All About Love

Friday, April 20, 2012

Susah sangat ke???

10:50 AM
Susah sangat ke???
Jgn MaraH kalo Laki ckp x pndai MasAk..Jgn MaraH kalo mentua jeling Tak Pandai MasAK...JGn MaRAh Kalo Tiada MakanaN DrumaH Kalo Tak PanDai MasaK..Mungkin ada yg TerasA Dengar Komen X sukA Masak(Leceh n buang masa saja)...Apa SusaH Makan MakanAN TUNJUK sj..X beli Brg Mkn aLasaN Tak Masak...
JangAN Marah..SemUa tu Dari Kita SEndiRI jg Ok...Sudah2la mendaBik Dada MemBuka cerIta.yg Di Atas Tu Maha ADIL.nnti siuk ckp sal org..sal batang idung sindri lg lah terbuka...
SalAm JUmaAt Semua..Tazkirah FREE
*Salam...apa pendapat korang semua...hehehe..susah ke nak masak....jom share ngan Ms Velentine...
Read More

Sekadar untuk menghilangkan duka....

9:54 AM
Sekadar untuk menghilangkan duka....
Kisah 3 Pilot yang ditangkap oleh suku kaum Kanibal, ketiga-3 pilot yg takut trsebut mmohon agar x dibunuh. Maka ketua suku kaum itu pn brkata, ‘Klau kowg sume nk hidup, kowg kena msuk hutan & bawa 10 buah yg sama jenisnya. Tapi kowg hanya ada masa 3 jam saja!’

Sblm 3 jam, pilot yg 1 pun akhirnya dtg bawa 10 epal.
Ketua Suku : "Ok, kamu dh bawa 10 bj epal. Skrg msukkan semua epal tu ke dlm lubang...... dubur kamu satu persatu. Klau kamu mrintih atau brsuara, kamu akan saya potong2!"

Dgn penuh prjuangan & ketahanan akhirnya epal prtama dpt di msukkan. Tp utk epal yg ke 2 dia xdpt mnahan sakit & terus mnjerit. Dgn kejam ketua suku td terus memenggal kepala si pilot. Maka naiklah pilot td ke syurga.

Pilot ke-2 plak dtg bawa 10 bj anggur. Dan ketua suku td terus bg arahan yg sama. 1 anggur msuk, 2 anggur, 3 anggur, tp pada saat dia nk masukkan anggur yg ke 10, ketua suku td tiba2 memotong kepala pilot ke-2.

Naik la pilot ke-2 td ke syurga & brjmpa dgn pilot-1 td.
Pilot2 : Wah, kau pn mati jgk?
Pilot1 : Ye la, aku bwk epal. Xtahan sakit! Sial tul ketua suku tu, syaratnya susah sgt! Hbs kau bwk buah apa?
Pilot2 : Anggur
Pilot1 : Anggur?? Tu kan senang! Kck je, xsakit pon!
Pilot2 : Mmg betul. Sume anggur aku hmpir masuk ke dlm lubang dh..Tapi tiba2 aku ketawa & hbs sume anggur yg aku msuk td keluar blik…..
Pilot1 : Bodoh kau! Knpe ketawa?
Pilot2 : Habis, ms aku nk msukkan anggur yg ke 10, aku nmpk pilot ke-3 bawa durian...giler ko..durian!!!
*Bah sekadar suka2 ok...jan fikir yg bukan2...Ms Velentine stress ni..hahaha...mau call byk jabatan./..hehe...bye
Read More

Thursday, April 19, 2012

7 Tahun Bersama Dan Orang Anak...Baru mau Tunang??

4:45 PM
7 Tahun Bersama Dan  Orang Anak...Baru mau Tunang??
Salam semua...menyelam sambil minum air lagi...hahaha...layan je Ms Velentine ni..sebab penat dah call jabatan sana sini...So mau rest2 dlu...Nah berbalik kita ngan tajuk entri di atas,....rasanya ramai yg ble tangkap apa Ms Velentine mau gosip2(manja2 je & lebih2 nnt dosa)....

Dapat dak???ni pasal artis terkenal luar negara..ala...Mr & Mrs Smith 2..sape lagi kalo bukan brad pitt ngan angeline jolie yg bibir seksi 2....mati2 ingat depa dah married..rupa2nya baru mau bertunang setelah 7 tahun bersama,,,dan selepas mempunyai 6 orang anak(3 anak sendiri & 3 anak angkat angeline).....kesian kat anak2 dorang kan2..hehehe....

Bah cukup...itu jak..tutup ceta....buka ceta lain...penat men"call sana sini..tp heran baru 4.30 tp panggilan ke jabatan banyak tidak diangkat....takkan balik sdh..kalo iya pun angkat  lah....mana tau penting...nnt bila pengarah kamu tiada tempat duduk nah baru mau mengamuk..hish2x....Pasal ni lah org ckp penjawat awam ni makan gaji buta padahal bukan semua....apa komen korang???

Oklah mau sambung call balik...bye.....
Read More

Wednesday, April 18, 2012

Sambil Menyelam Minum Air...

4:07 PM
Sambil Menyelam Minum Air...
Salam semua...jeng jeng....amacam best tak tajuk entri ni..Sambil menyelam minum air.....ada sesiapa yang dapat tangkap maksud yang Ms Velentine cuba sampaikan????Ada ke???jom baca sini....siapa yang dah baca mesti faham apa yg Ms Velentine maksudkan..hehehehe

Spertimana pengakuan yang Ms Velentine buat dalam entri lepas,,,kan3x,,ingat tak yg Ms Velentine hanya online kat ofis...So hari ni mungkin rezeki di sebalik kerja yang diberi....Hari ni Ms Velentine diberi tugas untuk bantu PRO(pegawai perhubungan awam ok bukan tut...)...nak tau keja apa...buat follow up untuk Mnggu Saham Amanah Malaysia 2012...

So dr pagi tadi Ms Velentine asyik menekan nombor telefon dan menggunakan ayat ni..."hello selamat petang..saya Suzyanna dr (*nama jabatan)...bole bercakap dgn PA pengarah..ini berhubungan dengan jemputan bla2..."nah bayangkan ok...Bukan sekali tp berpuluh kali....tp suara mmg nak merdu gila lah...hahahaha..

ada yang tanya Ms Velentine keja library mana...buat pengetahuan Ms Velentine keja d library pejabat Setiausaha persekutuan sabah...jom ramai2 datang..hehehe...

oklah mau sambung call lagi ni...hanya sempat ambil kesempatan untuk online jak nda sempat mau BW..ok bye,,,,
Read More