January 2017 - All About Love

Tuesday, January 31, 2017

kadar baru harga petrol 1.02.2017

10:50 PM
kadar baru harga petrol 1.02.2017

Assalammualaikum

Minyak Naik Lagi.. Berkuatkuasa 1.2.2017 minyak petrol Ron 97 Dan 95 Naik 20 sen...

Ron 95 rm2.30...ron 97 rm2.60..dan diesel Naik 0.10 menjadikan harga baru rm2.15 seliter...

Pergh tadi pegi isi minyak.. Rmi org oh... Mv pegi isi sebb minyak mmg Tgl sikit.. Tak sangka rmi org pula...

ADA jg yg ckp.. Harga minyak dunia turun... Tp kita Naik harga.. Erm Makin bertambah mahal lah Barang Lepas ni...

Taip Kli Naik minyak peniaga pun terus up kn harga Barang huhu.. Sian Kan kita sebagai penggunaan...

Read More

Sunday, January 29, 2017

10 years old

8:37 AM
 10 years old

Assalammualaikum

28.01.2017..abang haikal already 10  years old.. Xda sambutan besar pun hanya Beli Sebiji Kek then tiup Lilin....

Selamat Hari lahir abang.. Semoga membesar menjadi anak yang soleh Dan menjadi abang yang terbaek Buat adik2..

Dan Semoga berjaya dunia akhirat. Amin

Read More

Saturday, January 28, 2017

Putera Band - Rebahku Tanpamu (Official Music Video)

12:25 PM
Putera Band - Rebahku Tanpamu (Official Music Video)


Assalammualaikum..


Happy chinese new year...on the way balik kampung untuk makan besar yang dilewatkan..kerana menunggu adik yang x dapat cuti..menunya...nanti MV share yea....yang pastinya kena ada ayam...

Tahun ni kan tahun ayam..Gong xi Fa cai....
Read More

Friday, January 27, 2017

Fian Ali - Semakin Benci Semakin Rindu

12:00 PM
Fian Ali - Semakin Benci Semakin Rindu
Assalammualaikum...

Penyanyi baru ker...huhu...lagunya best tapi orangnya MV tak pernah tau.....


Semakin Aku Benci,
 Semakin Aku Rindu, 
Rasa Hati Ini Sudah Tak Menentu,
 Aku Benci Tapi Ku Rindu,
 Aku Marah Tapi Ku Rindu.


**Bila sudah sayang...benci tapi rindu...marah tapi suka...ada di sisi marah..tiada di cari...begitulah ragamnya
Read More

Pengawas Briged bestari

7:00 AM
Pengawas Briged bestari
tahniah kakak
Assalammualaikum....

Briged bestari...kakak Ayu di lantik menjadi Pengawas Briged bestari..happynya dia ....excited dia bagitau...dia cakap dia kena lantik..tapi surat kemudia..bila ada surat sudah dia excited mau beli baju dan tanda nama...

MV bary dengar pasal  Pengawas Briged bestari ni,,,,so google lah sikit tugas2nya:-

• Sedia memberi khidmat pengendalian alatan ICT untuk guru-guru.

•Bertugas di dalam Pusat Akses dan Makmal Komputer

• Mempelajari kemahiran dalam perisian Ms office

• Melibat diri dalam kerja-kerja penyelenggaraan yang mudah serta pengawasan perkakasan dan perisian

• Membimbing rakan sebaya dalam penggunaan alatan ICT(sumber SINI)

Apa2pun semoga Kakak Ayu mengalas tanggungjawab yang diberikan ini dengan penuh dedikasi 
Read More

Thursday, January 26, 2017

Sabah Vs Kuala Lumpur -26.01.2017-

3:41 PM
Sabah Vs Kuala Lumpur -26.01.2017-
Assalammualaikum..


Malam ni ada perlawanan antara Sabah Vs Kuala Lumpur....Hajatnya mau ke stadium menengok bola....bertiga dengan suami dan syamimi....abang kakak dah balik kampung ikut adik MV ..

MV kerja lagi...so sabtu baru balik.....malam ni layan bola lah di stadium
Read More

Fattah Amin - Wanita Terakhir (Lirik)

11:40 AM
Fattah Amin - Wanita Terakhir (Lirik)


Assalammualaikum....

Bila Ejaz,,,jadi penyanyi...si fattah amin...buat lagu ni khas untuk seseorang....yang pastinya anda tau siapa orang itu....

Siapa lagi kalau bukan si cantik Lofa..MV suka lirik nya....suara bolehlah...sedap dari suara MV hahaha
Read More

Terjumpa Harris Baba

10:30 AM
Terjumpa Harris Baba
Assalammualaikum....

Image may contain: 3 people, people standing
with harris baba
Posing with harris baba..peserta Duo Star yang bergandingan dengan Ning Baizura...Al-kisahnya...terjumpa di bangunan tempat MV bekerja..Kompleks pentadbiran kerajaan persekutuan sabah,,,,

Masa dia mula2 lalu...terus cakap macam familiar..eh bukan Harris baba kah tue...then google....see memang dia...dia keluar jer dari toilet..MV terus tanya..Harris Baba Kan..boleh kita selfie...

MV puji dia ni..memang tak sombong...dia terus cakap ok....ada 3-4 orang lah yang bergambar dengan dia...MV sempat tanya..."duo star dengan ning sekarang separuh akhir sudah kan..."tehn MV wish good luck kat dia..

terkeluar geng bahasa sabah...tapi dia bagus jak..layan jak kita..dengar2 wife dia orang sabah..sebelah keningau ..tapi kalau tengok nama macam orang semenanjung...NIk..tapi mungkin menetap di Sabah sudah kali...

Apa2pun tq pada tukang gambar...dan Harris baba...Good luck #duostar #duostarharrisbabaning
Read More

4 minggu persekolahan

7:00 AM
4 minggu persekolahan

Assalammualaikum...

dia yang semakin menyusut
Setelah hampir 4 minggu bersekolah di darjah 1...Wani menampakkan banyak perubahan..terutamanya saiz badannya....badan wani menyusut sedikit...perutnya makin kempis...mungkin atas faktor penat bersekolah 2 sesi...dan kurang tidur serta makan...

kadang-kadang bila balik sekolah rendah lepas mandi dan buat kerja sekolah dia tertidur tanpa makan...kesian kan...oh ya ...wani dah di bagi kelas...dia masuk kelas Orkid..sama macam abang kakak....

Dia cakap dia mau pandai macam kakak AYu...jadi mama cakap..kalau mau jadi macam kakak Ayu kena rajin belajar....bila masuk kelas orkid ni..bermakna wani lulus ujian linus hari tu...

Cuma macam yang MV pernah cakap sebelum ni...dia kena tingkatkan lagi BI nya...kalau sekolah agama dia sudah boleh baca surah al-ikhlas....dan baca jawi sikit2...cuma itulah ..bapa budak yang marah dia haritu macam tak puas hati lagi...
hasil kreativiti mama dan wani
tiap kali MV pergi ambik..dia mesti pandang wani semacam....MV kalau dia berani mau buat hal lagi lepas ni siap lah...syukurlah juga wani ni jenis tak cepat patah semangat..masih mau ke sekolah..walaupun xda kawan...dan pernah di marah macam tue...

kawan2 doakan wani bertahan menempuhi dugaan ya.AMin
Read More

Wednesday, January 25, 2017

2017 FIRST GIVEAWAY BY SFRNFZL

12:37 PM
2017 FIRST GIVEAWAY BY SFRNFZL
Klik Banner untuk join 

Assalammualaikum...


Syarat memang simple...so tue yang terjoin ...

giveaway ni bermula 2 Januari 2017 sehingga 2 Februari 2017
Read More

Gamma -Dari Hati ke Hati

12:18 PM
Gamma -Dari Hati ke Hati
Assalammualaikum...

Begitu engkau ku banggakan
Tak mungkin sakit ku rasakan
Namun apa yang ku dapatkan
Kau kini berpindah haluan

Tanpa ada alasan
Aku yang kau salahkan
Melempar batu sembunyi tangan

Kau berpindah hati
Dari hati ke hati
Sakit di hati
Tanpa kau fikirkan hatiku ini

Kau berpindah hati
Dari hati ke hati
Sakit di hati


**lirik lagunya kena dengan orang yang patah hati...huhu...
Read More

'Back To School Giveaway by Abam Kie'

9:07 AM
'Back To School Giveaway by Abam Kie'
klik banner untuk join 
Assalammualaikum,.,,

Mencuba nasib..mana lah tau ada rezeki di sini..hihi...jom kawan-kawan..sempat lagi nak join ni..kita support Abam kie
Read More

Wordless Wednesday #Cpuv-Dreamland CHiro solutions#

7:00 AM
Wordless Wednesday #Cpuv-Dreamland CHiro solutions#
rezeki tabung anak2
Assalammualaikum..

Lagi CPuv Menambah tabung NUffnang MV..biar sedikit...yang penting ada hihi
Read More

Tuesday, January 24, 2017

Kasut Top Toe RM5.00

3:53 PM
Kasut Top Toe RM5.00
Assalammualaikum...
suka lapisan dalam dia..warna kelabu
Kasut top toe ni MV beli di Giant Indah permai...Harga sebenar RM11.00...Jadi MV beli lah 2 untuk wani dan kakak ayu..sebab dorang xda beli kasut baru...kasut lama masih bole guna....

Bila bayar di kaunter....terkejut masa cashier punch...RM5.00 jer sepasang kasut..so untuk 2 pasang RM10.00...jimat rm12.00....cashier cakap ada prmosi ....maybe clearance stok...berbaloi lah..kasut ni ok...

tahun lepas MV dapat kasut RM2.00 untuk kakak AYu..kasut ni maybe stok lama...tapi masih bertahan untuk di gunakan.... Mungkin rezeki anak2 MV dapat kasut murah mcam ni...

abaikan kasut yang kotor
Read More

Atmosfera - Berakhirlah Sudah

10:02 AM
Atmosfera - Berakhirlah Sudah


Assalammualaikum....

Berakhirlah sudah
Kisah kita dalam percintaan
Yang menyakitkan 
Pengorbanan ku selama ini
Hanya sia-sia

Cinta ku pada mu
Begitu dalam, di lubuk hati ku
Benar sungguh-sungguh
Namun semua hancur 
Dengan permainan dan sandiwara mu

Hari-hari ku sepi selalu
Bila terkenangkan saat bersama mu
Tapi itu semua tak akan kembali
Selama-lamanya...

Korus

Bila malam tiba di dalam tidurku
Wajah ayu mu menghias mimipi ku
Namun itu semua hanya menyakiti kan
Hati ini...hu...oo...

Satu hari nanti bila kau bertemu
Dengan seorang kekasih baru mu
Janganlah sekali sakiti hatinya
Seperti diri ku

Kini tiada lagi tinggal kenangan 
Saat bersama mu akan ku rindui
Air mata ku mengalir di pipi
Aku menangis

Credit to 


**...suka  liriknya..dan muziknya

Read More

Nombor 1 merentas desa

7:30 AM
Nombor 1 merentas desa
Image may contain: 3 people, eyeglasses, hat, selfie and closeup
with my kembar tahun 

Assalammualaikum....

Rabu lepas 18.01.2017...haikalayu ada merentas desa....first time ikut merentas desa katanya..excited betul ikut ....MV tak harapkan apa2..sebab iyalah budak kaca mata kan..nak bersukan susah sikit...

tapi tak percaya...bila balik ...kakak AYu cakap..mama kakak dapat nombor 1 tadi...tahun 4(perempuan).....mula2 nda percaya..tapi abang bilang iya,,wow,,,nampaknya ada bakat sukan di situ,,,

siapa cakap orang yang pakai spek nda ble aktif sukan...kakak...teruskan usaha ya...abang haikal...jangan tanya..dia bilang dia nombor buncit...paling last..sebab dia kasi teman kawannya...

kawan dia sakit perut sudah..hahaha..alkisah anak2 mv ni..memang banyak ragam
Read More

Monday, January 23, 2017

Altimet - Amboi

3:42 PM
Altimet - Amboi
Assalammualaikum...




Kalau tinggal rumah sewa tapi beli kereta mewah
Amboi amboi
Kalau mahu gaji besar tapi kerja sambil lewa
Amboi amboi

Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi

Mari-mari tuan puan akak adik abang dengar ini cerita
Ambil teropong kaca mata tengok jenguk dipersila
Nak panggil waras susah tak baik kalau gelar gila
Ni kes sebelanga susu rosak akibat dua tiga titik nila

Bila masuk kerja tak pernah on time
Lepas masuk kerja dia terus online
Tak boleh buat kerja sibuk jaga hal orang lain
Tangan mengelat, kaki mengular, mulut celupar, lambat masuk, awal keluar

Siapa makan cili dia rasa pedas
Siapa rasa pedas kata aku main cakap lepas
Ambil baju ukur kat badan sendiri
Baru tahu kena setepek ke tempias sipi sipi

Kalau tinggal rumah sewa tapi beli kereta mewah
Amboi amboi
Kalau mahu gaji besar api kerja sambil lewa
Amboi amboi

Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi


Amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi

Tak baik tau pedas kaw kaw
Eh tak boleh gurau duduk surau
Ambil mc, royan kat FB, mengadu kat SB dan MCMC

Tarbiyah sentap punca pendekar papan kunci rentap
Masa mengkritik cekap lepas itu confirm lenyap
Keberanian atas talian kejadian harian
Omong kosong untuk lotong terus disajikan

Siapa makan cili dia rasa pedas
Siapa rasa pedas kata aku cakap lepas
Semua ambil baju ukur badan sendiri
Mana tahu kena setepek ke tempias sipi sipi

Kalau tinggal rumah sewa tapi beli kereta mewah
Amboi amboi
Tujuh kali pergi usrah sudah pandai tepis fatwa
Amboi amboi

Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi

Sampai bila orang kita layu ditolong
(Sampai bila orang kita layu ditolong)
Ketua kampung gadai tanah untuk sepitis wang saku
(Ketua kampung gadai tanah untuk sepitis wang saku)
Tapi apa aku tahu aku cuma tulis lagu
(Tapi apa kami tahu kami cuma nyanyi lagu)
Bukan nak sekolahkan korang aku bahasakan aku
(Bukan nak sekolahkan korang aku bahasakan aku)

Amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi(credit to liriklagudewi)


**lagu ni kalau dengar sentap juga haha...
Read More

Meanings as majority of us don't know

11:57 AM
Meanings as majority of us don't know
Assalammualaikum

1. *PAN* - permanent account number.
2. *PDF* - portable document format.
3. *SIM* - Subscriber Identity Module.
4. *ATM* - Automated Teller machine.
5. *IFSC* - Indian Financial System Code.
6. *FSSAI(Fssai)* - Food Safety & Standards Authority of India.
7. *Wi-Fi* - Wireless fidelity.
8. *GOOGLE* - Global Organization Of Oriented Group Language Of Earth.
9. *YAHOO* - Yet Another Hierarchical Officious Oracle.
10. *WINDOW* - Wide Interactive Network Development for Office work Solution.
11. *COMPUTER* - Common Oriented Machine. Particularly United and used under Technical and Educational Research.
12. *VIRUS* - Vital Information Resources Under Siege.
13. *UMTS* - Universal Mobile Telecommunicati ons System.
14. *AMOLED* - Active-matrix organic light-emitting diode.
15. *OLED* - Organic light-emitting diode.
16. *IMEI* - International Mobile Equipment Identity.
17. *ESN* - Electronic Serial Number.
18. *UPS* - Uninterruptible power supply.
19. *HDMI* - High-Definition Multimedia Interface.
20. *VPN* - Virtual private network.
21. *APN* - Access Point Name.
22. *LED* - Light emitting diode.
23. *DLNA* - Digital Living Network Alliance.
24. *RAM* - Random access memory.
25. *ROM* - Read only memory.
26. *VGA* - Video Graphics Array.
27. *QVGA* - Quarter Video Graphics Array.
28. *WVGA* - Wide video graphics array.
29. *WXGA* - Widescreen Extended Graphics Array.
30. *USB* - Universal serial Bus.
31. *WLAN* - Wireless Local Area Network.
32. *PPI* - Pixels Per Inch.
33. *LCD* - Liquid Crystal Display.
34. *HSDPA* - High speed down-link packet access.
35. *HSUPA* - High-Speed Uplink Packet Access.
36. *HSPA* - High Speed Packet Access.
37. *GPRS* - General Packet Radio Service.
38. *EDGE* - Enhanced Data Rates for Globa Evolution.
39. *NFC* - Near field communication.
40. *OTG* - On-the-go.
41. *S-LCD* - Super Liquid Crystal Display.
42. *O.S* - Operating system.
43. *SNS* - Social network service.
44. *H.S* - HOTSPOT.
45. *P.O.I* - Point of interest.
46. *GPS* - Global Positioning System.
47. *DVD* - Digital Video Disk.
48. *DTP* - Desk top publishing.
49. *DNSE* - Digital natural sound engine.
50. *OVI* - Ohio Video Intranet.
51. *CDMA* - Code Division Multiple Access.
52. *WCDMA* - Wide-band Code Division Multiple Access.
53. *GSM* - Global System for Mobile Communications.
54. *DIVX* - Digital internet video access.
55. *APK* - Authenticated public key.
56. *J2ME* - Java 2 micro edition.
57. *SIS* - Installation source.
58. *DELL* - Digital electronic link library.
59. *ACER* - Acquisition Collaboration Experimentation Reflection.
60. *RSS* - Really simple syndication.
61. *TFT* - Thin film transistor.
62. *AMR*- Adaptive Multi-Rate.
63. *MPEG* - moving pictures experts group.
64. *IVRS* - Interactive Voice Response System.
65. *HP* - Hewlett Packard.
*Do we know actual full form of some words???*
66. *News paper =*
_North East West South past and present events report._
67. *Chess =*
_Chariot, Horse, Elephant, Soldiers._
68. *Cold =*
_Chronic Obstructive Lung Disease._
69. *Joke =*
_Joy of Kids Entertainment._
70. *Aim =*
_Ambition in Mind._
71. *Date =*
_Day and Time Evolution._
72. *Eat =*
_Energy and Taste._
73. *Tea =*
_Taste and Energy Admitted._
74. *Pen =*
_Power Enriched in Nib._
75. *Smile =*
_Sweet Memories in Lips Expression._
76. *etc. =*
_End of Thinking Capacity_
77. *OK =*
_Objection Killed_
78. *Or =*
_Orl Korec (Greek Word)_
79. *Bye =*♥
_Be with you Everytime._


**dapat ni dari wasap.....betul lah..banyak juga yang MV tak tau
Read More

Penutupan Program Transisi Tahun 1/2017

9:20 AM
Penutupan Program Transisi Tahun 1/2017


Assalammualaikum.....

Alhamdulillah Wani dah habis program transisi tahun 1....majlis penutupan dibuat pada jumaat 20.01.2017...sekali pembahagian buku teks...excited mama dia sebab dorang dapat semua buku teks baru ...

buku baru...bukan yang macam dorang abang haikal dulu..dan MV dah siap balut kesemua 18 buku teks dan buku aktiviti .....cuma tinggal 1 buku jak lagi belum dapat....penentuan kelas belum dimaklumkan pula...

Buat masa ni wani di kelas 1 orkid....x risau tentang bahasa melayu..cuma risau tentang inggeris...kena kerja keras part english lah nampaknya ni ....

wani ready buat persembahan
sehari sebelum penutupan ..wani dan kawan2 semua ada acara sukaneka...3 hari sebelum ada ujian ...takpa walaupun wani tak dapat apa2 anugerah..mama bangga dengan wani...sebab banyak yang wani belajar....
with teacher mariate
Semoga lepas ni wani terus sukses...AMin
Read More

Sunday, January 22, 2017

Pekeliling Perkhidmatan Bil. 11/2016 KEMUDAHAN CUTI KUARANTIN

2:29 PM

Pekeliling Perkhidmatan Bil. 11/2016
KEMUDAHAN CUTI KUARANTIN

Assalamualaikum

Dari KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA:

Pekeliling Perkhidmatan Bil. 11/2016
KEMUDAHAN CUTI KUARANTIN

Diberi kemudahan untuk menjaga anak yang menghidap penyakit berjangkit (diperakukan oleh mana-mana pegawai perubatan kerajaan atau swasta yg menyatakan anak perlu dikuarantin).

Tempoh yang diluluskan maksimum lima (5) hari.

Syarat anak dikuarantin:
i. Bawah 18 tahun; dan
ii. Bawah 21 tahun jika masih belajar.

Senarai Penyakit Berjangkit:
1. HFMD;
2. Demam Denggi & Denggi Berdarah;
3. Campak (Measles);
4. Chickenpox;
5. Difteria; dan
6. Malaria.

Cara memohon, perlu lengkapkan:
1. Borang Permohonan Cuti Kuarantin (lampiran B dalam pekeliling).
2. Perakuan oleh pegawai perubatan Kerajaan @ swasta.

Tarikh kuat kuasa 1 Januari 2017.

Layari http://www.moh.gov.my/index.php/database_stores/store_view_page/31/300 untuk mendapatkan keterangan lanjut dan borang.

**alhamdulillah sangat membantu untuk ibu2 yang bekerja.. Dah ramai yg Cuti kuarantin ni...mv baru tershare di blog hari ni.. Hihi

Read More

Saturday, January 21, 2017

CPUV -FlyKLIA-

12:50 PM
CPUV -FlyKLIA-
alhamdulillah rezeki lagi 
Assalammualaikum....

Terima kasih sudi bagi iklan kat blog mv yang tak seberapa ni,....tq juga buat kawan2 yang sudi singgah..alhamdulillah masih bertahan maintainkan UV 1++ sehari,,,,takpe kita buat slow2....

Insyaallah ..lepas ni pasti bertambah lagi 
Read More

Liga Perdana Malaysia 2017

8:04 AM
Liga Perdana Malaysia 2017
PosTeam PldWDLGFGAGDPtsPromotion, qualification or relegation
1Negeri Sembilan110030+33Promotion to Super League
2PDRM110031+23
3Kuala Lumpur110021+13
4ATM10101101
5Perlis10101101
6Kuantan00000000
7PKNP00000000
8Terengganu00000000
9UiTM00000000
10Johor Darul Ta'zim II100112−10
11MISC-MIFA100113−20Relegation to FAM League
12Sabah100103−30
sumber dari SINI

Assalammualaikum...

Semalam 20.01.2017 bermula sudah saingan liga perdana malaysia 2017...menyaksikan 4 perlawanan...2 perlawanan di tunda iaitu antara :-

  • Terengganu vs PKNP FC
  • Kuantan FA vs UiTM

dan Sabah sekarang berada di kedudukan terakhir..huhu...fighting.....YAkin Boleh Sabah..Sabah rhinos fighting ...dengan bantuan 4 pemain import ...1 pemain import lama iaitu dari Croatia Igor Cerina dan 3 lagi dari pernacis iaitu  Sofiane Choubani,Jonathan Béhé dan dari Jepun Masaya Jitozono

MV kongsikan juga Jadual Liga Perdana 2017

Pusingan Pertama :
20 Januari - Negeri Sembilan vs Sabah 
26 Januari - Sabah vs Kuala Lumpur 
3 Febuari - Perlis vs Sabah 
10 Febuari - Sabah vs ATM 
17 Febuari - JDT2 vs Sabah 
24 Febuari - MISC MIFA vs Sabah 
28 Febuari - Sabah vs UiTM FC 
3 Mac - PKNP FC vs Sabah 
12 Mac - Sabah vs PDRM 
7 April - Terengganu vs Sabah 
14 April - Sabah vs Kuantan FA

Pusingan Kedua :
25 April - Kuantan FA vs Sabah 
5 Mei - Sabah vs Terengganu 
30 Jun - PDRM vs Sabah 
10 Julai - Sabah vs PKNP FC 
14 Julai - UiTM FC vs Sabah 
21 Julai - Sabah vs MISC MIFA 
25 Julai - Sabah vs JDT2 
4 Ogos - ATM vs Sabah 
19 Sept - Sabah vs Perlis 
29 Sept - Kuala Lumpur vs Sabah
20 Okt - Sabah vs Negeri Sembilan


**macam mau pegi lah 26.01 ni...anak2 cuti sekolah sdh time ni






Read More

Friday, January 20, 2017

Buli

8:57 AM
Buli

Assalammualaikum 

Kesian anak mama ni... Inilah bila anak sendri Saja yang dirasakan betul... Begegar juga Badan bila dapat wasap wani kena Marah olh Bapa budak ..sdgkn yang mengacau Dan menghasut kawan2 jgn kawan Wani Adalah Anaknya sendri... 

Hal budak2 Bpa ikut2an.. Ko letak jak anak kau d tempat c wani.. Apa kau Rasa bila anak mu kena Marah Atas kesalahan yang nda Dia Buat...

Geram Bah.. Sampai Menangis wani. Ketakutan..lagi sekli KAU buat pedulilah kau lelaki... kalau aku Yg Mengamuk mmg mau kenalah

**ini luahan perasaan  sebagai seorang  ibu.. Perlukh mau terus marah seorg budak tnpa  tau kebenarannya.. 

Terima kasih ustazah dan ustaz kerana faham Apa yg terjadi.. Dan bg kata2 semangat utk wani  supYa tak trauma dan terus bljr
Read More

Thursday, January 19, 2017

Mama ni Ada penyakit Macam Di TV

7:00 AM
Mama ni Ada penyakit Macam Di TV
gambar candid
Assalammualaikum..

Mama ni ada penyakit macam di TV...tengok diri sendiri di cermin gemuk tapi sebenarnya tidak...lepas tue balik2 mau diet..... ini lah ayat yang si abang haikal cakap dekat MV...dia tengok wanita Hari ini...

terus dia cakap macam tue....hahaha..mula-mula sentap juga dia cakap macam tue...sekali bila dia cakap penyakit tengok diri sendiri di cermin gemuk padahal kurus terus terketwa..hahaha....

adakah dia ckap begitu...mama dia on diet sebab ada 10 kg lagi nak buang....belum kurus pun anak oi....hahaha..abang oh abang,,bila anak dah besar ni..kadang2 nda sangka kan drg ble nasihat kan kita pula

nda payahlah diet mama ..kurus sudah....
Read More

Wednesday, January 18, 2017

Wordless Wednesday-3 tahun 28 hari-

11:26 AM
Wordless Wednesday-3 tahun 28 hari-
bawa nasi tapi hari ni dia mau makan di kafe
Assalammualaikum...

Alhamdulillah my syamimi sudah 3 tahun 28 hari....bersekolah di taska permata...tahun ni..nda sudah beli makanan di kafe ...sebab mama bawakan bekal,,,since haikalayuwani sudah pandai minta bawa bekal...

hari ni dia lepas gian mau makan di kafe...hihi...
Read More

Cpuv Trumer X

7:00 AM
Cpuv Trumer X
Assalammualaikum,,,

Alhamdulillah melekat lagi iklan...walaupun x banyak tapi ada lah bertambah sedikit...terima kasih pada yang sudi singgah blog MV
Read More