All About Love

Friday, August 28, 2015

Dia Bukan Kamu

7:30 AM
Dia Bukan Kamu
Assalammualaikum...

Angin meniup mendinginkan
Pohon-pohon menari mengikut tiupan angin
deruan angin memecah kesunyian
tersentak dikala kedinginan

pedih sayu menerpa
kenapa harus aku
iya mengapa perlu aku??

Merintih seolah tak punya pegangan agama
namun itu bukan mauku
kerna aku juga kalau boleh tak mau
tak mau begitu

tapi hatiku sudah begitu
hancur luluh bak kapur yang ditumbuk lesung batu
terlalu lama menyimpan 
terlalu lama menunggu 

kalau aku mampu
mampu mengulang waktu
akan aku elak bertemu denganmu
kenal dengan kamu....

Kerna aku tau 
masa itu tak boleh diulang kembali
jadi aku mesti belajar
belajar menerima bahawa kamu

 Kamu dan juga aku
bukan sesuatu
dan takkan ada sesuatu

Kerna kamu!!
sudah ada yang menunggu
pilihan kamu yang lebih baik dari aku

Cuma aku...
aku terus menunggu 
Dia yang akan hadir dalam hidupku
Yang pasti 
Dan aku mau
Dia lebih baik dari kamu

**hahaha..dah lama tak bersastera....ok layan

 
Read More

Thursday, August 27, 2015

Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com

5:56 PM
Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com
Assalammualaikum...

Sempena bulan Ogos, bulan kemerdekaan ini, Mia nak buat Giveaway Merdeka 2015 yang simple. Hadiahnya berupa 18 Fridge Magnet Ringgit Malaysia. Ole-ole dari Kelantan.


Tanggal 31 Ogos 1957. Merdeka!! Merdeka!!

Jom join giveaway ini... syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 31 Ogos 2015.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan akan diumumkan pada 3 September 2015.

nak join giveaway ini, sila klik pada banner..

Read More

Kita Serupa

5:38 PM
Kita Serupa
Assalammualaikum...

posing sana sini
aj ala tudung emma maembong
mama yang over..
Kita serupa..sebab semua suka selfie...hahaha..serupa sebab iras wajah kita sama...kita serupa...walau kita hilang segalanya kita tetap ada untuk satu sama lain....

Kita serupa kerana kita saling perlu..saling sayang menyayangi....

Read More

Tuesday, August 25, 2015

Aidijuma Manisnya Merdeka

4:34 PM
Aidijuma Manisnya Merdeka
Assalammualaikum...

  
dapat free gift
kakak ayu senyum dapat tudung ni
Menambah koleksi lagi kita nampaknya....Wl turtle...blue label aj magical girl ..ak pink love klcc...dan dapat free gift pink label warna merah tue....alhamdulillah dapat menambah koleksi....bajet sikit jer...so ambik design yg betul2 nak jer...

bila dah suka sesuatu tue..mesti nak menambah koleksi yg baru kan..hih..xpa2 suami x bising...dia suru beli....sebab kawan ofis dia kirim sekli...so upah yg ofismate dia tue lah MV guna untuk beli tudung....

sapa yg ada koleksi yg keluar ahad lepas...mari angkat tangan
Read More