memang layan channel ni...semuanya drama chinese...hihi...dari drama hantu..drama kungfu..dan macam-macam lagi...

Anak MV pun suka layan channel ni selain 393...sebab dorang cakap drama dia best....balik rumah mak bapa MV pun layan drama ni..Sebab drg pasang astro njoi..so channel i jer yang ada...

MV pula memang dari kecil suka layan drama cina..jangan tanya kenapa..sudah namanya anak cina kan...mesti layan drama cina...dulu2 masa sekolah semua drama cina yang main kat NTV7 , TV 3 TV 2 ...semua MV layan...

Sekarang ni ada channel 321 ni boleh lah layan drama cina...hihi..korang tengok tak channel ni?

Wednesday, May 18, 2016

Hadiah Menang Mini Giveaway

Assalammualaikum...

hadiah contest dah dapat 
Gift join mini giveaway #46 & #47  blog  Intan Berlian....tq kak ina..batang mancis boleh MV guna untuk sesi pembelajaran bersama syamimi dan wani.

Kalau korang nak tau kak ina ni antara  ibu yang buat home schooling.Suka baca status dia kat facebook ...memang membantu sangat ,,,anak kak ina alisha sebaya wani.So kalau ada kak ina share MV boleh print untuk digunakan oleh wani.

Facebook kak ina ni macam-macam ada..So korang kalau nak tau pasal home schooling boleh tengok kat fb dan blog dia.

Tq yea kak ina for this gift