Followers

Thursday, September 11, 2014

UPSR SAINS 018 2014 DITANGGUHKAN

Assalammualaikum...

Photo: Ujian mata pelajaran Sains #UPSR esok, 11 Sept 2014, DITANGGUHKAN
sumber dari Mary Yap Kain Ching
Heboh semalam kertas soalan sains UPSR 2014 bocor...mula2 dapat kat wasap group mcm tak percaya..sebab sebelum ni ada soalan BM berbaur perkauman yang disebarkan....namun ianya hanya fitnah...

Tapi bila tengok berita semalam terus rasa kecewa...mana integriti orang yang diamanahkan dan diberi kepercayaan untuk menyediakan soalan tersebut...dek kerana mengejar kejayaan dunia sanggup buat orang sekeliling susah...

AKhirnya SAINS 018 UPSR 2014 ditangguhkan pada 30.9.2014...kesian kat budak2 yang tak bersalah....semoga adik2 ulang kaji lagi untuk sains ni yea..INsyaallah ada hikmah disebalik semua ini...

Pada yang bertanggungjawab..renung2kan dan selamat beramal

Wednesday, September 10, 2014

Anak Penawar Stress

Assalammualaikum...

Stress hari ni...stress dengan orang yang tak pernah fikir tentang orang lain...yang hanya fikir dia,dia,dan dia sahaja......tak pernah kah kau sedari aku yang kau sakiti....pergh  siap nyanyi lagi...namun syukurlah setelah diluahkan kepada suami,bekas tempat sekerja akhirnya stress itu beransur hilang...

Apatah lagi bila terlihat gambar syamimi kat hp...terus ingat dia jer....
mata sepet....doktor cakap mcm korea
dia geram nak makan
paling suka bila dapat duduk atas badan mama
kat taska org tisur dia main
tengok nak pula dia pandang kamera..
.
pergh sombong uollls
penawar duka lara kami sekeluarga....hihi stress hilang bila ingat dia....syamimi skg dah makin pandai..cuma skg dia dah taknak susu badan dr botol...kalo kat taska dalam 10 oz jer dia minum...itu pun ikut mood dia....

Takpelah yang penting sihat...skg dah nak belajar berdiri....dah pandai dah pegang sana pegang sini..panjat sana panjat sini...cuma gigi tak keluar lagi...21.09.2014 ni dah masuk 9 bulan sekejap jer..tak sedar....

Oh tak sabar nak jumpa syamimi.....kejap lagi tgu hubby sampai..bye..semua..sorry busy lately..nnt ada masa BW kamu semua ok..tq pada yg sudi dtg n tinggal jejak




Monday, September 8, 2014

Family Day 2014

Assalammualaikum...

kakak ayu siap peluk minion tu

see wani n ag yg excited

hadiah cabutan bertuah
Ini cerita minggu lepas 01.sept.2014..sempena cuti imum hari kemerdekaan ofis MV buat Family day untuk 2014...bertempat di Beringgis Resort....MV biasalah sebagai Setiausaha sibuk sikit pada hari tersebut...

Syukurlah suami jaga syamimi..haikalayuwani buat hal sendiri...hihi...depa enjoy the game....yang penting dapat hadiah...tak banyak pun xpe..macam wani dia ikut pertandingan tiup belon sampai pecah...

Belon dah besar last2 dia buangkan angin..then lari ke arah MV..sambil cakap"mama ani dapat belon..."hahaha... see motifnya adalah belon semata2 bukan game...dia ikut game pun kakak dia paksa...dia x mau sebab dia bilang panas bah...ni anak ar...

seperti biasa ada cabutan bertuah tahun ni MV bawa balik blender jenama Philips...tahun lepas bawa periuk nasi jenama philips..Alhamdulillah rezeki...dan anak2 paling happy sebab dapat main dengan maskot Minion...pergh sampai lemas dibuatnya maskot tue///

Gambar Syamimi,MV dan Hubby takde sebab takde masa nak snap picture hihi

Thursday, September 4, 2014

Ruji Ubi DiLantik Pengarah Awam Esscom

Assalammualaikum,,,
Sumber dari Mohamad Fadzli
Sumber dari Mohamad Fadzli
Sumber dari Mohamad Fadzli

Sumber dari Mohamad Fadzli
Tahniah Mv ucapkan buat mantan bos MV iaitu Encik Ruji Bin Ubi..Alhamdulillah dimurahkan rezeki di naikkan pangkat ke Jusa C..Sebelum ni sebagai Timbalan Setiausaha Persekutuan Sabah selama 3 tahun bertugas dibawah pimpinan beliau banyak yang MV pelajari dan kerjasama daripada beliau amatlah di hargai..

Mengenali beliau adalah sesuatu yang sangat bermakna....seorang yang versatile..friendly..very independent,inovatif,pemurah,dedikasi....terima kasih atas kerjasama yang telah diberi bos...

Dan mohon dihalalkan makan minum selama ni...beliau ni mmg pemurah selalu belanja staf bawahan...dan yang paling best...dia kalau bergaul tak kira pangkat dan darjat....

Dilantik sebagai CEO @ Pengarah Awam Esscom di usia yang muda adalah satu pencapaian yang bersesuaian dengan usaha dan kebolehan beliau..MV doakan semoga Bos berjaya di Esscom...

Kami warga Pejabat Setiausaha Persekutuan Sabah mendoakan kerjaya bos di sana...Insyaallah Semoga semuanya dipermudahkan..AMin...

Good luck Bos...Apa yang pasti kehilangan bos ni dirindui oleh semua staf