Followers

Showing posts with label Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS). Show all posts
Showing posts with label Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS). Show all posts

Thursday, March 21, 2013

Semak Keputusan SPM 2012 Secara Online

Assalammualaikum..

HAri ni 21.03.2013 keputusan SPM 2012 diumumkan...MV tengok ramai blogger yang update pasal keputusan SPM 2012..Dan MV tertarik dengan semak keputusan SPM secara online.


Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS) adalah perkhidmatan percuma diperkenalkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia kepada ibu bapa / penjaga untuk menyemak dan memudahkan untuk mengetahui keputusan peperiksaan secara online.Dibawah cara-cara:

1) Semakan Secara Online : Klik sini Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS)
2) Masukkan Nombor Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak
3) Pilih Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah
4) klik butang Semak Laporan.(sumber Sini)

MV sangat tertarik dengan SAPS ni..sebab dulu masa MV mau semak secara online ni memang belum diguna pakai....

Yang MV ingat Semakan secara sms ke 15888 hanya pada tahun MV tunggu keputusan STPM..masa tue 2005..

Tapi sekarang kalau semak ada sudah Saps..senang mudah dan cepat.MV dulu lepas habis SPM keja sambilan jadi mau ambil result kena ambil cuti..tapi skg dah boleh semakan secara online memang sangat memudahkan..

Ya lah MV ambil SPM tahun 2002..masa tue Facebook pun belum ada...yang ada Yahoo massengger jer...

Tahniah pada semua Calon SPM 2012 yang mendapat keputusan cemerlang..Dan buat mereka yang mendapat keputusan yang kurang baik..ataupun xda "A"..Ingat SPM bukan penamat untuk anda...Kamu masih boleh berjaya yang penting kamu usaha....

MV dulu pun x cemerlang mana...just dapat 3A jak...tapi syukur sebab dapat kerja MV skg ni..