Followers

Showing posts with label Ayu. Show all posts
Showing posts with label Ayu. Show all posts

Sunday, September 14, 2014

Ayu New Look

Assalammualaikum...

new look with glasses
Penampilan baru katanya....kecik2 dah berkaca mata..rabun dekat....huhu..degree 200...buli tahan oh..tak tau mana dia dapat..mak ayah tiada rabun tiba2 dia ada....sudahlah lasak....mmg payah mau kontrol...tanpa cermin mata habis semua dia langgar..huhu....

Jadi budak skema dah dia....abg haikal cakap nenek tua...kawan2 sekolah ejek..Mv cakap biarkan janji nampak dr tak nampak..biar diejek janji boleh belajar...

cermin mata ada subsidi kerajaan..RM50 jer....pilihan kakak AYu sendiri...cantik tak???cermin mata tak boleh buka..kena pakai kecuali tidur n mandi...lain2 masa kena pakai sebab kalo tak pening dia bilang....

Tuesday, August 19, 2014

Pengorbanan Seorang Ibu

Assalammualaikum...

Semalam MV ada update entry INI..yang mana MV bagitau wani dan mimi demam....terima kasih yang mendoakan kesihatan anak2 MV....

AL-kisahnya petang lepas ambil kakak dan abg kat sekolah...MV tengok kakak Ayu ada tanda2 lemas badan dan tak sihat...badan panas sgt...makan pun tak nak ....kakak Ayu ni mmg susah sikit nak bagi makan...nak diet aja huhu...


Dalam jam 2.00 pagi MV dengar kakak Ayu muntah...bila pegang kepala panas...terus pandang kat wani...mengigil...pegang kepala pun panas juga....pergi tengok syamimi...pegang kepala dia pun panas...huhu...

MV pergi buka peti ais ambik ubat sumbat terus sumbat kat bontot syamimi..wani n ayu dah makan ubat..so MV ambil 3 sapu tangan kecik..ambil bekas letak air..dan bermulalah misi menjadi nurse di rumah...

Seorang2 MV lapkan badan..MV letak tuala kecil tue di kepala...syamimi..MV tukarkan baju yang lubang2....baju yg sedia ada MV basahkan terus letak kat kepala n belakang...

Memang itu jerlah caranya nak buat kalau badan anak2 panas...x cukup tidur jangan cakaplah...bila pagi alhamdulillah syamimi dah kebah demam...wani dah kurang2 panas...MV sambungkan ubat dan dia ke sekolah...

Kakak Ayu MV terpaksa bawa ke Hospital Likas..muntah2 tak berhenti..terpaksa minta kebenaran keluar tanpa di "sign" sebab bos2 tak masuk lagi..depa masuk 8.30 pagi...sampai hospital...suhu bdan kakak Ayu 36.7 darjah celcius...oklah tak panas sgt..

Tapi dia lemah sebab tak leh jalan sendiri..pening katanya..terima kasih kat my Father in Law...sebab tolong hantarkan kami..mmg MV nak bawa kereta sendiri tapi dia fikir sape nak jaga ayu bila MV naik ke ofis...tue yg dia ikut...

DOktor cakap kakak ayu ni gastrik,tongsil bengkak,batuk....kena makan benda berkhasiat..jangan makan keropok..kakak Ayu just angguk2 jer sebab doktor tue bagi nasihat...selama ni mama dia nasihat tak jalan..

doakan kakak Ayu,wani,mimi cepat sembuh ya kawan2...terima kasih

Wednesday, August 13, 2014

Wordless Wednesday#Rutin#

Assalammualaikum..
comel tak???

selfie isnin lepas masa hantar dorang ke sekolah
**dah siap kemas buku di rak..alone ok..buat sorang jer...skg ni tgh cari2 buku2 baru....mata ni ngantuk pula,,dahlah sejuk...hoho

Monday, August 11, 2014

Majlis Raya Madrasah Al Mubarak Masjid Bandaraya Likas

Assalammualaikum...
hanya kami berlima..abah keja so x dapat join


snap by kakak Ayu
Hanya dua gambar jak yang terabdikan hari sabtu lepas..hihi sebab anak2 sibuk layan diri masing2..lagipun tukang gambar kami x join majlis ni..Mr Velentine keja....so MV alone bawa anak2 dan adik MV yang merupakan ustaz kat sekolah agama anak MV...

Meriah lah sambutan raya ni...siap dapat cabutan bertuah...MV dapat 3 daripada 4 tiket bertuah yang ada...alhamdulillah dapatlah pensil box,maalah solusi dan pemanas air elektriK(PERGH bahasa melayu sungguh hihi)

Alhamdulillah anak2 tak meragam terutamanya syamimi..hihi

Tuesday, July 15, 2014

Saya Bukan Indah Harlina

Assalammualaikum...




Hihi Saya Ayu Syamirah bukan Indah Harlina...katanya...hihi,,,haikal cakap ayu dah mcm indah harlin apakai tudung mcm ni...hihi...

Seriously MV tengok kakak AYu pakai bawal ni mmg cantik..cantik macam mama dia..ahaks!!angkat bakul masuk sendiri...hihi

Tuesday, July 1, 2014

Al-Kisah Puasa HaikalAyu

Assalammualaikum...
Ayu @ Yana Samsuddin(kawan MV cakap muka dia mcm Yana Samsuddin)

HaikalFaiz @ Jong Kook(ada lawan tak dagu dia dengan jong kook)
Agak lama juga tak buat entry tentang My Kembar Tahun ni...kekangan masa aka Kemalasan mama dia antara penyebab..hihi....MV buat entry ni nak story al-kisah mereka berpuasa kelmarin di sekolah...

Anak2 Mv ni sekolah agama & sekolah rendah..maknanya pagi petang lah...jadi dugaannya mmg lebih mencabar berbanding MV...MV ber"AIrcond" di ofis sedangkan anak2 hanya berkipas....

Itu tak kisah..yang kesiannya...haikalayu bagitau...dorang menangis kelmarin sebab kawan2 yang x puasa makan depan dorang..kalau makan depan dorang jak nda apa...ni siap tanya"haikal kau mau??" sambil suakan ke mulut haikal...

Ayu pun kena macam tue juga..last2 dorang nangis...nasib baik ustazah boleh diamkan..ustazah suruh basuh muka n tidur..last2 tertidur sampai waktu BM..huhu...syukurlah cikgunya memahami...

MV sedikit kecewa dengan budak2 yang tak puasa ni..iyalah tahulah umur baru 7 tahun...takkanlah tidak diajar jangan makan didepan orang yang sedang berpuasa...huhu...syukur anak2 MV kuat semangatnya untuk meneruskan puasa....

Itu cerita kemarin..cerita hari ni tak taulah macam mana..mudah2an mereka masih lagi berpuasa sampai ke petang..amin..

Monday, June 30, 2014

Menu Berbuka???

Assalammualaikum...

Alhamdulillah diberikan peluang untuk berpuasa lagi tahun ni...hari ni dah masuk hari kedua puasa...semestinya My Haikalayu turut sama berpuasa..tahun ni nak ajar kakak Ayu berpuasa penuh...sebab last year punya ramadan abg haikal penuh sebulan...

Kali ini mmg mencabar sebab mereka berpuasa sambil bersekolah pagi dan petang...kesian juga bila mereka minta untuk berbuka..tapi kena keraskan hati sebab kalau tak ajar dari sekarang bila lagi kan...

Tadi masa hantar mereka pergi sekolah rendah...ada request menu berbuka dari haikalayu..katanya nak nasi goreng homemade punya..smestinya mama dialah yang masak kan3x...

Semalam berbuka pun tak beli kat bazar...MV masak bihun goreng kasih sayang jer...dan buat air cendol...hari punya menu kenalah penuhi permintaan anak2,,,nak nasi goreng....ok nnt balik mama gorengkan nasi goreng+sosej+telur+sayur okey....

Menu korang pula macam mn???

Sunday, June 8, 2014

Santai

Assalammualaikum...
tengok syamimi....suka betul
macam org besar tgk lappy

see kakak ayu posing

Saturday, June 7, 2014

Model cilik gwiyomi

Assalammualaikum...
semua buat gyiwomi

peace
Posing dengan adik sepupu HaikalAyuwani...hihi cumil betul ni budak2...

Tuesday, May 20, 2014

Posing Di Pantai Tanjung Lipat,Likas

Assalammualaikum...

Model pokok kelapa

dua beradik posing berbeza

yang ni mmg bab gaya dia menang



tengah panas pun sempat bergambar

ceh mama dia pun sibuk nak menyelit
Semua gambar ni disnap oleh haikal,dan mama....picture jumaat lepas masa tunggu abah ambik..so singgah tanjung lipat jap excerise di tengah hari..hihi....rasmi tempat joging yang dah lama wujud tapi baru sempat menjejakkan kaki ke sini...

Harap maaf sekiranya gambar2 diatas teramat cute sangat..hahaha...takde gurau jer lah...jangan marah tau.

Monday, May 19, 2014

Good Luck My Kembar Tahun

Assalammualaikum...

Seorang bulan januari seorang lagi bulan disember
Hari ini my kembar tahun haikalayu ada exam di sekolah agama..minggu lepas exam semester pertama sekolah rendah dah berjaya diharungi.....untuk sekolah agama exam dah lama mula...

Cuma minggu ni untuk exam bertulis...amali solat,hafazan al-quran minggu lepas dah buat....so minggu ni tinggal akhlak,sirah,ibadah,aqidah,jawi dan bahasa arab..

Semalam buat ulang kaji dengan haikalayu....mama baca kenyataan dorang jawab betul atau tak...mama suruh sambung huruf jadi ayat....insyaallah anak2 mama dapat jawab exam yang penting usaha..

Mama dan babah doakan kakak dan abah berjaya untuk exam kali ini....amin

tempat mereka menimba ilmu agama

Tuesday, May 6, 2014

With My Kembar Tahun


Assalammualaikum...

my kembar tahun yg comel


Gwiyomi konon

peace..
Di mana2 pun sempat lagi berposing...ni masa jaga kaunter library..masa ni tgu masa nak hantar haikalayu g sekolah rendah...of course nak tempek kat blog ni...agak lama juga tak tempek gambar kembar tahun MV ni...

Alhamdulillah proses pembelajaran mereka berdua ada peningkatan....kakak AYu untuk program LINUS dapat perdana...abg haikal cikgu dia tak ingat...nnt kena tanya semula...teruskan belajar demi masa depan...

Untuk pembelajaran di sekolah agama pun alhamdulillah....ada beberapa surah yang mereka dah hafal...bahasa arab kakak ayu pun makin ok....siap kalau dia dah marah kenakan mama dia dalam bahasa arab..kakak o kakak...

Tapi tang abg haikal ni yang payah...kat sekolah agama asyik kena buli..yang buli ni pula perempuan bukannya lelaki..siap tarik telinga bagai..cucuk pakai besi..hari tue dah g jumpa tapi still sama....

Ustazah abg haikal cakap abg ni mmg baik..selalu tolong orang...orang harapan dia..tapi susah juga kan kalau baik sgt...orang pijak kepala pula...huhu...

Kakak Ayu biasa..masalah komunikasi sosial..susah nak bergaul...sebab utama pemalu..tapi kat rumah berbeza...

Apa2pun teruskan belajar...



Gatal Gusi

Assalammualaikum...
geram tgk mimi ni
gatal gusi geram last2 gigit bibir sendiri
baby2 nape comel sangat

comel nya dia


Tue penuh dengan gambar syamimi in the house....alhamdulillah makin membesar dengan sihat cuma batuk tak baik lagi...perubahan cuaca...dan kerap kali dicium abg kakak buat adik ni kena jangkitan virus..huhu....

Skg baby ni tengah gatal gusi...MV belikan toys yg untuk baby bites tapi syamimi tak mo...hihi...alih2 tangan n bibir jadi mangsa....oh ya skg syamimi berusaha untuk merangkak tinggall perut jer tak le nak angkat berat kot....

Tak sabar nak tengok dia merangkak..hihi...tak sabar juga nak tunggu dia pandai jalan....alhamdulillah sekejap jer dah besar anak mama ni..

**nak g hantar abg haikal n kakak ayu


Wednesday, April 23, 2014

Jantung Hati


Assalammualaikum..

jantung hati MV dan suami

3 anak dara MV
Dear HaikalAyuWaniMimi...Bila besar nnt bacalah coretan dari lubuk hati mama ni buat kamu sayang jantung hati mama dan babah

Hadirnya kamu seumpama harta
bukan lagi umpama tetapi sebenarnya harta
harta dunia akhirat mama dan babah

kasih sayang kami kadangnya tak terlihat
walau marahnya mama dan babah
sedarlah dan ketahuilah 
perasaan sayang dan cinta pada kamu 
melebihi perasaan marah

tak pernah timbul rasa benci di hati ini
walau pernah terucap di bibir
percayalah ianya tanpa niat n maksud apa2...

biar kamu lihat hidup kita ak semewah mana
tapi ingatlah kamu punya sebuah kasih sayang 
dari mama dan babah
 kasih sayang yang tak pernah hilang sampai bila2

mungkin orang akan cakap apa2..
tapi sebagai mama n babah 
kami doakan kamu semua berjaya...
jadi anak yang soleh dan solehah..

tak mampu memberikan kemewahan 
cuma kesederhanan yang kami ada...

Ingatlah Haikalayuwanimimi...
kasih sayang kami tetap dan sentiasa bersama kamu semua..
walau suatu saat nnt kami telah tiada...

Mama dan babah sayang jantung hati kami...

**tiba2 terbuat entry ni

Tuesday, April 15, 2014

INi KIsah Ayu Syamirah

Assalammualaikum..

bila dia mula bercerita
menulis jawi

ucapan harijadi buat babah 
**inilah hasil pembelajaran my ayu...x mo cakap banyak just tengok gambaq

Monday, April 7, 2014

Bila Musim Demam Kembali

Assalammualaikum..

ikut MV ke library sian kan...
Pertukaran cuaca dari panas ke hujan menyebabkan badan kita tak selesa...MV pun terkesan dengan perubahan cuaca ni..tapi kena kebalkan diri...tak mau ikut rasa tak sedap badan sebab nnt takde sape nak urus anak2 n kerja2 di rumah...

dan pastinya anak2 pun akan terkesan sekali dengan perubahan cuaca ni...my ayu syamirah demam hari ni..ponteng sekolah agama dengan sekolah rendah...badannya panas....terpaksa bawa ke library...

sudahlah sejuk..nilah pengorbanan yang terpaksa MV buat...MV rasa masa cuti bersalin hari tue menguruskan anak2 lebih mudah..skg bila dah keja ni...mmg penatnya yang teramatlah....

Doakan anak MV ayu syamirah yang baik ni cepat sembuh yea kawan2..tq


My HaikalAyuWaniMimi

Assalammualaikum

ready go to school

peace yoo

syamimi tengok apa tue

gaya cermin mata

manis pula mama tengok kakak ni senyum

ni namanya posing pipi kembung

abang haikal syang adik syamimi
Layan gambar-gambar My HaikalAyuwanimimi...mood tangkap gambar kembali lagi..seperti biasa yang tak kuat gerak lah yg jadi mangsa..hihi....kalau haikalayuwani skg nak ambik gambaq depa punya main susah lagi...hihi...

**tak sempat nak BW lagi.tq sape yg sudi singgah blog ni

Monday, March 31, 2014

Anak Mama

Assalammualaikum...
macam muka MV ker?
Photo
My HaikalAYU
Photo
MY AYUWANI

sama tak muka kami
Anak mama..iyalah mestilah anak mama kan haikalayuwanimimi....kan semua cahaya hati mama..jantung hati mama....saja jer sebenarnya up entry ni...nak kongsi pic my HAWW dengan korang...

Ada yang cakap Wani ikut rupa MV...syamimi pun....haikal juga..ayu pun sama...hahaha...mesti lah kan ikut MV sebab MV ni mama dorang...tapi kalau bagi MV kakak ayu lebih iras babah dia...syamimi pun kan..

Korang rsa mereka ni ikut rupa sape..yang pastinya rupa MR Velentine n MV lah kan...oh ya sorry tau..MV hanya sempat dtg ke beberapa blog jer...Insyallah pasti nnt singgah ke blog kamu juga tau...

Sunday, December 1, 2013

Happy Birthday Ayu Syamirah

Assalammualaikum..

Selamat hari jadi ke-6 tahun
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu 
Allah selamatkan kakak Ayu
Allah selamatkan Ayu Syamirah

Selamat hari jadi kakak Ayu....Nah 6 tahun sudah..tahun depan darjah satu....nanti kakak sampai dari Ranau kita potong kek okey,,tapi kurang lah meriahnya sebab Abang haikal nda ikut p KK kan...

Nda sabar mau jumpa kakak....5 hari sudah nda jumpa anak mama ni.....rindu...rindu abg juga tapi apakan daya...

Selamat hari jadi sayang..semoga jadi anak yang solehah,menjadi kebanggaan babah & mama....belajar rajin2..dengar cakap..sentiasa menyenangkan hati orang disekeliling kakak...

HAPPY BIRTHDAY MY AYU SYAMIRAH 

Friday, November 29, 2013

Tarian Sumazau KAnak-Kanak Tabika Kemas KPKPS sabah 2013

Assalammualaikum...




Ni tarian sumazau...abang haikal jadi ketua untuk persembahan ni...persembahan time konvokesyen hari tue...berbakat juga anak sulung MV ni....

Hari tue janji nak up;oad video kan..so jom tengok video ni......mana tau korang suka..hehehe


**Mood rindu kat abg haikal & kakak AYu