Followers

Friday, December 9, 2011

Pujangga Cinta

Rindu itu  irama cinta,
Cemburu pula tanda kasihnya,,,
Sengsara kerna menanggung rindu sendiri..
Namun itulah adat yang perlu dilalui,


Tanpa rindu apalah ertinya cinta...
kerna rindu dan cinta sentiasa bersama...
Berpimpin tangan melayari alam percintaan yang dijalin..


bersama menghadapi antara realiti ataupun hakiki...
namun keikhlasan ini...
mampukah di bina di atas...
tembok kesetiaan kita?


jeng2....bukan jiwang yea...ni lah hasil karya MsVelentine masa muda2...hehehe..bukan tua sdh skg tp matang sdh...iyalah kan..namanya pun bergelar ibu dan isteri...


bye..selamat menghayatinya....mmg tidak lah sebest mana...tp ini usaha....see u next episod...hehehe

Kiri Kanan SSBPA Sana Sini Pun SSBPA


Salam kawan2....mungkin bulan ni heboh pasal SSBPA....mungkin kalo yg bukan penjawat awam nda ambil peduli kali kan...tau kah SSBPA ni apa????Sistem Saraan Baru Peekhidmatan Awam...ni diumumkan oleh PM kita time bajet baru2 ni....

Bulan ni lah i2 pekeliling SSBPA kuar...mau sain opsyen n sebagainya...ada mcm2 ceta yg sa dengar,,,,gembira...takut..tekanan pun ada,,,,iyalah gaji naik mmg naik tp ada yg bilang kalo skt tak cukup 85% xkan ada kenaikan gaji tahunan...tp semuanya blum confirm lagi..mau tgu juga taklimat ni barulah...

Tunggu lah bila taklimat d jabatan nnt..masa 2 taulah apa yg bagus n x bagus...tp kalo p mana2 mmg isu ni jak lah kita dengar...kiri kah kanan kah depan belakang..semuanya heboh SSBPA....jadi secara automatiknya sa pun menjoinkan diri sebab excited juga mau tau kan...walaupun....hehehehe

Jadi kesimpulannya bulan ni adalah Bulan SSBPA bg penjawat2 awam...hehehehe...jadi 16hb ni opsyen kuar so bah fikirlah masak2 mau sain atau tak k...tp sa mau dgr dlu taklimat....mungkin next week...jadi tgu n sabar jak menanti itu taklimat...

bye,,,itu jak utk hari ni.....mmmmmmmuahhhhh

Tuesday, December 6, 2011

Buah hati pengarang jantung MsVelentine..

Ni lah my son..Mohamad Haikal Faiz Bin Velentine....muka lebih kurang muka sa kan..hehehe...tp harus di ingat..inilah kawan bergaduh sa..ada saja yg tidak ngam o....tp time tido tetap juga selamat malam mama...abg syg mama....mama syg abg haikal juga..Mmmmmmmuahhh


Ok ni lagi sorang my sweetheart....paling pintar ni kalo becakap...mau marah pun tia jadi..."jan marah2 bah bos,,"ar ni lah yg selalu dia cakap sama sa kalo sa marah2...






Nilah my daughter Ayu Syamirah @ kakak....kalo yg ni pula ekor ni...mau p mana2 semua mau ikut...kuat merajuk..kuat begaya..paling banyak tukar baju tiap hari...love u kakak...




Yang sorang ni c kakak paling c gendut...habis pipi kena cubit2..kadang2 smpi kena gigit....Nama dia Wani Syazwana Binti Velentine...hobi buat kacau..hehehe suka tarik rambut c kakak n suka kuda2 org...yg paling penting kuat merajuk....kuat nangis..tp tatap comel.mama syg juga...


Dan inilah dia  pengarang jantung sa....Mr Velentine


Setelah berabad nda mengupdate

Salam...agak suram juga my blog kan...xda follower...huhu...sebab 2 sdh lama nda melihat2 ni blog....oh my friend..azeama zain..di mana kah kau..bah mari lu ajar2 mama haikalayuwana ni....banyak yg nda pandai lagi ni.....