Followers

Showing posts with label lagu. Show all posts
Showing posts with label lagu. Show all posts

Friday, September 27, 2013

Ost Love You Mr Arrogant-Tetap Menantimu (Nomad)-

Assalammualaikum.



Aku menyedari telah jatuh cinta 
Tapi aku tak bisa mengungkapkan 
Terasa bahagiaku mencintaimu 
Walaupun kau belum mencintaiku

Aku di sini kan selalu menunggu 
Yang selalu ada di setiap waktumu 
Selalu menanti jawapanmu 
Untuk cinta yang terakhir

Semakin ku bisa untuk menyayangi 
Semakin ku bisa untuk mengerti 
Dari semua hidupmu yang penuh duka 
Kan ku hapus semua menjadi indah

Aku di sini kan selalu menunggu 
Yang selalu ada di setiap waktumu 
Selalu menanti jawapanmu 
Untuk cintamu

Tak akan pernah hilang rasaku 
Cinta yang membawa dalam hatiku 
Bagai mata yang tak terpejam 
Aku tetap menantimu 
Aku tetap menantimu 
Aku kan tetap menantimu

**lagu ni ost drama Love YOu Mr Arrogant...dan semalam tengok episod kedua..menyampah dengan watak hanez suraya..huhu,,korang suka tak lagu ni..maaf hari ni akan kurang BW sebab pagi tadi MV ada mesyuarat..petang ni pun ada satu lagi mesyuarat..Jom isi tabung HAW..tq


TABUNG HAW

Tuesday, September 24, 2013

Cinta Jannah Last Episod

Assalammualaikum...

sumber dr Google

Cinta Jannah last hari ni..MV & family mmg dok berkumpul tengok ceta ni..jangan tak tau yea my Hubby pun peminat setia drama ni...katanya sweet..hohoho..dalam hati ada taman juga cik abg MV ni..

MV pula tertarik dengan watak izaryl...mengidamkan baby boy katakan..hahaha tapi kalau yg keluar baby girl pun MV terima seadanya...Tertarik dengan jalan cerita drama ni yang menampilkan watak kakak yang jahat & membenci adiknya sendiri..watak Balqis(Reen Rahim) dan ayah yang memilih kasih ...huhu

Semalam ceritanya izaryl dah ceraikan damia..tapi bila tengok sedutan episod akan datang confius juga sebab depa still bersama lagi...kesian kat jannah...huhu...paling sedih bila Izaryl cakap"ini mungkin sudah takdirnya sebab dia gunakan cara yang sama untuk berkahwin dengan jannah iaitu dengan menipu yang dia sudah menodai jannah",,,

Tak sabar nak tgu episod malam ni...dengar khabar endingnya sedih..alah tak mau lah sedih2...nak yang happy ending macam teduhan kasih....huhu....dek kerana drama cinta jannah ni..MV tersuka dengan lagu misha omar  angin syurga yang jadi OST cinta jannah..


Jom layan lagu angin syurga dr misha omar buat kamu semua yang meminati drama cinta jannah..

Tabung HAW







Monday, September 9, 2013

Kim Jong Kook-Sarang Surowo

Assalammualaikum..


Layan lagu sarang surowo...ini penangan Sparta Kook dalam running man...hehehe...MV ni sejak preggy ni layan running man..tapi tengok yang lama punya kat TV2 setiap sabtu 4.30 petang..

Nak tau MV tak suka sangat Sparta ni dalam running man...hehe..MV suka tengok gary & Ji Hyo(**Running man lama lah katakan yang baru takk tengok lagi ni)..

Boleh ker berangan nak baby mcm jong kook ni..mata sepet..hahaha...dan antara sebab kenapa tiba2 entry KPop ni adalah disebabkan komen di entry INI

Vee Lea said...
Mcm dagu Kim Joong Kook. Hihihi. Perut tak nampak sgt, so tak boleh nak geram ;D

Pergh perasan jap disamakan dengan dagu Kim Jong Kook..hahaha,....layan jer mak buyung ni yea kawan2..


Vs
Sumber En.Google
haha..sandi ni MV kan..boleh2 Versus dengan artis korea hari tue Vs dengan christiano ronaldo..ni skg dengan artis korea..kamu layan jak lah...hehehe...

TAbung HAW

Sandiwara cinta-Repvblik

Assalammualaikum..



Sedang layan lagu ni sambil buat sebutharga pembelian buku..sebenarnya pening menyerang ni...rasa mual dari tadi pagi..huhu....rasanya mcm nak lelapkan mata kejap tapi!!

rasanya tak akan dapat kot...MV sedar diri sikit kamu sedang berada di Pejabat sayang oi...bukan dirumah...berat dah tengkok MV ni...ada sesiapa yang boleh bantu...huhu....i need somebody to help me....

i need rest..please.......

Tabung HAW

Saturday, August 24, 2013

Kasih Jangan Pergi-Pria Band-

Assalammualaikum..


Cinta yang ku punya bukannya sekadar kata
cintaku ini abadi untukmu
kasih jangan jangan jangan 
jangan kau pergi 
jangan pernah meninggalkan aku sendiri
aku tak bisa bila kau pergi

Suka lagu ni masa tengok cerita demi dia...Tengok ceta tue sebab Kakak AYu cakap dia suka si Zack(Joey)...comel katanya,,hahaha....kakak2x...

Maknya pula suka tengok elfira loy....hehehe..

Tabung HAW



Tuesday, July 2, 2013

Kalau AKu Kaya

Assalammualaikum...


Bila Aku kaya 
Hari hari Hari Raya....
Aku bungkuskan semua 
Hadiahkan pada Mama


MV suka lagu ni...dengar bila haikal nyanyi tadi pagi...sebab kawan MV pasang lagu ni...lagu Altimet Feat Awi Rafael....sangat2 suka....dengar lagu ni sambil katalog buku....misi mengkatalog buku bermula...

Chayok2 MV..

Saturday, June 22, 2013

RIndu Cintaku PAdamu

Assalammulaikum..


**suka lagu ni

Tuesday, June 18, 2013

5 Tahun Saja

Assalammualaikum


Suka lagu ni..tapi penyanyi nya tak kenal...kononnya penyanyi lama yang muncul semula.Ada yang kenal ke??

Monday, June 17, 2013

Tegar-aku Yang dulu

Assalammualaikum...


Lagu Aku Yang dulu dari budak yang namanya Tegar..Budak dari seberang negara jiran kita iaitu Indonesia...My HaikalAyuwani sangat suka lagu ni....

AKu yang dulu bukannya yang sekarang 
Dulu ditendang skg ku di sayang
dulu dulu dulu ku menderita sekarang aku bahagia....


Itu antara liriknya...kalau hayati betul2 boleh menitis air mata...bagi anak2 dengar pasti dorang suka..Mv tau lagu ni dari kakak MV

Friday, June 14, 2013

Raihan-Puji-Pujian

Assalammualaikum...


Ingat lagi dengan lagu nasyid Raihan????MV membesar dengan lagu2 Raihan...Iman Mutiara...dan lagu yang ni iaitu Puji-pujian paling MV hafal sampai sekarang...dan semalam MV dodoikan wani dengan lagu ni....

Wani suka dengar MV nyanyi lagu Raihan ni...siap suruh MV nyanyi bukan sekali tapi berkali-kali..apa2 jelah wani yang penting wani suka lagu yang mama nyanyi....

Dan MV tujukan lagu ni buat semua kawan2 blogger..salam jumaat

Saturday, May 18, 2013

Memendam Rasa By Budak Kaca Mata

Assalammualaikum...



**lagu zaman bercinta dulu


Firman-Kehilangan

Assalammualaikum...



Suka lagu ni....Tersentuh.....(**mood entry lagu)

Thursday, May 2, 2013

HArus Terpisah-Cakra Khan

Assalammualaikum..


Ku berlari kau terdiam 
ku menangis kau tersenyum 
ku berduka kau bahagia
ku pergi kau kembali 
ku mencoba meraih mimipi
kau cuba hentikan mimpi
memang kita takkan menyatu...

MV suka lirik lagu di atas..tiba2 MV layan jiwa2..hehehe...Ada sesiapa suka lagu ni???Pernah dengar lagu ni tak??

Tabung HAW



Wednesday, May 1, 2013

Bosan

Assalammualaikum..




"Oooo..aku bosan..na na na...." abang haikal pandai betul nyanyi lagu ni...siap semangat lagi dia nyanyi....Bah ni untuk kamu My haikal Faiz///

Sedang Apa Dan Di mana-Sammy Simorangkir


Assalammualaikum...


MV suka lagu ni...semua gara2 drama ariana mikhail....hehehe...ada yang suka tak lagu  ni....


**entry autopublish

Thursday, April 25, 2013

Seratus Kali -Axl


Assalammualaikum...


Seratus kali kau benci padaku
Seribu kali ku suka kepadamu
Seratus kali kau marah padaku
Seribu kali ku sabar sikapmu
Seratus kali kau sayang padaku
Seribu kali ku suka kepadamu
Seratus kali kau setia padaku
Seribu tahun kau ku tunggu
Akan ku pertahankan
Cinta ini Untukmu selamanya
Di hatiku biarpun beribu datang menggodaku
Takkan ku hiraukan
Percayalah kasih janjiku ini
Akan ku sunting dikau menjadi milikku
Bertakhta bahagia di mahligai indah
Seratus kali kau benci padaku
Seribu kali ku suka kepadamu
Seratus kali kau marah padaku
Seribu kali ku sabar sikapmu
Bagaikan rembulan menemani malam
Seumpama hadirmu diibaratkan
Menerangi hidupku
Yang dulu dalam kegelapan
Kau bawakan sinar penuh pengharapan
Dalam hidupku yang mengharapkan
Setulus kasihmu mengharumi taman cinta
Akan ku pertahankan
Cinta ini Untukmu selamanya
Di hatiku biarpun beribu datang menggodaku
Takkan ku hiraukan
Percayalah kasih janjiku ini
Akan ku sunting dikau menjadi milikku
Bertakhta bahagia di mahligai indah
Seratus kali kau benci padaku
Seribu kali ku suka kepadamu
Seratus kali kau marah padaku
Seribu kali ku sabar sikapmu
Seribu kali ku sabar sikapmu(sumber dari SIni)

**MV dengar lagu ni masa lunch dengan hubby tengahari tadi..terus tersuka lagu ni..ini entry ke-3 yang ada lagu...hehehe..memang mood jiwang ni hari..APTB(Apa pun tak boleh..hahaha)..jadi layankan jer lah kejiwangan MV ni






Review MV Laungan CInta -Voice Of Men

Assalammualaikum...



Aku impikan cinta lagi,

Adakah akan hadir sebuah laungan cinta?



Verse 1
Dan bila mata aku melihat kesakitan yang tersimpul dihatimu,
Yang tak mampu untuk kau selindung itu,
Sesungguhnya aku terluka dengan kesedihan yang datang,
Beratnya dugaan yang kau hadapi .. oh.



Chorus:
Hadirlah wahai cinta,
Moga hilangnya sengsara,
Usah ditangisi ia,
Lukamu kan pulih jua
Hulurkan tanganmu,
Bernafaskan rasa rindu,
Percaya pada yang satu,
Bergema hanya laungan cinta,



Bridge 1
Aku impikan cinta lagi,
Adakah akan hadir sebuah laungan cinta?



Verse 2
Dan bila ku melihat sakitnya yang kau rasa,
Denyut pedihnya kurasa bersama,
Andai tiada bertepi penyeksaan ini,
Laungkanlah suara cinta,
Andai tiada bermaya,
Pasti kan menjelma ketentuan dari yang kuasa



[Ulang Chorus]



Bridge 2
Walaupun hujan seakan tak henti,
Sabarlah menanti pelangi,
Kan tumbuh mekar bunga-bunga syurga,
Bahagia selama-lamanya



[Ulang Chorus] x2(credit untuk sini)

"Mohon review MV Laungan Cinta: http://www.youtube.com/watch?v=bEysU5mHhHE" MV terima dua kali komen daripada Voice of Men Production..Maaf sampai komen dua kali.Hajat MV mmg nak review Laungan CInta tapi asyik you tube tak boleh play..

NI skg baru dapat dengar lagu ni...Bagi MV terbaek  lagu ni..tengok jer dari liriknya...MUsic Video pun menarik....jalan ceritanya menarik...Tahniah Voice of Men Production...

Jom korang dengar lagu ni...lagu ini "Didedikasikan untuk para pencinta keamanan di Sabah, Palestin, Syria, Rohingya dan seluruh dunia. Teruskan sokongan untuk mereka."

MV suka lagu ni....kamu pula bagaimana???



Thursday, April 11, 2013

Mari Mengundi!!

Assalammualaikum..


Tau lagu ni???lagu yang nabil nyanyi dalam iklan daftar pengundi.,,,dan MV kongsikan buat kamu semua...biar naik semangat nak mengundi 05. mei 2013 nanti....

Jom nyanyi sama2...hahaha...ada2 jer MV ni kan...

**sorry sejak akhir2 ni MV tak ke blog kamu..kalau ada pun kena gilir...tak selaju dulu sebab tugas semakin bertambah..harap kalian faham

Tuesday, April 9, 2013

Forteen-Kita-

Assalammualaikum..
Pinjam google

Kau renunglah wajahku
Di manakah hilangnya
Raut seperti dulu
Bila dicemar air mata

Ku tak mahu berpisah
Kerana hati masih
Sayang pada dirimu
Tapi harapan makin kabur

Manakah kita jika kau dan aku tidak sekata
Sepi walaupun bila bersama
Dekat pun tetapi berjauh hati
Manakah kita bila sering bertentang bersahaja
Walaupun bibir cuba menafi
Hati tak percaya tanya dengan jujur manakah kita
Di jiwaku sengsara menanggung derita
Kerana cinta berubah tapi tak mahu kehilanganmu




**lirik lagu Kita by forteen..nak cari videonya tak jumpa..ada jumpa kat you tube tapi nak upload tak leh pulak....


Saturday, March 30, 2013

iM4U Versi Wani

Assalammualaikum...




Im4u Im4u Im4u yeah
Hanya untuk mu
Negara yang tercinta
Sentiasa dengan mu
Demi satu Malaysia

Berganding bahu seia sekata
Kita bersatu aman sejahtera
Demi negara tercinta ku korbankan jiwa
Demi bangsa dan negara ku korbankan raga

I m for you uuu I m for u uuu Im for u Im for u uuuuuuu
I m for you uuu I m for u uuu Im for u Im for u Im for u uuuuuuu

Kau di sisiku sentaisa bersama ku
Kaulah segalanya negara berjaya
Demi negara tercinta ku korbankan jiwa
Demi bangsa dan negara ku korbankan raga

I m for you uuu I m for u uuu Im for u Im for u uuuuuuu
I m for you uuu I m for u uuu Im for u Im for u Im for u uuuuuuu

Sumber : Sini

Kamu tau lagu ni??Mestilah tau kan...tiap2 hari dimainkan di TV mahupun radio..dan sudah pasti anak2 MV pun tau lagu ni...My wani pun tau lagu ni..asyik2 nyanyi..tapi yang dia tau lirik ni jer:"im4u im4u im4u oooooooo"

Kadang2 sampai dia terjerit-jerit nyanyi 
im4u im4u im4u oooooooo
im4u im4u im4u oooooooo
im4u im4u im4u oooooooo

Tapi ada yang lebih unik liriknya bila dia menyanyi rabu lepas...
im4u im4u im4u oooooooo
im4u im4u im4u oooooooo
im4u im4u im4u oooooooo
ayam ponyet
ayam ponyet
ayam ponyet

See..sekali ayam ponyet sudah..hahaha..dia tukar pegi ayam penyet sebenanya tapi dia ni sebut tak betul..ayam penyet jadi ayam ponyet..hehehe...

Bukan itu jer..kalau dia sebut pecah jadi "picah"..sempat "simpit"..hahaha..baru 2 tahun lebih sebab tue nda betul kali kan

Ayam ponyet ya..