All About Love

Tuesday, May 6, 2014

With My Kembar Tahun

4:25 PM
With My Kembar Tahun

Assalammualaikum...

my kembar tahun yg comel


Gwiyomi konon

peace..
Di mana2 pun sempat lagi berposing...ni masa jaga kaunter library..masa ni tgu masa nak hantar haikalayu g sekolah rendah...of course nak tempek kat blog ni...agak lama juga tak tempek gambar kembar tahun MV ni...

Alhamdulillah proses pembelajaran mereka berdua ada peningkatan....kakak AYu untuk program LINUS dapat perdana...abg haikal cikgu dia tak ingat...nnt kena tanya semula...teruskan belajar demi masa depan...

Untuk pembelajaran di sekolah agama pun alhamdulillah....ada beberapa surah yang mereka dah hafal...bahasa arab kakak ayu pun makin ok....siap kalau dia dah marah kenakan mama dia dalam bahasa arab..kakak o kakak...

Tapi tang abg haikal ni yang payah...kat sekolah agama asyik kena buli..yang buli ni pula perempuan bukannya lelaki..siap tarik telinga bagai..cucuk pakai besi..hari tue dah g jumpa tapi still sama....

Ustazah abg haikal cakap abg ni mmg baik..selalu tolong orang...orang harapan dia..tapi susah juga kan kalau baik sgt...orang pijak kepala pula...huhu...

Kakak Ayu biasa..masalah komunikasi sosial..susah nak bergaul...sebab utama pemalu..tapi kat rumah berbeza...

Apa2pun teruskan belajar...



Read More

Gatal Gusi

12:05 PM
Gatal Gusi
Assalammualaikum...
geram tgk mimi ni
gatal gusi geram last2 gigit bibir sendiri
baby2 nape comel sangat

comel nya dia


Tue penuh dengan gambar syamimi in the house....alhamdulillah makin membesar dengan sihat cuma batuk tak baik lagi...perubahan cuaca...dan kerap kali dicium abg kakak buat adik ni kena jangkitan virus..huhu....

Skg baby ni tengah gatal gusi...MV belikan toys yg untuk baby bites tapi syamimi tak mo...hihi...alih2 tangan n bibir jadi mangsa....oh ya skg syamimi berusaha untuk merangkak tinggall perut jer tak le nak angkat berat kot....

Tak sabar nak tengok dia merangkak..hihi...tak sabar juga nak tunggu dia pandai jalan....alhamdulillah sekejap jer dah besar anak mama ni..

**nak g hantar abg haikal n kakak ayu


Read More

Monday, May 5, 2014

Shelving...

10:26 AM
Shelving...
Assalammualaikum...

tak sedar my haikal snap ni picture

tengah susun buku...
Ni masa MV shelving buku di rak library last week....abg haikal yg snap this picture...mula2 dia snap dia cakap mama nampak gemuk..so dia ambik dari jarak yg jauh 3 langkah...nah nda sudah gemuk mama...hihi abg2 suka2 jak dia ar...

Ni kejap lagi nak sambung shelving balik..sebab ada 3-4 rak lagi yg tak settle...nnt ada masa MV balas kunjungan yea..sorry tau..
Read More

Friday, May 2, 2014

Anugerah Terindah

3:42 PM
Anugerah Terindah
Assalammualaikum
seriusnya dia


nape ni mimi
amboi senyuman dia atau mama yang manis ni..mestilah dia

awat marah2 ni
Ini posing 01.05.2014..masa dalam perjalanan nak melawat datuk MV di Ling Zhi Pusat Penjagaan(Hospital area2 kepayan penampang)..so MV berposing2 dulu dengan si baby ji hyo @ waznah syamimi...

Entah kenapa tiba2 semua picture dia yang sorang2 semua muka serius...muka marah..awat ni baby....tak mo posing ker....tapi bila ngan mama mak ai senyum bukan main....yang comel pastinya lah baby syamimi...

bila tengok dia senyum lagilah lah cumil....mama tumpang cumil adik jak bulikah tue..syamimi skg ni mmg tengah gatal gusi..gigi dia nak tumbuh..lepas ni jaga2 lah abg kakak haikalayuwani....adik akan menyerang...

Skg dia tengah dalam usaha merangkak...bontot dia dah boleh angkt..tgu tangan dan badan jer..lepas ni barang2 haikalayuwani tak leh letak sembarangan noh...nnt adik terkam..hihi..semoga baby syamimi sihat selalu amin
Read More